7DAYS Eurocup G Grubu 2.Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta-Rytas Vilnius


15.01.2020 Çarşamba
20:00
Sinan Erdem Spor Salonu

Ligde son 6 maçını ve Eurocup ikinci gruplarda ilk maçını deplasmanda kazanan takımımız, içeride Rytas'ı konuk edecek. Rytas gruptaki ilk maçında içeride Kazan'a yenilerek gruptan çıkma yolunda ağır bir darbe aldı. O yüzden bu maç onlar için gruba tekrar tutunma maçı olacak. Dainius Adomaitis'in koçluğunu yaptığı Rytas'ın kadrosunda Tu Halloway, Paco Cruz, Martynas Echodas, Evaldas Kairys, Cameron Bairstow, Arnas Butkevicius, Eimantas Bendzius gibi isimler göze çarpıyor. Kadroları Zalgiris'e göre geride fakat bu Litvanya takımı olarak bir kültüre ve maçları sonuna kadar oynamayı da beraberinde getiriyor. Monaco'yu deplasmanda yenerek avantajı elimize geçirdik fakat dikkatli olmamız lazım.

Takımın maçlar oynandıkça adım adım büyüdüğünü görüyoruz. Artık burada iş biz taraftarlara da geliyor. Salon doldukça takımın performansının arttığını Fenerbahçe ve Malaga maçlarında gördük. O salona gelerek ve insanlara yayarak bu takıma desteğimizi arttırmamız lazım. O salon dolunca neler başarabildiğimizi hepimiz hatırlıyoruz. O günlere dönmek istiyorsak bu engelleri hep beraber aşmalıyız. Takımımıza güveniyoruz ve başarılar diliyoruz!

Üç maçlık kombine: https://www.biletix.com/etkinlik/ZAQ02/TURKIYE/tr
Rytas maç bileti: https://www.biletix.com/etkinlik/ZAQ05/TURKIYE/tr
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biz bu maçı Allahın izniyle alırsak, Unics de sahasında Monaco'yı yenerse birlikte ilk 2'de yer alırız.
Bu yüzden önemli bir maç.
Son 2 maçta ki üstün oyunumuzu devam ettireceğimiz, galibiyeti alacağımız bir maç olur inşAllah 🙏
 
Herkes,koç da dahil şuursuzca davranıyor.Adım adım mağlubiyete doğru gidiyoruz.Rezil savunma,hücum ve şut tercihi oyuncular kafasına göre takıliyor oyundan falan atıliyor..
 
Bu webster ne yaptı öyle ya. Bu nasıl sorumsuzluk. Zaten dar kadro, bi de böyle amatörce hatalar oluyor. Uğraş dur şimdi bu maçı döndürmek için.
 
Rezil bir maç gerçekten. Hiç hazırlanamamışız. Kendi sahanda 5-6 bin seyirci önünde RytaS'dan 18 sayı fark ye 3. çeyrek sonunda. Tabi Webster'ın atılması da çok ilginç. Böyle durumlarda Lazeric Jones da olmayınca guard eksikliği daha çok ortaya çıkıyor.
 
Hakemler de doğradılar resmen bizi. Kararlar hep aleyhimize ama yine de Rytas çok iyi hazırlanmış. Bütün cezaları kestiler.
 
Yiğit'in olmayışı takımı düşündüğümüzden daha geriye götürmüş burası açık. Topu hiç paylaşamadık. Savunmada alan paylaşımını iyi yapamadık, hep fake yedik ve iyi hücum etmelerine neden olduk. Üstüne bir de gördüğüm en kötü hakemler olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Webster kafama vurdular diye gösteriyor teknik faul veriyorlar. Bizim adımıza bir tane bile pozitif bir şey olmayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.
 
Maçın genelinde savunma seçimlerinde hatalar yaparak elimizle ikram ettik ve büyük bir şansı kaçırdık.
 
Çok yazık oldu. Büyük avantaj kaçtı. Neyse ki ilk maçı deplasmanda almıştık. Webster’ın yaptığı büyük yanlıştı belki olsa çevirirdik maçı. Artık önümüzdeki maçları almamız lazım.
 
O kadar yıkıldım ki, yazı yazabilecek durumda değilim. Tek söyleyeceğim ligde zayıf ya da dişine göre rakip bulunca şov yapan Göksenin,Can ve Emir'in ve ligde bile katkı veremeyen ama zorunluluktan süre almak durumunda kalan Ayberk ve Caner'in bu maçta takımın geri kalanının emeğini çöpe atmasını unutmayacağım. Bu magma tabakasındaki yerli rotasyonuyla ligde yapılan 12-4 (bir terslik olmazsa 15-4 olabilir) bu maçtan sonra gözüme daha büyük gözükmeye başladı.
 

Üst