AEVL | GALATASARAY: 1 - Halkbank: 3

Can, İstanbul´da ikamet edip hayatında Engelsiz Aslanlar´ın maçlarına gitmeyen onbinlerce taraftarımız varken, bu gençler Engelsiz Aslanlar için Yalova deplasmanına gitti. Keza zamanları olduğunda Burhan Felek´e de gittiler.

Belki buradan takip etme fırsatı varsa salona gitme şansı da var diyeceksin ki ama İstanbul şartlarını az çok bilmen lazım. Ankara´da bir maç için çekeceğin yol en fazla 1 saat iken İstanbul´da bu süre 3 saate kadar çıkabiliyor. Bu gençlerin yazılısı, sözlüsü varsa...

Bence bu bahane değil Onur. O saatde futbol maçı olsa ne olurdu hepsi orada olurdu.

Serdar Abi, futbol maçı olsaydı diğerleri ne yapardı bilmiyorum ama Yiğit maçı takip dahi etmeyebilirdi. Sezon başında ailesinin basketbol kombinesi mi yoksa 1,5 yıllık Aslantepe kombinesi mi teklifine tereddüt etmeden basketbol kombinesi diyen birinden bahsediyoruz.

Can, Ankara´da okuduğun dönemde voleybol maçlarının yarısına geliyorsan yarısına gelmiyordun. Keza basketbol maçları da öyle. Yanlış hatırlamıyorsam dibine kadar gelen Engelsiz Aslanlar´ın maçına gelmediğin de oldu. Ama kimse sana böyle ahkâm kesmiyordu.

İstanbul´daki Galatasaraylıların %1´i amatör branşlara bu gençler gibi duyarlı olsa, zaten her maçı kapalı gişe oynarız. Bana göre tepki doğru ama tepkinin adresi yanlış.

Neyse haftaici eleniriz,sezonu kapariz,herkes rahat eder!

Biz de insanız bi yere kadar maçlara gidebiliriz basketbol-voleybol arasında tabikide basketbolu seçiyoruz. Her maça gitme gibi bi lüksümüz yok öyle birisi varsa helal olsun valla bi hafta sonu boyunca tüm maçlarımıza giden.

He bu arada tabiki basketbolu seçiyoruz derken yanlış anlaşılmasın başarıdan dolayı değil bu seçim basketbol sevgisi ve erkek ve kadın basketbolcularımızın daha fazla savaşmaları ve formanın hakkını sonuna kadar vermeleri. engelsiz aslanları saymıyorum bile onlar apayrı.

Sanal alemin en sevmediğim yönü mesajı yazarkenki duygularımı ve mimiklerimi bilmemeniz.Bu sene voleybol maçlarına gitmem yasaklı sebebide fb maçlarına gittiğimde yaşanan olaylar.Fakat özel rica ile bu sene bayan takımımızın avrupa maçına gittim.Yolculuk git gel 4 saat sürdü,maç 6 set sürdü ve eve dönüşüm saat 1 i buldu ve yine yasak hale geldi :S
Galatasaray kendi evinde deplasmanı yaşıyor yazarken içimde duyduğum üzüntüyü ve 2.setin son sayısında heyecandan yere düştüğümü sayıyı kaybedince sinirden sandalyayeyi duvara fırlattığımı bilemezsiniz.
Twitterdan attığım iki mesajla nasıl internetten çıkmadığımı anladınız bilemiyorum.Yarın Tarih yazılım var ve 100 sayfalık kitabın 70. sayfasındayım.
Benden 10 yaş büyük Can ABİ sizleri de salonda görmek isterim.

Bugün maçın kahramını Bulgar pasörümüzdü. Fiziken maça hazır olmadığı çok belli oluyordu. Ortadan oynamayacağı o kadar belliydi ki Halkbank bir ara her köşeye 3lü bloklar yapmaya başlamıştı. Bir de şu oyuncu değişikliklerine aklım çalışsa var ya korkun benden Çözeceğim o zaman, büyük hoca olacağım
ne için ne zaman adam değiştiriyoruz vallahi ben anlamıyorum.Bir ara baktım oyuna girmeyen bir tek ali peçen kalmıştı o da elbiseleri ile kenarda oturyordu sanırım giyinmesi falan uzun sürer diye girmedi herhalde!
Sonuç itibarı ile bir sene daha böylece hedeften çok uzaklarda son bulmak üzere.
Next!...

Serdar Abi, futbol maçı olsaydı diğerleri ne yapardı bilmiyorum ama Yiğit maçı takip dahi etmeyebilirdi. Sezon başında ailesinin basketbol kombinesi mi yoksa 1,5 yıllık Aslantepe kombinesi mi teklifine tereddüt etmeden basketbol kombinesi diyen birinden bahsediyoruz.

