ABVL 14.HAFTA | Eczacıbaşı 3-1 Galatasaray

Takımımız pazar günü saat 17.30'da Eczacıbaşı S.S'de Eczacıbaşı Vitra'ya konuk olacak. Maçı Smartspor naklen yayınlayacak.

Eczacıbaşı ligde sadece 1 yenilgi aldı o da Vakıfbank'a. Sampiyonlar liginde son maçta zorlansalarda bir üst tura çıktılar.Maç için söylenecek fazla bir şey yok. Basit hataları minimum yapan takım maçı alacaktır. İlk maç Burhan Felek'te set sonları yaptığımız basit hatalarla maçı kaybetmiştik. Bu sefer bu hataları yapmayıp,maçı kazanmak istiyoruz.

Başarılar takımımıza.
 
Sülale toplandığında ortaya çıkan muhabbetin tadı hiçbir şeyde yok ama keşke bu haftasonu olmasaydı. :) Sezonun play-off'lara kadarki en değerli deplasmanı kaçtı.
Bu hafta hiçbir maçı izleyemedim.Bu maçta da skor takip edebildim.İlk sette ilk teknik molayla 8-2'yle girdiğimizi gördüğümde bu iş olacak dedim.Setin kalan bölümünde yediğimiz ağır seriler set sonundaki dönüşe rağmen kalp kırıcı.İzleyenlerden dinlemek isterim,zira böyle keskin bir düşüşü manşette saçmalamak bile tek başına açıklayamıyor.
İkinci set ve üçüncü set için pek bir şey yazamıyorum.İkinci set değerli,üçüncü sete geride başlayıp yeteri kadar sıkıştıramamamız düşündürücü.
Son sette baya geriden gelip 16-19'a getirdik.Ondan sonra 16-25'le maç bitti.3. setin kritik bölümleri ve 4. setteki bu kopuşa dair Volkan hakemlerden baya şikayetçiydi.Geçen sezonki final serisine ve ilk maçta olanlara binaen izlemediğim maçta kendilerine ihale yıkacak cüreti kendimde buluyorum.Eczacıbaşı'yla hakemler arasında organik bağ var maalesef.İlk maçı yaşadıktan sonra bizimkilerin bundan şikayet etmeye hakkı yok ama diğer taraftan da Galatasaray'ın hiçbir sporcusu sahaya sırtında bu kamburla çıkmayı haketmiyor.Yapının üstüne konuldukça bu hakimiyet de adım adım kırılacak umuyorum.
Dünkü Bursa mesaisi tribünü de baya yormuş anlaşılan,ilgi yokmuş.İlk maçın,sahadaki ve tribündeki dik duruşun tadı hala damağımızdayken rövanşın hiçbir parametrede hakkını veremedik maalesef.
Bundan sonra yapılacak şey belli.İkinci bir Sarıyer mağlubiyeti yaşamadan,Final Four'dan bir hafta önce Fenerbahçe'yi bir kez daha yenerek ligi üstlerinde bitirmek.Böylece yarı finalde Eczacıbaşı'nın karşısına dikilmek.
İzleyenlerden ''ne demiş lan bu?'' diyen olursa cevabını keyifle okurum. :)
 
Offf benim aklım ermiyor çok mu şanssısız yoksa çok mu beceriksiz oyuncular var. Bütün şans topları onların yanında oldu. Ayrıca unuttuysam özür dilerim koca maç boyunca 2 servis dışında servis sayımızı göremedim ben, Eczacıbaşının her servisi çok etkili oldu ve ace'leri oldu. Neden her büyük maçta rahatça kaybediyoruz ? Yuko Sano sakat mı bu arada ?
 
Takımımız mental olarak kendisini biraz daha geliştirmeli bence,en ufak bir hatada ya da yanlış bir hakem kararında çok çabuk oyundan kopmalar yaşıyoruz,4.sette hakem 2-3 yanlış karar verdi evet ama konsantrasyonumuz biraz daha üst seviyede olmalıydı,4.sette 19-16'dan sonra 6-0'lık seriyle seti ve maçı kaybettik bu bölümde rakibin serisini kıracak bir direnç gösterebilmeliydik diye düşünüyorum.Hakem hatalarına gelirsek de evet ligin ilk yarısındaki maçta olduğu gibi ortadaki her karar rakibin lehine çıktı,burada müessese ekiplerine daha fazla müsamaha mı gösteriliyor yoksa hem Eczacıbaşı hem de Vakıfbank'taki yüksek kariyerli ve Milli Takım'dan da tanınan oyuncuların hata yapma olasılıklarının görece düşük olması mı hakemleri etkiliyor onu hala çözemedim.Aklımda kalan Neslihan'ın bir smacının ufak bir farkla dışarıda olmasına rağmen içeride verilmesi,Esra Gümüş'ün topu karşılarken 2 kere vurması,Özge'nin top taşıması es geçildi.Sığ futbol yorumları gibi maçı tamamen hakeme bağlamak değil amacım,ama sanırım hakemler kararsız kaldığında pozisyonu süzemediğinde oyuncunun ismine göre karar veriyor gibi hissediyorum mesela Neslihan dışarı vursa bile smacı çok net bir şekilde dışarıda olmadıktan sonra hakemler bu üst düzey bir oyuncu kaçırmaz diye düşünüyor olabilirler.
 

Üst