8. Uluslararası Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası

8. Uluslararası Banvit-TÜBAD Turnuvası Başlıyor

Galatasaray Liv Hospital yeni sezon hazırlıkları kapsamında 13-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul'daki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşecek 8. Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası'na katılım gösterecek.

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ve Banvit Basketbol Kulübü tarafından düzenlenen turnuvada 2012-13 BBL şampiyonu takımımızın yanı sıra lig finalisti Banvit, TBL şampiyonluk adaylarından ve Euroleague ekiplerinden Anadolu Efes ile Euroleague eleme turuna katılacak Rusya'dan BC Khimki Moscow yer alacak.

Geçtiğimiz sene yedincisi düzenlenen Banvit-TÜBAD turnuvasını Galatasaray Medical Park kazanmıştı. 20-22 Eylül tarihleri arasında Bandırma'da gerçekleşen organizasyonun ilk maçında Lokomotiv Kuban'ı 93-83 mağlup eden takımımız ikinci maçında da Virtus Bologna'yı 76-74 ile geçmeyi başarmıştı. Turnuvanın üçüncü ve son maçında ev sahibi Banvit ile karşı karşıya gelen Galatasaray sahadan 73-79 galip ayrılarak bu kupaya ilk kez uzanmıştı.

Turnuva programı şu şekilde:

13 Eylül Cuma
18:00 Anadolu Efes – Khimki
20:30 Banvit – Galatasaray Liv Hospital

14 Eylül Cumartesi
15:00 Galatasaray Liv Hospital – Khimki
17:30 Anadolu Efes – Banvit

Domercant,Sinan,Arroyo,Manu Cenk ve Jawai forma giyemeyecek.

Murat Özyer ‏

TÜBAD Banvit turnuvasında ilk maçımız yarın 20.30 da .Değişiklik olmazsa Kanal 24'ten naklen yayınlanacak.

Kadroda ; Ender-Sinan- Carlos -Manuchar -Nathan -Henry olmayacak

Milli görevleri biten Ender-Sinan-Carlos-Manuchar hazırlık döneminin bundan sonraki bölümüne katılacaklar.

Henry İtalya'da başka bir oyuncunun ayağına basıp ayağını burktu ,tedavisi yapılıyor.

Nathan 'ın ne zaman takım idmanlarına katılacağına sağlık ekibi ve teknik ekip yarınki toplantıdan sonra karar verecek.

Detaylar böyleymiş. Henry'nin durumu oldukça can sıkıcı oldu.

Murat Özyer ‏

TÜBAD Banvit turnuvasında ilk maçımız yarın 20.30 da .Değişiklik olmazsa Kanal 24'ten naklen yayınlanacak.

Kadroda ; Ender-Sinan- Carlos -Manuchar -Nathan -Henry olmayacak

Milli görevleri biten Ender-Sinan-Carlos-Manuchar hazırlık döneminin bundan sonraki bölümüne katılacaklar.

Henry İtalya'da başka bir oyuncunun ayağına basıp ayağını burktu ,tedavisi yapılıyor.

Nathan 'ın ne zaman takım idmanlarına katılacağına sağlık ekibi ve teknik ekip yarınki toplantıdan sonra karar verecek.

Detaylar böyleymiş. Henry'nin durumu oldukça can sıkıcı oldu.

Kim kaldı ki oynayacak? Pek ümitli olmamak lazım şu turnuva için o zaman.

Walker-Nikolov-Pişkin-Göksenin-Gordon-Cenk-Macvan-Furkan-Mutlu-Ersin ve Erceg kadrosu ile turnuvada olacağız sanırım.

Guard konusunda sıkıntı yaşarız gibime geliyor.

Haydi hayırlısı...

Buldum. Sadece 24 olarak geçiyormuş Kanal ismi.
Cidden görüntü berbat. Az önce biten Efes maçının kamera açısı çok kötüydü.

Maçta M. Karpuz'un anonsçu olduğunu bilmesem FBÜ'nün anonsçusu olduğunu sanırdım. tarzı da benziyor ona.
gerçekten iyi görünüyor. Dümerle kıyaslanamaz bile

Walker'ın yerine Nikolov'u görmek isterdim. Takım eksiklere rağmen oldukça arzulu oynuyor. Bu çok kolay bir durum değil takımın yarısı neredeyse yokken böyle bir duruş sergilemek gerçekten takdir edilecek bir durum.

Çok kötü şut kullanyor.
Genel olarak 3 sayılık atışlarda bugün çok kötüydük.
Ama eksik halimizle bile hazır olan Banvit'e kök söktürdük.

Şutunu yine geliştirir de hücumda topu eline aldığında telaş yapması, elinin ayağına dolanması bu seviyede onun için ciddi eksiler. ama bu konuda da 2 sene öncesine göre çok daha iyi seviyede diyebiliriz

Futbol maçı yerine Abdi İpekçi'yi tercih eden birkaç ayrıcalıklı insandan biri olarak kısaca görüşlerimizi yazalım.

Öncelik anons işini yapan Murat Karpuz kardeşimize. Çok iyi bir iş çıkardı. Kalıcı olmaması için hiç bir neden yok. Kendisi eski Banvit anonsçusu ve artık İstanbul'da yaşıyor. Hepimiz gibide sağlam Galatasaray'lı.

Banvit taş gibi takım kurmuş, giden oyuncularının yokluklarını hiç hissetmezler. Çok iyi bir hocaları var. Yakın zamanda Euroleague ön elemesi oynayacakları için çok daha hazır durumdalar. Biz ise oldukça eksiktik.

