A Milli Futbol Takımı

Mancini, İtalya milli takımından istifa etmiş. Biraz vizyon sahibi olan başkan ve yönetim bu hafta içi imzalardı. Çünkü Kuntz ile Milli takıma yazık ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmamalıyız.
 
Bugüne dek 102 kez resmi maça çıkan ve 4 sezon önce sadece 3.ligde 2 kez sol bek oynamış olan stoper Cenk'i sol bekte oynatanı Allah bildiği gibi yapsın.O aklı veren başkasıysa Allah onuda bildiği gibi yapsın.İnsanların aklıyla alay etmeyin arkadaş ya.

Hem sol kanatı güçsüzleştiriyorsun,hem sol kanattan gidemiyorsun.

Sistemide eleştiririz,oyunuda fakat senin milli takımına işler iyi giderse paramı alırım,en kötü tazminatımı alırım kafasıyla gelipte kimse teknik direktörlük yapamasın be.
 
Su Cengiz denen overrated topcuya Dunya uzerinde 15 milyon Euro bonservisi bir tek Ali Koc verirdi.O da verdi zaten sagolsun.Bir tane bile olumlu hareketi yok bak sifir abarti.Ustelik uzun suredir boyle.Ama yeri garanti iste senelerdir.Yusuf Sari bundan iyi top oynamazsa birsey bilmiyorum.Orkun Kokcu desen ayri bomba.Yok Benfica da ucuyormus bilmem ne.Milli takimda birak ucmayi kostugunu bile gormedim bu arkadasin.Zaten hep soyluyorum Avrupa’daki top 10 takim haric digerleri abartiliyor.Burada oynayan oyuncularin cogu da abartiliyor.Cogunun bu top takimlara gittiginde nal toplamasi da bu tezimi dogru cikartiyor acikcasi.

Benim Altay’da forvet oynadigi zamanlardan hatirladigim Kazimcan Karatas’ta bu takimda her turlu oynar sol bekte.Oynatmayan ya futboldan anlamiyordur ya da cocukla bir problemi vardir.Baska aciklamasi olamaz !
 
Abi biz Kerem'i eleştiriyoruz ama bir avrupa görmemiş adamın gelişimine bak birde avrupada oynayan ve hep söylerim topu soluna çekip şut veya orta açmaktan başka espirisi olmayan Cengiz'e bakın.
Abi buradan Avrupa’ya giden oyuncularimizin hepsi dustu.Merih o ilk giden Merih degil.Keza Caglar da o 3 sene onceki Caglar degil.Cengiz desen son 3 senedir falan muthis dususte.Zeki Celik bence cok duz bir topcu.Mourinho’nun kati savunma anlayisinda alanini iyi kapattigi icin Roma da ekmek yiyor.Ama hepsi dustu yani buradan gidenlerin.Sebebi nedir hic bir fikrim yok.
 
Şu takımda Cengiz'in para için arabistana gitmiş ve sahada kabadayı gibi gezen Merih'in ne işi var. Kazımcan varken Cenk'in form durumu çok mu iyi de oynuyor. Bu takımın geri dörtlüsü Mert-Çağlar-Apo-Kazımcan ileri üçlüsü de Kerem-Bertuğ-Barış veya Yusuf Sarı olmalı.
 
Ne acıdır ki asla milli takımın forveti olamayacak Barış çıkınca pozisyona giremedi takım. En azından yaptığı koşular ile pozisyon buluyorduk. Cengiz Ünder'e neden bu kadar sabredildi? Takımın el freni adeta, aldığı hiçbir topu olumlu kullanamadı. Hakan da söylemiş açık açık Kazımcan bu maçta olmalıydı. Cenk kimdir abi? Topu yanındakine vermekten başka bir numarası olmayan İsmail Yüksek'in milli takımla işi olamaz. Vasata alıştırdılar iyice.

Zemin konusu artık mide bulandırıyor. Bu kadar zor olmamalı düzgün zeminler yapmak. TFF ne işe yarıyor bunları neden denetlemiyor? Zemini bozuk statlarda oynatma maçları hemen düzletirler ev sahibi avantajını kaybetmemek için.
 
Portekiz
Türkiye
Slovakya -Slovenya-Çekya
Sırbıstan

Galler son 10 senedir gördüğüm en çirkef,pis işlere peşinde koşan takımdır
 
İlk torbadan düşüdteki Belçika dışında uygun takım yok. 3.torbada Hollanda, İskoçya ve düşüşte ve bize yenilmiş de olsa Hırvatistan istemem. 4.torbada ise net olanlardan sadece Sırbistan uygun. Onlar 2000'den beri 4 Dünya Kupasına hem de grup liderlikleri alarak gitseler de hiç Avrupa Şampiyonasına gidemediler. Turnuva seçme durumları var ama gittikleri Dünya Kupalarında da hiç gruptan çıkamadılar. O yüzden finallerde çıkmasını isteyeceğim bir takım.

