Aleks Maric

Carter konusunda ne kadar olumluysam Maric konusunda da o kadar olumsuzdum, hala da öyle. Bana göre kadro dışı kalmayı gerektirecek bir isteksizliği filan yok ama şu haliyle bırak bizi ya da herhangi bir playoff takımını; değil TBL, ikinci ligde bile 15-20 dakika süre bulacağı takım azdır. Potanın dibinde yüksekten pas alıp müthiş bloklar yiyor ve durumu da o kadar kötü ki insan utanır diyemiyorum.

Ergin Hoca nın ödeme problemi yüzünden oyuncu gelmiyordu bahanesini de doğru ama yetersiz buluyorum. Sürekli Avrupa piyasasını takip ediyoruz ve aldığımız oyuncuların geneli hep overrated ve bitik oyuncular. Sadece rebound alsın isteniyorsa Fatih Solak da alınabilirmiş.

Kupa maçları için biraz daha ümitlenebiliriz. Maric 8-10 dakika oynasa rotasyonu rahatlatır en azından.

Sezon sonuna kadar da takımda kalmalı, zaten hal-i hazırda lisans değişim hakkımız olmadığına göre, mevcut olandan yararlanmak en mantıklısı.

Bir şekilde faydalanmak lazım.
Oyunculardan bir sekilde verim alma onun en iyi yaptığı şey.
Kristic'e karşı savunma da işimize yarar.

Yorulduğunda beyni kulaklarından akacak kıvama geliyor, sahada ölüp kalacak diye korkuyorum.

Yorulmadan oynayacağı en fazla 5-6 dakika var, o da aralıklı. O sürede 1 basket, 2-3 ribaunt, 3-4 faul yapsa yeter. Maric'ten bundan fazlasını beklemek saçma olur açıkçası.

Lafının arkasında dursaydı da görseydik. Cidden sıkıldım artık şu işlerden. Maric gelirken Marc Gasol'dü de geldiğinde bozdu sanki. 10 dk verdiğin sürede faydalı da oldu genel olarak. Ama işte nasılsa yeni geldi ; yık ihaleyi Maric'e.

Maric riskli bir transferdi. İlk Avrupa maçlarında oynatıp gidişatına göre lig için lisans çıkartılması gerekirken biz gittik son lisansı ona harcadık gelir gelmez. Geldiğinde kendisine yüksek güven olmadığı da kısa süreli kontrat yapılmasından belliydi zaten. Oldukça kötü oynuyor ama başka yabancı transferi yapma şansımız yokken ne olursa olsun sözleşmesini uzatmamız lazım. Kendi kendimizi çaresizliğe soktuk maalesef bir sürü sıkıntı varken. Maric'e lig lisansı çıkartılmasında payı olanları da ayrıca tebrik ederim.