ilk seti aldık 25-20 haydi aslanlar..
Valla kaç maç kazanmışız istatisliğini tutmuyorum ama bu farkın açılmasını ana nedeni içerde yatıyor,telefon konuşmaları,hakemlerle konuşmalar tabi eski yıllar neler oldu bilinmiyor.Ayrıca bayan voleybolda aydınlar olmasa bu seviyeye gelemezlerdi evet voleybolda geç kaldık atılım yapmaya ama bu sene erkek voleybolda iyiyiz bayan voleybolda da fark kapanmaya başladı.Bunlar savunma amaçlı değil,ama rakibimize bayan voleybol dışında her alanda yenebilecek hatta ezebiliecek kadrolar oluşmaya başladı ve gelecek bizim için..bu sporları ülkeye tanıtan ve geliştiren takım tekrar devreye girdi artık görelim rakipleriFenerbahçe ile 5 ana bransta yaptigimiz son 100 macin 19'unu kazanabilmişiz.
calderon ve lobianco olmasa yine 4 sirada olcaktik.fark nasil kapandi anlamadim.jerisilo ile de yari final oynardik.Valla kaç maç kazanmışız istatisliğini tutmuyorum ama bu farkın açılmasını ana nedeni içerde yatıyor,telefon konuşmaları,hakemlerle konuşmalar tabi eski yıllar neler oldu bilinmiyor.Ayrıca bayan voleybolda aydınlar olmasa bu seviyeye gelemezlerdi evet voleybolda geç kaldık atılım yapmaya ama bu sene erkek voleybolda iyiyiz bayan voleybolda da fark kapanmaya başladı.Bunlar savunma amaçlı değil,ama rakibimize bayan voleybol dışında her alanda yenebilecek hatta ezebiliecek kadrolar oluşmaya başladı ve gelecek bizim için..bu sporları ülkeye tanıtan ve geliştiren takım tekrar devreye girdi artık görelim rakipleri
O yüzden Lo Bianco ve Calderon hamlelerine ''onlar olmasaydı da 4. olurduk'' gözüyle değil; ortaya konan vizyon veya verilen bir mesaj niteliğinde bakalım.
Spor dalları içerisin de rekabete en kapalı branş bayan voleybolu. Bayan voleybolunda Türk oyuncular tam anlamı ile 3 takımın tekelinde istediğiniz kadar en iyi yabancıları getirin bir şey değiştirmiyor. O yüzden Lo Bianco ve Calderon hamlelerine ''onlar olmasaydı da 4. olurduk'' gözüyle değil; ortaya konan vizyon veya verilen bir mesaj niteliğinde bakalım.
Sezon başında kimse bize inanmadığı için bir çok transfer gerçekleşmedi. Hatta bize gelip başrol oyuncusu olmaktansa kendi takımında kalıp rol oyuncusu olmayı tercih edenler bile oldu. Şimdi kadroda oynayan iki büyük isimle ortaya konan hedeflerin büyüdüğünü cümle alem gördü. Basketboldan örnek verirsek Oktay Mahmuti'nin bir açıklaması olmuştu '' sezon başında bize gelmek istemeyenler şimdi gelmek için can atıyor''. Seneye yükseltilen hedeflerle istediğimiz transferleri daha rahat yapacağımıza çıtayı bir kademe yükseğe çıkartacağımıza inanıyorum.
Bu takıma gelince canımı sıkan tek oyundan çok çabuk düşmeleri. İnşallah bunun üstesinden gelebilirler.
Ard arda 3.hedef maçımızıda kaybettik,yıllar geçiyor şubede taraftarın aklında kalacak 2 Vakıfbank galibiyeti var bir de Challange F4 u var.Yazık gerçekten en son kazandığımız Fb ve ya Eczacı maçının yılını ben bilmiyorum.Lo Bianco ve Calderonu izlemekten çok büyük mutluluk duyuyorum.Fakat bu oyuncular bizim vazgeçilmezimiz değildir.Calderon gider Gamova gelir,Bianco olmaz Takeshita olur kaliteli yabancı elbet bulunur.Açıkcası düşünüyorum bu 2'liye verdiğimiz para ile Bahar,Gizem,Esra,Nilay ya da ikizlerden bir kaçını takıma kazandırmak daha mantıklı olmazmıydı?VTT veya Eczacı nın verdiği ücretlere çıktığımızda hepsinin de bizi reddeticeğini düşünmüyorum.
Takım Cev cup'u kazanırsa büyük başarıdır benim gözümde çünkü bir daha gördük ki müzmin 4.cü kalacağız İlk setleri çok iyi oynayan takım inanılmaz şekilde maçın geri kalanını berbat oynuyor.Blok tutamıyoruz,arka alan savunmamız kötü,durmadan gelen açık manşeti de Lo Bianco muhteşem pasa çeviremez,Calderon da bitiremiyor doğal olarak.Gördüğüm tek olumlu gelişme Gökçen in hala topa sert vuramasada boş alanı görüp öldürebilmesi.
Yinede bir umut Neriman bize gelirse Vakıfbankı geçme şansımız olduğunu düşünüyorum.Özellikle Nikolic in bilindik haline dönmesi,Poljak ın yerinin dolmaması sonucu hiç geçen sezonu hatırlatmıyorlar.Neriman gelirse en azından rotasyonda verimsiz Deniz le,artık zar zor sıçrayabilen Natali yi izlemeyiz.Nesic e güveniyorum ben,elindeki tüm şansları deniyor Deniz i de libero yapıp çift libero denedi olmadı,rotasyon deniyor verim alamıyor,çabalıyor ama yerimizde sayıyoruz.
Son olarak maçta güzel bir taraftar kitlesi vardı.Kendini bilmezin birinin tahriği yüzünden para cezası aldık ama takıma destek iyiydi.
Kurtuluş abi ne yapılmalıydı sence?
4. lük pek tabi başarı değil olamaz da. Ama bir yerden bir şekilde başlamak gerekiyordu yönetim bu yolu tercih etti gibime geliyor. Doğru ya da yanlış bir şeylere başlamak bile güzel.
Bak güzel kardeşim o kadar güzel yazmışsın ki ama atladığın bir konu olmuş (forumun genelinde bu var) sanki bu işi yapanlar senin düşündüklerini düşünememişler, yazdığın isimleri alma imkanları olmuş ve almamışlar. Yazdığın isimler sözleşmeli oyuncular öyle gidip alamıyorsun.
Eleştiri yaparken biraz daha anlayışlı olalım bu konuda. Sonuçta bu işi yapanlar bizden çok daha başarı istiyorlar.
Sevgili Emel,
Lo Bianco ile 1+1 yıllık, Calderon ile de kiralık olarak anlaştık. Bu yüzden açıkça şunu söylüyorum: "Madem 4.lüğü başarı olarak göreceğiz, evet gerek yoktu ikisine de". Çünkü ikisi de seneye muhtemelen takımda kalmayacak. Transfer politikasını 'seneye Neslihan gelirse' mantığına göre yapmak doğru değil. Acaba ne bekliyoruz? Seneye tüm sporcular Galatasaray'a gelmek için sıraya mı girecekler?
Dürüst değiliz ne yazık ki. Kimini hemen asıp kesiyoruz, kimine ise sonsuz bir tahammülümüz var.
Neriman'ı alabilir miyiz? Sanmıyorum. Şu ana kadar bir iki kez birinci çinkoyu yakalar gibi olduk, tombalayı başkaları yaptı. (Neslihan, Maja Poljak buna örnektir) Yine başkasına kaptıracağız gibime geliyor. Umarım yanılırım.