A yolundan Polonya Estonya'yı yener, Galler ise evinde Finlandiya/Ukrayna/İzlanda'dan biriyle karşılaşacak kura sonucu. Favori sıralaması bana göre düşüşte de olsa Polonya eğer bu yola gelirse (1/3 ihtimal) Ukrayna ve Galler diye gider. B yolunda İsrail İzlanda veya Ukrayna ile oynarken Bosna ise Finlandiya veya Ukrayna ile oynayacak evlerinde(İsrail ülkesinde oynayamayacak elbette.) Ukrayna 2/3 ihtimalle bu yolda olacak ve her 2 maçı da deplasmanda oynama ihtimali yüksek olsa da (zaten Ukrayna'da maça çıkamıyorlar onlar da) bu yolda olmaları durumunda favoriler. Olmamaları durumunda Finlandiya gelebilir. C ligi ise daha net olacak. Burada çıkışta Gürcistan, Kazakistan ve Lüksemburg var. Öyleki Kazakistan son maça, Lüksemburg da son haftaya kadar iddiasını sürdürdü. Gürcistan evinde Lüksemburg ile oynayacak. Biz oynarken çok küçümsendi maalesef ama bu takım bir Liechteinstein ile eş görülemez. Nitekim İzlanda ve Bosna'ya grupta 7 ve 8 puan fark atıllar. Kazakistan ise son gün Slovenya'yı yense gruptan çıkacaktı doğrudan. Burada her ne olursa olsun Yunanistan 1 numaralı favori. Ama bu favrorilik yüzde 35i geçmez. Tüm ihtimallere bakınca yine Sırbistan en iyi takım oalrak 4.torbadan gelecek.

Eğer kura çekilmese ve voleyboldaki gibi çapraz oalrak eşleşmeler yapılsa 1. ve 3.torbanın 5.leri Belçika ve Slovakya ile 2. ve 4.torbanın 2. takımları Türkiye ve Sırbistan aynı gruba düşerdi. Ben hayır demem açıkçası böyle bir kuraya:D
 
Bence Çekya ve İsviçre Banko :) Avrupa Şampiyonalarında nasıl oluyorsa bir şekilde kendilerini buluyoruz gittiğimizde. İlk torbadan da Avrupa Şampiyonaları Tecrübemizle Portekiz veya İspanya olur gibi.

İngiltere/Fransa - Türkiye - Hırvatistan/Hollanda - İtalya gibi bir grubumuz olabilir Allah Korusun. Lider gittik diye sevinirken patates olmak istemeyiz :)

Gönlümden geçeni yazarsam, İngiltere-Türkiye-Slovenya-Yunanistan (Elemeleri geçemezse Sırbistan)

Ev sahibi olacağımız turnuva da inşallah madalya ile geri döneriz.
 
Bence Çekya ve İsviçre Banko :) Avrupa Şampiyonalarında nasıl oluyorsa bir şekilde kendilerini buluyoruz gittiğimizde. İlk torbadan da Avrupa Şampiyonaları Tecrübemizle Portekiz veya İspanya olur gibi.

İngiltere/Fransa - Türkiye - Hırvatistan/Hollanda - İtalya gibi bir grubumuz olabilir Allah Korusun. Lider gittik diye sevinirken patates olmak istemeyiz :)

Gönlümden geçeni yazarsam, İngiltere-Türkiye-Slovenya-Yunanistan (Elemeleri geçemezse Sırbistan)

Ev sahibi olacağımız turnuva da inşallah madalya ile geri döneriz.
Çekya ve İsviçre ile ilgili şöyle ilginç bir nokta da var. Biz bu takımlarla yıllardır eleme gruplarında eşleşmiyoruz ama play-off ve finallerde yakın tarihte çok eşleştik haklısın. Elemelerde oynamayıp eleme sonrasında eşleşmek çok ilginç hakikaten. Hollanda ise tam tersi elemeler dışında eşleşmedik hiç. Hırvatistanla yakın tarihte 2 eleme grubu, 1 play-off ve 1 finaller grubu var hatırladığım. İtalya ile de eleme gruplarında hiç eşleşmedik. İngiltere ile Fransa da karşımıza finallerde gelmedi. Ben aslında yakın tarihte hiç eşleşmediğimiz en azından finallerde oynamadığımız takım isterim. Bu açıdan Portekiz/Belçika, İskoçya/Slovenya, Sırbistan güzel olur. Sırbistan'ın finallerde nasıl bir loser olduğunu bizim ülkede kimse farkedemediği için aman çıkmasın diyor ama benim en çok istediğim takım. Gruptan çıkamaz Sırbistan endişelenmeyin. 2000'den beri ilk kez Avrupa Şampiyonasına gidiyorlar ama o da son maç heyecanı yaşayarak.
 
21. yüzyılda salondaki Sırbistan-Türkiye maçları o kadar tek taraflı oldu, sonuçlar Dünya üzerindeki tüm spor izleyicileri tarafından öylesine içsel bir tutarlılık dahilinde anlaşılabildi; özümsenebildi ki sonucunda Sırbistan futbolda dahi istenmiyor Eyüp Bey. :) Yoksa son Dünya Kupası'nda yediler, içtiler; günü gün ederek turnuvadan ayrıldılar. Bu bölüm muhakkak. :)
 

Üst