Can, Ankara´da okuduğun dönemde voleybol maçlarının yarısına geliyorsan yarısına gelmiyordun. Keza basketbol maçları da öyle. Yanlış hatırlamıyorsam dibine kadar gelen Engelsiz Aslanlar´ın maçına gelmediğin de oldu. Ama kimse sana böyle ahkâm kesmiyordu.

İstanbul´daki Galatasaraylıların %1´i amatör branşlara bu gençler gibi duyarlı olsa, zaten her maçı kapalı gişe oynarız. Bana göre tepki doğru ama tepkinin adresi yanlış.

Onur tepkim kesinlikle kişilere yönelik değil bilirsin beni böyle kişilere anca saygı gösteririm. Bemnim lafım işe gelince büyük GS taraftarı deyip sonra ortadan yok olanlara.

Benim lafimda kisilere degil genele idi.Yoksa kimlerin hangi maclara gittigini cok iyi biliyorum.Serdar abi ve Cana da katiliyorum.Onur abi gencleri savunalimda biraz seni örnek alsalar sen istanbuldakilerden daha fazla maca gidiyorsun:)

Abdi ipekciden burhan felege metro ceksek yine dolmaz o salon yonetimin otobus kaldirmasi onemli degil.

GS'da amatör branşaların dolu olmasının tek şansı Aslantepe'ye yapılacak salonduuuuuurrrrr. Bunun başka da yolu yok. Voleybolda şampiyonluğa oynasak şampiyonluk maçında bile salonu dolduramayız. Çünkü voleybol kültürü oluşturulmuş değil klüp içinde. Bunu oluşturmanın da bir kaç yolu var. Bunu yapacak olan ben değilim. Yöneticiler profesyonel oalcak profesyonel düşünecek. Ben bir taraftar olarak neden salona kimse gelmiyor diye eleştiri yapabilirim ama bu bende kalır. Yöneticiler ise böyle diyemez dememeli. Bunun için alternatif planlar üretmeliler. Böyle GSTV'de 1.5 dakikalık haberler, haydi herkes salona çağrısı ile olmaz bu iş.

Ayrıca GS taraftarının onurunu gururunu yaşatmak 200-300 kişinin yükü sorumluluğu değil. İşine geldimi ultrAslan için bir sürü laf söyleyen insanlar salonlara gelmez. Salona veya stada geldilermi ultrAslandan nefret etmelerinin sebebi, birilerinin "hadi bağırın" demesidir. Onlar gelecek salona/stada, bağırmayacaklar, maçlarını seyredecekler. Stadda /salonda istedikleri gibi GS'lı oyunculara, görevlilere küfür edecekler kimse de bişi demeyecek. En büyük GS'lı kendileri olduğundan, göğüslerini gere gere de evlerine gidecek.

GS'da sorunlar bu anlamda çok farklı ve boyutlu. GS'ın amatör branşlarını idare edecek bir Genel müdür bulmak zorundayız. O genel müdür ki tüm şube menagerleri ile ortak dialoglara girip ilgili şubeleri ayaklandırmalı. Tüm amatör şubelerden sorumlu olmalı. Bizde amatör şubeler salla pati yönetiliyor. GS basket ve voleybol maçları için -yaşı 15 den ufaklara ücretsiz- diyerek bir açıklama yapılabilinir. Kadınlara tribün bileti ücretsiz denebilir. Ama tam tersi kadınlar makyaj çantası ile maça alınmıyor. Çocukların elindeki şekerler simitler alınıyor. Polisin tek derdi içerideki büfeler para kazansın modunda olduğundan gelen taraftar köpek muamelesi görüyor. İşte bu durumda sen maça gelen taraftarı tekrar bir maça nasıl getirirsin? Bir gelen bir daha gelmemeye yemin ediyor. Aynı şeyler Voleybol maçlarında da geçerlidir büyük ihtimalle. Yönetim taraftarına sahip çıkacak. Taraftarını kurda kuşa yem ettirmeyecek. O zaman bunun meyvelerini toplar. "yönetim taraftara sahip çık" dediğimizde adamların tek anladığı ücretsiz otobüs ve bilet olduğunu sanıyorlar. Otobüsü ayarlasınlar ben akbilimi basarım. Bİlet paramı veririm. ama beni kurda kuşa ite çakala malamat etmesin yönetim. Bir sene böyle dediğim gibi davransın bu arada ortaokullara liselere davetiye yollasın bakın bakalım sonra ne oluyor o şubedeki taraftara. Yoksa bu iş sühan ile yiğit ile Okan ile olmaz. Hep derim "Zordur İstanbulda GS'lı olmak". Dün annemin çektiği mesajı Vİldan biliyor. GS bir sene şehrinizde olsa yada bir sene İstanbul'da yaşasanız anlarsınız dediğimi şu an size hikaye geliyordur.

