ABVL 1. Hafta | Fenerbahçe-GALATASARAY MP

25 - 22 set bizim !

Dişi aslan Calderon son bölümde attığı üç smaç sayısıyla seti getirdi.
Oyun hakimiyeti bizde ama öne geçtikten sonra duraksıyoruz rakibi umutlandırmamak lazım.

12-6 oldu koptuk setten,çok basit hatalar yapıyoruz sürekli.
Savunmamız düştü,Calderon'un smaçlarıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Bugün takımla yüzleştik. Düzelecek yerimiz yok. Orta oyuncular toplam 20 sayı almış. Blok neredeyse hiç yok. Calderon 26 sayıyla oynamış. Fenerbahçe yerlerde sürünüyor. Lo Bianco-Calderon var gerisi yalan. Deniz bu takımda ilk 6 oynuyorsa zaten bir numara da olmaz. Sözün özü: Görünen köy kılavuz istemez. Bu sene takım yine 4.lükten yukarı çıkamaz.

@hakan ilk iki seti de beğenmedim ben. Fenerbahçe'nin saçma sapan hataları ve Calderon'un öldürücü topları dışında bir şey yoktu setlerde. Voleybol iki oyuncuyla oynanmıyor.

Bugün takımla yüzleştik. Düzelecek yerimiz yok. Orta oyuncular toplam 20 sayı almış. Blok neredeyse hiç yok. Calderon 26 sayıyla oynamış. Fenerbahçe yerlerde sürünüyor. Lo Bianco-Calderon var gerisi yalan. Deniz bu takımda ilk 6 oynuyorsa zaten bir numara da olmaz. Sözün özü: Görünen köy kılavuz istemez. Bu sene takım yine 4.lükten yukarı çıkamaz.

@hakan ilk iki seti de beğenmedim ben. Fenerbahçe'nin saçma sapan hataları ve Calderon'un öldürücü topları dışında bir şey yoktu setlerde. Voleybol iki oyuncuyla oynanmıyor.
Yani ilerisi icin hic mi umudun yok abi?

Bu orta oyuncularla birşeyler olabileceğini düşünen Orkun Darnel'dedir suç.Başkada kimsede değildir.Madem iddialı takım kuracaksın Bahar sözleşme yenilemeden tam 2 hafta ortalıkta dolaştı varsa hedefin basıp alacaktın parayı.Hadi onu alamadın manken kızımızı Fener'e kaptırmayacaktın,hiç değilse orta oyuncumuz var derdik.

Bu takımdan bir yol olmaz,haa bu arada Fenerbahçe'de rezil bir takım,gerçi onların pasör sıkıntısı var Naz gelince muhtemelen daha iyi oalcaklardır.Ancak bizden bir yol olmaz!

Bianco ve Calderon'dan başka bir numaramız yok,onlara verilen parada boşa gidiyor tabi bu yerlilerle.Valla üzülüyorum bu iki oyuncu adına.Orkun Darnel iyi bir Galatasaray'lı şüphesiz ama iyi bir voleybol yöneticisi değil,olamıyorda.GEçen seneden farklı olmayacağını net olarak söyleyebiliriz.Geçen yılda bu yılda ölü yatırım yapıyoruz.Geçen yılda aynı şeyleri konuşuyorduk maçlara filan giderken madem hedefsiz bir takım kuracaksın ne gerek var bu kadar para harcamaya,bari geleceğini planla.

Ben Orkun Darnel'İn istifasını talep ediyorum ve bu işi gerçekten bilen birinin bu şubenin başına getirilmesini istiyorum!Kendisi bu görevi yapacak bilgi birikimine ve tecrübeye sahip değil,bu kafayla olamayacakta,bir Galatasaray'lı olarak,bir voleybol sever oalrak tribünlerden seyretmeli.Zarar veriyor.

Fenerbahçe'yi böyle bulmuşken yenemediysek bir daha hiç yenemeyiz.Naz,Logan Tom falan gelince toparlanır onlar ama biz nasıl toparlanacağız orası muamma.Dördüncülük bizim için başarı olacak gibi bu sene.

