Abdi İpekçi´de Yaşanan Olaylar Hk.

olaylar sırasında kinseyin yumruk attığı arkadaşımız hemen hastaneye gidip rapor alıp kinseyi savcılığa şikayet et.büyük cezası vardır.kasten adam yaralamaya girer.o arkadaşa ulaşabilen yada tanıyan varsa lütfen boşvermesin hemen davasını acsın.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Çok heyecan yapmaya gerek yok, fazla birşey çıkmaz ondan. Ortamın koşulları vs.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Dava açılması lazım mutlaka. Açılmasın demiyorum ama büyük bişi olmaz, para cezası filan alır sadece. Hatta iyi savunma ile yırtma şansı bile var. Yoksa o kişinin sonuna kadar yetkili yerlere başvurması lazım.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Ya olay durum diyorsun da bu hukuk nasıl birşey.
Kavga çıkıyor, yoldan geçen birine tekme tokat vuruyorsun ve suçlu olmuyor musun mu ?
Bu nasıl hukuk tur yoksa gukuk mu olduk.
,
İş görmez raporuyla tazminatın babasını alır bence.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Bu olay sokak kenarında gerçekleşmiş bir olay olmadığı için,Binlerce kişinin önünde olduğu için,ve sağlam belgeleride varsa görüntü,fotoğraf vs. Kinsey'in alacağı ceza büyük olur bu arkadaş'a ben yönetici olsam mutlaka ulaşırdım ve hakkını araması konusunda yardımcı olurdum.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Tazminat davası farklı şey, ceza davası farklı şey. Tazminat apayrı bir olay, ama ceza kısmı açısından çok çok büyük olay yok. Bıçakla adam yaralayanın 1 yıl yatıp çıktığı bir ülkede, baskı vb. etkenler altında birine yumruk atmış adam aynı cezayı mı alacak?
Tamam feneri sevmiyoruz filan ama o kadarda değil. Bu mantıkla sezon başı Cemal Nalga'yıda hapse yollayalım, o da yumruk atmış. Tez canlı olmayın bu kadar.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

olaylar cıkınca fener soyunma odasına gitti ve semih tam tunelın icine girerken birine yumruk attı bunu gören var mi
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Cemal'in attığı yumruk adamı yaralamadı yanlış hatırlamıyorsam ama Kinsey'in attığı yumruk adamın ağzını,burnunu dağıtmış resmen,kanlar içindeydi adamın yüzü ..
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Ukalalık gibi gelecek ama cevap vermezsem olmaz o kadar şey diyince. İkiside vucut bütünlüğüne saldırı olarak geçer genel olarak. Burnunun kırılması vs. açacağı tazminat davası sonucu daha fazla para almasına yol açar.
Dediğim gibi, tazminat davası açarsa hastane masraflarından tutun, hastaneye gittiğinde verdiği taksi parası, çalışamadığı günlerde alacağı ücreti vs. herşeyi alır ama ceza davası kısmı çok kolay değil. Baya bir yan etken var olayda.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Ben Kinsey'den öyle bir yumruk yesem hak,hukuk degilde baska seylerin peşinde olurdum..Antreman cıkısları,takıldıgı yerler falan...Cok kötü intikam alırdım acıkcası..Bu arada takıldıgı yerleride gayet iyi biliyorum..Arkadas siteye üyeyse ulassın hallederiz :)
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Eğer kırık varsa veya madurun yüzünde iz kalırsa ciddi ceza alabilir muhtemelende alır ama böyle bir durum yoksa basit bir tıbbi müdahale ile düzeltilebilecek birşeyse para cezası ile kurtulabilir.


KASTEN YARALAMA

Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.

(3) Kasten yaralama suçunun;

a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,

b) beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Silâhla,

İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. *1*

NETİCESİ SEBEBİYLE AĞIRLAŞMIŞ YARALAMA

Madde 87 - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Konuşmasında sürekli zorluğa,

c) Yüzünde sabit ize,

d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, üçüncü fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz.

(2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,

b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,

c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,

d) Yüzünün sürekli değişikliğine,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, üçüncü fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz.

(3) (Değişik fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.4.md) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olması halinde, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, kırık veya çıkığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, yarısına kadar artırılır.

(4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, üçüncü fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.


Ortada bir kırık varsa zaten olay basit tıbbi müdale ile düzeltilecek boyutun ötesinde oluyor.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

O zaman mafyaya başvursun madurlar hukuki yolları hukuçu adayları bile önermediğine göre :) .
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Arkadaşımızın değindiği konu çok doğrudur,ve bunun hukuki sonuçları vardır...Eğerki gerçekten o arkadaşımızı bulacak birisi varsa maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir kişi,bu arada ceza davasıda açabilir,tabiki aktif olarak bu işi yapan bir avukat daha iyi yorumlayacaktır olayı...Ancak kesin ve net birşey vardır bu bir suçtur,ve bunu yapan kişi sonuçlarına katlanır...Yok ya ne olacak gibi bir yorumun bir geçerliliği yoktur yani...
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Konu Kinsey ile alakalı olduğu için buraya yazma gereği duydum. Nedim Karakaş'tan yine "yok artık" dedirtecek inciler;
Nedim Karakaş maçta yaşanan olaylarla ilgili ise şu yorumu yaptı: ''Bu maçtaki rezaleti bakalım, kim , nasıl temizleyecek; merak ediyorum. ABD'li oyuncumuz Kinsey'e yumruk atıldı. Sanırım hayatında böyle bir olay başına gelmediği için büyük bir şok yaşadı. Soyunma odasında darp gören oyuncularımıza psikolojik tedavi uygulamaya çalıştık. Galatasaray yönetiminin olayların sona erdirilmesi konusunda üzülürek gördük ki, çaba sarfetmedi.''

TurkBasket
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Yöneticilerine kalsa hayatlarında ilk kez sahaya inen birini görüyorlarmış. Gerizekalılar.
 
Re: Kinsey in yumruk attığı ARKADAŞIM

Karabaş ne içtiyse aynısından biz de istiyoruz.

İlk defa böyle olaylar gördüm diyor yahu. Özürlü...
 

Üst