Kadroları görünce direk yeniliriz diye düşündüm, fark 15'e çıktı normal dedim. Ama iyi oyunculardan oluşan bir kadromuz var ve maçı bırakmadık.

Erceg çok ama çok katkı verecek bu sezon, süper bir transfer.

Walker çok iyi niyetle oynuyor ve ben hayatımda bu kadar çok terleyen bir oyuncu görmedim. Aynı musluk gibi her yerinden su akıyor, havlu yetiştiremedi malzemecimiz ona :) Ama net bir şekilde bu takımın oyuncusu değil.

Göksenin iyi, sert, sağlam geliyor ama şutunu geliştirmesi ve şut seçimlerini daha iyi yapması lazım. Ergin hoca bir molada set çizdi, hemen mola dönüşü seti oynamadan kaldırıp attı topu ve dolayısıyla fırçayı yedi. Çok iyi bir potansiyeli var mutlaka kendine çok iyi bakmalı.

Ergin hocanın basit hatalara çok fazla sabrı yok, ribaund çektikten sonra mümkün olduğunca çabuk hücuma çıkmak istiyor.

Tam kadro olduğumuzda bu takımın yapabileceklerini izlemek için sabırsızlanıyorum.

Bende futbol yerine basketbol maçını tercih edenlerdenim :)

Efes'te genç yerliler iyi süreler aldı. Kerem ve Semih forma giymedi.. Bunun dışında Scotty Hopson'da iyi bir oyuncu.. Planinic henüz hazır değil, maç boyu istenileni verememesinin yanı sıra, son hücumda kritik bir top kaybı yaptı. Khimki'de Gelabale forma giymedi. Loncar'da ilk yarıda sakatlandı. Paul Davis, pota altını domine etti diyebilirim..

Bizim maça gelecek olursak, Banvit'de Mejia hariç herkes oynadı.. Özellikle Drew Gordon ve EJ Rowland, banvit için önemli ve güzel hamleler. Gordon 16 dakika sahada kalmasına rağmen 14 sayı üretti. 1'i dış şut. EJ Rowland'da kritik anlarda sorumluluk aldı.

İstatistik kağıdına bakarsak üç sayı yüzdemiz 6/27 (22,2). 17 asist 11 top kaybı.

Erceg saha görüşü çok iyi bir uzun. Özellikle maçta yaptığı bir asistle bunu net şekilde kanıtadı.. Bugün yayın gerisini çok sevdi heralde 7 şut kullandı ordan. 2 isabet. Ersin 18 sayı 7 ribaund, Furkan 8 sayı 12 ribaund. Jamont ve Erceg'in 12'şer sayısı var. Walker da iyi niyetli ancak, bu takımın oyuncusu değil gibi.. Göksenin de özellikle sakatlığın etkilerini iyi atmış gibi gözüküyor ancak şutunu geliştirmesi gerek..

Ben de sene için de hasret kalacağım "şampiyon" takımı en azından sezon öncesi biraz olsun izleyebilmek adına Abdi İpekçi'yi tercih edenlerdendim.

Öncelikle Banvit'ten başlamak gerekli, bu sene benim en merak ettiğim takım konumundaydılar. Bunun sebebi de Itoudis idi. Yıllarca Obradovic'in yardımcılığını yaptı, ilk head coach'luk deneyimini yaşayacak olması ve göstereceği performans merak konusuydu, ama ben oldukça fazla beklentiye sahiptim. Açıkçası bu beklentileri karşılayabileceğini de gösterdi, Itoudis. Dün Meija hariç tam kadroydular. Bize göre daha hazırlar, setler daha oturmuş durumda, Gordon'ı ikili oyunlar ile çok iyi kullanıyorlar. Yine bilindik Chuck Davis hücumları vardı. EJ Rowland, geçen sene Riga'da gösterdiği performansı Banvit'e de taşımış durumda. Ve Itoudis oyunun çok içinde bir coach. Mesela hiçbir molayı zamanında bitirdiğini hatırlamıyorum, her defasında hakemler gelip çağırıyordu, o anda dahi bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Sahada yapılan bir yanlış sonrası hemen benche dönüp yapılan hatayı anlatıyor, parkede olan oyunculara sürekli müdahale ediyor, kısacası oyunu yaşıyor. İleride çok önemli bir coach olacağını düşünüyorum.

Biz ise neredeyse takımın yarısı olmadan maça çıktık, ve bize göre çok daha hazır bir takıma karşı son topa kadar oyunu getirdik. Erceg'in şutu girse maçı kazanıyorduk, o girmeyen şutta Göksenin'in tipi başarılı olsa uzatmaya götürüyorduk. Oldukça dar bir rotasyonla oynadık. Erceg kalitesini belli ediyor, nasıl bir oyuncu olduğunu zaten biliyoruz. Takım düzenleri oturduğunda ve as oyuncular takıma dahil olduğunda performansı daha da yukarı çıkacaktır, o tepe şutları ona daha bir özenle hazırlanacaktır. Gordon bildiğimiz gibi, müthiş bir silah. Göksenin sakatlığı fiziken atlatmış durumda, topa ve oyuncusuna müthiş bir baskı yapıyor, ama hala şut ritmi zayıf durumda. Bu da zamanla tekrar yerine gelecektir. Dudley bu ligin gördüğü en önemli profesyonellerden biri, işe ve oyuna saygısı müthiş, yine standart tarifeyi uyguladı. Arroyo, Ender, Domercant, Markoishvili, Sinan, Jawai, Engin gibi oyunculardan yoksun bir takımın Banvit gibi güçlü ve bize göre daha hazır bir takıma karşı gösterdiği performans sevindirici.