A Milli Erkek Basketbol Takımı




Wilbekin-Doğuş Balbay
Furkan-Göksenin-Buğrahan Tuncer
Cedi-Metecan Birsen
Ersan-Metin Türen
Semih-Sertaç-Ömer Faruk Yurtseven

Gibi bir kadro olur sanırım.

Wilbekin-Furkan-Cedi-Ersan-Semih 5'lisi iyi ama Ufuk Hoca benchten nasıl bir katkı alır orasını Allah bilir.
Hayırlı olsun...
Melih de olur kadroda bence.
 
2006 > 2010 > 2014 > 2019 Milli takımın kadrosu güçlenmesi gerekirken turnuva geçtikçe daha kötüye gidiyor. Hadi ilk 5 neyse de yedeklerimiz cidden kötü hiçbiri ilk 5 oynayacak seviyede değil.
 
Şu Enes siyasi işlere bulaşmasa hiç yoktan en iyi 4-5 rotasyonu olabilir, Cedi, Furkan derken biraz toparlayabilirdik devamını. Cidden çok vasat bi kadromuz var maalesef. NBA,dekiler hariç lige koysan playoff yapamaz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
A Milli Erkek Takımımızın 2019 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Elemeleri kapsamında 29 Kasım Perşembe günü Ankara Spor Salonu’nda oynayacağı İspanya karşılaşmasının biletleri satışa çıktı.
Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için A Milli Erkek Takımımız, grubundaki 9. maçında 29 Kasım Perşembe günü Ankara Spor Salonu’nda İspanya’yı ağırlayacak. Saat 19:00’da başlayacak olan karşılaşmanın biletlerini basketbolseverler, Mobilet’ten 25 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında temin edebilirler.

I Grubu’nda geride kalan 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve 2 yenilgi alan A Milli Erkek Takımımız, Ankara Spor Salonu’nda konuk edeceği İspanya’nın (7 galibiyet - 1 mağlubiyet) hemen ardında ikinci sırada bulunuyor. Millilerimiz; 14 Eylül tarihinde Ankara’da oynadığı Karadağ mücadelesini 79-69, Ljubljana’da 17 Eylül’de oynadığı Slovenya karşılaşmasını da 86-77’lik skorlarla kazanma başarısı göstermişti.

Türkiye ile İspanya 17 Yıl Sonra Yeniden Ankara’da Karşılaşıyor
A Milli Erkek Takımımız ile İspanya, Ankara’da en son 2 Eylül 2001 yılında karşı karşıya gelmişti. Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın grup karşılaşmalarının bir ayağının oynandığı Ankara’da Ay-yıldızlılarımız, İspanya’yı 84-79’luk skorla yenerek B Grubu’nu ilk sırada tamamlamıştı.

FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Takımımızın İspanya ile oynayacağı karşılaşmaya bilet satın almak için tıklayınız
 
A Milli Erkek Takımımızın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında 29 Kasım Perşembe günü Ankara’da İspanya ve 2 Aralık Pazar günü de deplasmanda Karadağ ile oynayacağı karşılaşmalarının 15 kişilik sporcu kadrosu belli oldu.
A Milli Erkek Takımımızın 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kapsamında 29 Kasım Perşembe günü Ankara’da İspanya ve 2 Aralık Pazar günü de deplasmanda Karadağ ile oynayacağı karşılaşmalarının 15 kişilik sporcu kadrosu belli oldu.

25 Kasım’da Ankara’da kampa girecek olan A Milli Erkek Takımımız, 29 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da Ankara Spor Salonu’nda İspanya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, 2 Aralık Pazar akşamı TSİ 21.00’de oynayacağı Karadağ maçından bir gün önce bu ülkeye hareket edecek.

A Milli Erkek Takımımızın idari ve teknik kadrosu ile sporcu kadrosunda şu isimler bulunuyor:
A Milli Erkek Takım
İdari ve Teknik Kadro

Kerem Tunçeri
A Erkek Milli Takım Menajeri
TBF
Orhan Demirel
A Erkek Milli Takım İdarecisi
TBF
Ufuk Sarıca
A Erkek Milli Takım Baş Antrenörü
TBF
Recep Şen
Yardımcı Antrenör
-
S.Sedat Özyer
Yardımcı Antrenör
Tofaş
Arda Demirbağ
Yardımcı Antrenör
-
Sinan Çambel
İstatistik
-
Barış Kocaoğlu
Doktor
Acıbadem Sağlık Grubu
Ali Onur Duran
Diyetisyen
-
Ertan Bedir
Kondisyoner
Adatıp Sakarya BŞB Basketbol
Mustafa Fatih Çetintaş
Fizyoterapist
Serdar Korkmaz
Fizyoterapist
Acıbadem Sağlık Grubu
Osman Seyhan Kesim
Masör
Beşiktaş JK Sompo Japan
Mehmet Burak Kozan
Masör
İstanbul BBSK
Miktat Güvendi
Malzemeci
TBF


