ABVL 1. Hafta | Fenerbahçe-GALATASARAY MP

FENERBAHÇE - GALATASARAY MEDİCAL PARK

Yer: Burhan Felek Spor Salonu
Tarih: 13.10.2011
Saat: 18:30
Sportstv

Bugünkü süper kupa maçında Fb Eczacıbaşı'na 3-1 kaybetti. Nihan'ın ve Naz'ın sakatlığında oynamak zorunda olan pasör Seda'nın performansları bizim açımızdan sevindiriciydi. Perşembe günü de böyle olsunlar, biz de uzun yıllar sonra şeytanın bacağını kırıp şu takımı yenelim artık.
İyi servis, kendi açımızdan da başta iyi manşet, gerisini yapacak daha doğrusu yaptıracak bir pasörümüz var zaten.
Leo ile Calderon'u Galatasaray forması altında izleyecek olmak da heyecan verici.

Lige galibiyetle başlamak süper olur.Özellikle fenerbahçe galibiyetiyle.Yabancılarımız onlardan daha iyiler ama Türklerde sorun yaşayabiliriz.Artık bunları düşünecek vaktimizde yok.Calderon - Bianco işbirliği ile çok rahat sayılar bulabiliriz.Özellikle Calderon'un bu maçta %100'ün üzerinde bir performans sergilemesi gerekiyor.Yabancılarımız daha iyi derken tabii ki onların 4 yabancısı var bizim 3 ama sahada daha etkili olacak oyuncular bizde bulunuyor.Sahada 2 yabancı kalacak bu sıkıntı olabilir bizim için aslında bir avantajda.Biz bunu avantaj olarak kullanalım dezavantaj olarak değil.İnşallah maçı kazanırız ben kızlarımıza güveniyorum.Haydi aslanlar iyi bir başlangıç için kazanalım şu maçı !

Evet bayan voleybolcularimizin lige iyi bir baslangic yapmalari sart.Fenerbahcede Kim cok iyi oyuncu.Sokolovanin formsuz gununde olmasini dileyelim.Pasorleri Seda Edayi kullanamiyor koselerden oynuyor. Pasorleri ve Nihan zayif karinlari.Eger etkili servis atabilirsek Nihana bu pasorle iyi hucum etmeleri imkansiz.Eger teknik kadro iyi bir analiz yapmissa sansimiz var.Hatta oyun icinde birbirleri ile kavga edebilecek potansiyelde bir takim.Bunu degerlendirmeliyiz.

Naz'ın sakatlığı devam ediyordur umarım Seda berbat yönetiyor takımı hoş bir durum :)

Naz hem sakat hem de Milli Takım kampına katılmadığı için 3 maç cezalı, bizim maçta oynamayacak. Naz dışında Fabiana ve Logan Milli Takım kampında, tabii Ze Roberto da Brazilya Milli Takımının başında. Nihan manşette dökülüyor zaten hiç bir zaman iyi manşet alan bir libero olmadı, Sokolova'nın performansı da şaşırttı beni, bunda pasör Seda'nın ne kadar etkisi var bilemiyorum ama umarım Çarşamba da bu performansını devam ettirir.

Bizim sıkıntımız belli, blokta çok zayıf kalıyoruz, Selime, Seray ve Lo Bianco çok kısa kalıyor. Orta oyuncularımız da top class oyuncular değil. İyi servis atıp manşetlerini bozmalıyız. Calderon'u çapraz oynatıp Selime ve Natalia'yı smaçör oynatırsak hem Calderon'u manşetsiz kullamış oluruz hem de bloğumuz daha yüksek olur. Calderon'u manşetsiz smaçör olarak oynatma lüksümüz pek yok. Kısaca iyi servis atıp manşetlerini bozalım, iyi manşet alıp topu Leo'ya ulaştıralım gerisini o halleder zaten.

Ben Nataliyede guveniyorum.Umarim yaniltmaz bizi.Servisler macin galibini belirler.Mutlaka nihana etkili servis atmamiz lazim.Pasor Seda zaten gostere gostere koselere oynadigi icin blok tutamasakta bloktan seken toplari arkada toplama sansimiz var.Ben hocamizin Fenerbahceyi analiz ettigi dusunuyorum.Sokolova Sedayi yine fircalarsa sansimiz dahada artar.

Yıllar sonra galibiyet alma şansımız olduğunu düşünüyorum.Fb Süper kupa maçında çok kötüydü.Bizden giden Seda berbat yönetti takımı.Naz da istikrarlı bir oyuncu değil fakat ciddi blok avantajı yaratıyordu onlara Seda ile çok zayıf durumdalar şu an.Yine Sokolova hayatının en kötü maçlarından birini oynadı toparlayacaktır elbet ama formda olmaması ciddi avantaj bize.Nihan ın iyi servis manşeti olmadığı zaten yıllardır malum bir gerçek yıllardır çözemediler bu sorunu.Koreli Kim ve Seda T. iyi oyun çıkardılar.Bizim takım ise biraz süpriz olacak çok merak ediyorum performansımızı.Nesic in takımı maça çok iyi hazırladığını umuyorum ve inanıyorum.2+1 bize orta oyuncu konusunda büyük dezavantaj getirdi.Gökçen ve Eric in performansı bizim için önemli.Bloktaki eksikliğimizi çok iyi servis atarak kapatabileceğimizi düşünüyorum.Nihan dan gelecek kötü manşetler ve Seda nın kötü pas dağıtımı beni umutlandırıyor bu konuda.

Lo Biancoyla ve Calderon umuzla ve şuan ki formsuz halleriyle biz de onlar kadar iddialıyız bu maçta.Yolumuz açık olsun,başarılar dişi aslanlar.