Onur,

Madem bu konulara gireceğiz, ben Ankara'da olduğum süre boyunca kaçırdığım iki tane voleybol maçı hatırlıyorum. Bir kere bayan voleybol maçına gelememiştim ki o gün hastaydım, diğeri de erkek voleybol takımının bir maçına otele gelip maça gelememiştim. Ayrıca Engelsiz Aslanlar'ın maçına gelmiştim fakat otele gelememiştim. O otele gelemediğim sezon Engelsiz Aslanlar'ı İzmir'de otelde ziyaret etmiş, sonra da maça oldukça kalabalık bir grupla gitmiştik. Engelsiz Aslanlar'ın Ankara'da oynadığı her maçına geldim. Ayrıca İzmir'de oynadıkları iki maçına gittim. Bürokratik engeller olmasaydı bu sene Köln'e de gidecektim, fakat gidemedim.

Ve dediğim gibi gelEmemiştim.

Benim yazımı kesinlikle dikkatli okumadığını düşünüyorum, umarım tekrardan okursun.

Şu yazdıkların karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Eğer benim haksız yere başkalarına ahkam kestiğimi düşünüyorsan, senden üyeliğimi silmeni rica ediyorum. Eğer durduk yere ceza veremem dersen, o cezayı almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Zaten bir daha da yazmayı düşünmüyorum, varlığım rahatsızlık veriyor sanırım.

Voleybola ilginin az olduğu ortada. Son yıllarda amatör branşlara ilgi genelde azaldı. Bunda ne yazık ki ilk önce yönetimin payı var. Galatasaray amatör branşlarda en fazla seyircisi olan takımdı, ancak siz yıllardır bu şubeleri laf olsun diye açık tutarsanız tabii ki artık izleyici profili de futbol merkezli olur. Son yönetim belki de bu konuda en az suçlu olan. On yıldır yokuz bu branşlarda. Kimse hayaller görmesin. On yıldır bu branşları domine eden, hatta şampiyonluklar alan Fenerbahçe'nin de bizden fazla seyircisi yok. Onlar küsmüyorlar yine de bu branşlara, yatırımlarını gittikçe artırıyorlar.
Bizim voleybol altyapı takımlarımız var değil mi? Bu takımda oynayanların anne babaları var. Muhtemelen de çoğu Galatasaraylıdır. En azından İstanbul ve Ankara'daki maçlara sadece bunlar gelse bile Halkbank'tan daha fazla seyirci olmuş olur. Bu neden organize edilemiyor. Bu kadar zor mu bu insanları maça getirebilmek? Halkbank bunu yapabiliyor. Galatasaray neden yapamıyor? Yanıt çok basit. Alınan oyuncular, yapılan transferler vb. bakın, cevabı görürsünüz. Bir perspektifiniz olması lazım. Perspektifiniz yoksa tıpkı bizim bu yılki erkek takımı gibi Fenerbahçe'yi yenip sezonu kapatırsınız.
En azından, büyük bir aksilik olmadığı taktirde Ankara'daki maçta olacağımı bildireyim.

Can, sana kızmıyorum çünkü seni az çok tanıdığımı düşünüyorum. Olayın farklı boyutlarının olabilirliğini düşünmeden anlık sert tepkiler veriyorsun. Yiğit´e verdiğin tepkide hala haklı olduğunu düşünüyorsan bir şey demiyorum. Maçlar hakkında yaptığın yorumları okurken rahatsız olmuyor, keyifle okuyorum ama yazıp yazmamak senin takdirinde olan bir şey...

Velev ki hepsi senin belirttigin organizasyonlara katildilar,bu onlara bu maci pas gecme hakkini mi veriyor?Ha sozluleri,yazililari varsa sanirim kalmayi hedefliyorlar, cunku sabahtan beri bilgisayar basindalar.Yazililari Twitter uzerindense bilemeyecegim tabi!

Bu kisilerin "Galatasaray deplasmani yasiyor" lafini bu kadar rahat soylemeye hakki yoktur.Bu durumdan dolayi vicdan azabi cekmiyorlarsa diyecek hic bir seyim yok.

Neyse konudan daha fazla uzaklaşmayım... Büyük bir terslik olmadığı takdirde ben de salonda olacağım çarşamba günü. Bu takım beni Türkiye Kupası´nda Ziraat Bankası karşısında yanılttı. Yine yanıltabilir diye umut ediyorum.