A Milli Erkek Takım Basketbolcu Kadrosu
Oyuncu
Kulübü

Doğuş Balbay
Anadolu Efes
Sertaç Şanlı
Anadolu Efes
J.Metecan Birsen
Anadolu Efes
Tolga Geçim
Banvit
Kartal Özmızrak
Darüşşafaka Tekfen
Oğuz Savaş Darüşşafaka Tekfen
Melih Mahmutoğlu
Fenerbahçe
Sinan Güler
Fenerbahçe
Hüseyin Göksenin Köksal
Galatasaray
Ege Arar
Galatasaray
Semih Erden
İstanbul BBSK
Berk İbrahim Uğurlu
Pınar Karşıyaka
Berkan Durmaz
Tofaş
Metin Türen
Türk Telekom
Scott Jordan Wilbekin
Maccabi Tel Aviv / İsrail


2019 FIBA Dünya Kupası Hakkında

2019 FIBA Dünya Kupası, 31 Ağustos - 15 Eylül 2019 tarihleri arasında Çin'de düzenlenecek. Turnuvada oynanacak maçlara sekiz farklı şehir ev sahipliği yapacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası Elemeleri ilk turunda Letonya, Ukrayna ve İsveç ile B Grubu'nda mücadele etmiş ve 6 maç sonunda 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile elde ettiği 10 puanla grubunu lider tamamlayarak ikinci tura yükselme başarısı göstermişti.

Türkiye, ilk turdaki puanların aynen taşındığı ikinci turda İspanya, Letonya, Karadağ, Ukrayna ve Slovenya ile I Grubu'nda yer alıyor. Ay-yıldızlı ekibimiz, Karadağ ve Slovenya galibiyetleriyle başladığı bu turda 8 maçta 6 galibiyete ulaşmış ve durumda ve 8 maçta 7 galibiyet alan lider İspanya’nın hemen ardında yer alıyor.

İlk üç takımın 2019 FIBA Dünya Kupası’na vize alacağı I Grubu’nda Türkiye’ye İspanya ya da Karadağ maçlarından alınacak bir galibiyet yeterli olacak.
Millilerimizin I Grubu’ndaki maç programı şöyle:
29 Kasım 2018: Türkiye-İspanya
2 Aralık 2018: Karadağ-Türkiye
22 Şubat 2019: Türkiye-Slovenya
25 Şubat 2019: İspanya-Türkiye
 
Ufuk Sarıca ilk Hollanda'ya yenildi sonra İsveç'e. Yorumcu 32 numara ve maalesef Murat Kosova'da NBA oyuncularının gelememesine bağlıyorlar bunu. Slovenya gibi 2 oyuncuya bağlı olsan neyse de öyle bir durumda yok. Ufuk Sarıca çok net istifa etmeli.
 
A Milli Takımımız'ın Hırvatistan ile bugün oynayacağı karşılaşma için 12'imiz belli oldu. Kadroda şu oyuncular bulunuyor:


Ege Arar, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer, Shane Larkin, Alperen Şengün, Şehmus Hazer, Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Metecan Birsen, Berkan Durmaz, Berk Uğurlu

@basketfaul


Yiğit Arslan ve Doğuş Özdemiroğlunun olmayıp, Göksenin'in kadroda olması ilginç.
 
Acaba Larkin Hırvatistan ve Hollanda maçlarında oynadıktan sonra ligde Türk statüsünde oynayabilecek mi?

Daha önce İsveç'e ve Hollandaya kaybettik. Şu anda İsveç-Hollanda maçını izliyorum da iki takım da çok vasat takımlar. Normalde rahat yenmemiz lazım. Ama bizde toplama takımız, bakalım nasıl bir performans sergileyeceğiz?
 
Isvec ve Hollanda'ya yenilmek skandallar ötesiydi... Ufuk Sarıcanın milli takımı : Senol Gunes'in milli takımı gibi. Zaten iki coachta birbirinin aynısı bir çok konuda. Oyuncu seçimleri desen çok yanlış. Orhun Ene'nin futboldaki muadili bence Okan Buruk'tur. Fatih Terim : Ergin Ataman denebilir.
 
Yahu şut sokamıyoruz. Formsuz Melih ve Göksenin neden alındılar milli takıma. Sakat değilse al Yiğitle, DOğuş Özdemiroğlu'nu olsun bitsin.
 
Harbiden bazı hocaların ahı tutuyor. Buna inanıyorum. Fatih Terim ve Ergin Ataman milli takımdan bir şekilde bazılarınca uzaklaştırıldılar ve sonuçlar ortada. Orhun,Ufuk,Ali..veya başkası.. Sonuç hüsran olacaktır. Yandaş Hidayet bence naparızı Saraya sorsun en iyisi.
 
Bu maçı yorgunluk falan değil, Uzaktan talimat alan Hidayet kaybetti. 5 gun kala maça hoca değiştirmek ancak bu ulkede gorunur. Eşi benzeri olmayan sarayın emrinde yaşayan kölelerin yönettiği ulkede. Ne diyim. Komple ekonomi,spor,milli takımlar, birlik beraberlik a dan z ye..Her şey çökmüş durumda. 1-2 sene daha böyle giderse artık.........Neyse. O yüzden malum şahsa biat edenler pek rahat olmasınlar. Demirören,Nihat Özdemir...Gün gelir arkadan bunlar ok gibi saplar mermiyi. Sonra kime artık biat edeceğinizi şaşırırsınız.
 

Üst