Evet 4. olacağımız ortada,demem oki bunun için neden Bianco veya Calderon gibi yıldızlara para harcıyoruz.Madem iddialı değilsin,ligde hedefin yok git iki tane ortalama yabancı al şu vasat yerlilerin yanına zaten 4. olursun olmadı,5.olursun ne farkedecekki?

2 yıldır boşuna para harcıyoruz,sonuç budur!

1-1'den sonra momentum bizde olacakken tam tersi oldu FB kontorlü eline aldı ve maç koptu. 2.setten sonra hiç manşet alamadık. Kim , Bianco'yu blokta ne zaman yakaladıysa sayıyı buldu hep. Yabancılarımız çok iyi bunu söylemeye gerek yok zaten ama Türk oyuncularımız malesef hiç iyi değil.

Pasorsuz ve liberosuz Fenerbahceyi yenemedik.Bu brans cok kotu yonetiliyor.Bunu sezon oncesi soyluyoruz ve eminim yoneticiler bizim kadar ilgili degil bu bransla.
Medical Parkin bayan voleyboldan cekilme gerekceside budur.Bu bransta isik goremediler.Parayi verdikleri icin ilgilendiler ve gecen sene ve bu sene bir tane yerli oyuncu kazandirmayi beceremeyen bu yapiyla devam etmeme karari aldilar hakli olarak.

artık birşeyler yapılmalı hiçbir yerli oyuncu ikna edemeyen yöneticilerimiz var bence kötü gidiyor bu branşta işler...iyi yabancı bir yere kadar maalesef..

Maçın özeti manşet. Zaten en büyük korkumuzdu ilk maçtan devreye girdi. Gerçi birde iyi paslarda bile toplara okşayarak vuran top öldürme özürlü oyuncularımız mevcut. Zaten Deniz'den umudum yok. Gökçen de bir orta oyuncu için en büyük şans olan Leo ile oynama şansını elde etmiş o zaman bu şansı iyi kullanacak, o toplara sert vuramayı öğrenecek, çalışacak yoksa gerçekten Leo'cuğuma yazık. Neyse ki 2 yıldır voleybol oynamamasına rağmen attığı topları acımasızca öldüren Calderon var, en azından ruh sağlığını çabuk kaybetmez. =)

Ben yine de çok umutsuz değilim. Daha ligin ilk maçı, iki takımda çok kötüydü, çok dağınıktı bu durumda daha çok silaha sahip olan Fb maçtan galip ayrılmasını bildi. Bizim için hep denildiği gibi en kritik olay manşet. Çözüm bulamazsak zaten hiçbirşey konuşmaya gerek yok ama onu biraz toparlarsak umut var. Sıkışınca topu dik havaya öldürsün diyeceğimiz bir oyuncumuz da var artık. Diğerlerinin devreye girmesi, defans ve blok yerleşimi gibi olaylar zamanla biraz daha düzelir. Birde Selime oyun tarzı olarak Leo'nun o hızlı pasları ile çok daha etkili olabilecek bir oyuncu. Bence ilk altıda Seray ve Selime önceliğimiz, Natali ise tecrübesine ihtiyaç duyduğumuz anlarda oyuna alacağımız isim olmalı.

seneye yabancı sınırı 3+1 e çıkar bizde karambolden falan 1 adet sağlam 2 tanede girip çıkacak Türk oyuncu bulursak bişeyler olur...

ya ne olur artık şu takımda denizi oynarken görmeyelim ya lütfen en azından ilk altıda olmasın ona bile razıyım takımın yine en kötüsüydü serayla selime oynasın onların en azından hücum gücü var.Maçın iyileri nilay, lo bianco ve tabiki calderondu ilk seti müthiş oynayıp kaybettikten sonra maçtan umudumu kesmiştim ama 2.seti yine çok güzel oynayıp kazanmamıza rağmen 3. ve 4.seti manşet hataları yapa yapa kaybettik maalesef ve son olarak Allah calderonla, lo biancoyu getirenlerden razı olsun.