Dün maçı canlı izleyemesemde tekrarını izledim, diyeceğim tatsız tuzsuz bir maç olmuş. Tabi ligin ilk maçı ayrıca oyuncuların çoğu şampiyonadan yeni gelmiş, bizim en önemli oyuncumuz yok vs.
Karina olumlu bir görüntü çizdi, manşette çok aksamazsa 4 numara için ilk tercih olabilir. Dün manşette baya aksadık, FBA genellikle servisleri Deniz'in üzerine kullandı. Manşette aksayınca FBA'nın aksine orta oyuncularımızdan hücum anlamında gerekli verimi aladık. Gökçen zaten hücumda iyi bir oyuncu değil, insan o fiziği ile ondan daha sert smaçlar bekliyor ama etkisiz kalıyor hücumda. Vesna'dan tabiki daha iyi bir performans bekliyorum, bu maçı kabul etmiyoruz. =)
Onun dışında ben yine Deniz'e geleceğim.
Manşette çok aksıyor, bu manşetine katlanacak bir hücum gücü olsa amenna diyeceğim ama herzaman dillendirdiğim gibi oda yok. Deniz = plase. Zamanında ve etkili bir şekilde yapılırsa çok estetik bir sayı oluyor ama devamlı devamlı yapılınca insanı çileden çıkarıyor. Dünya'nın en iyi plase atan oyuncularından biri Nesihan bile bu kadar plase vuruş yapmıyordur. Dünkü maçta Deniz 7 sayı almış, hücumda 16 top almış yalnız beş tanesini öldürmüş, Dilara 6 top almış o da beşini öldürmüş. Tabiki Dilara daha fazla top alsa bu oran düşer ama lütfen daha fazla top alsın, onu sahada daha fazla görelim, hata yapacaksa o yapsın, top öldüremeyecekse o öldüremesin, hiç olmazsa belki bir oyuncu kazanırız. Galatasaray'ın bütün branşlarında bazı oyuncular çok göze batıyor ve bazıları bende takıntı haline giliyor, sanırım Deniz de öyle oldu ama yapacak birşey yok. Mustafa Sarp beni futboldan ne kadar soğutuyorsa Deniz de voleyboldan o derece soğutuyor. Kendisini daha yukarıları hedefleyen bir takımın oyuncusu olarak görmüyorum. Yalnış anlaşılmasın dediklerim sadece oyunculuğu ile alakalı.
Birde bir ara adı bizle geçen Sokolova keşke filenin karşı tarafında değil de bizim tarafta olsaydı. Gerçekten onun gibi oyuncular özel oyuncular. Voleybolu Gamova'dan ibaret zannedenler için arka planda kalsada son şampiyonada şampiyonlukta asıl aslan payı Soklovaya ait. Gamova'nın işi sadece hücum etmek, evet onu da kusursuza yakın yapıyor ama bir zahmet o boyla da yapsın mümkünse. Libero ile birlikte Rus takımın manşet yükünü çeken, hem hücum eden hem savunma yapan Sokolova benim gözümde daha değerlidir.