Andreas Pistiolis

Gelecek sezon kendisiyle devam edilmeyecekse ki bence bunun oluru yok. Kendisiyle yolların ayrılması konusunda geç kalındı. Şubenin yeni bir heyecana ve gelecek sezon iyi bir bütçeye ihtiyacı var.

Play off yaparsak bu koçla ve bu oyunla işkenceye dönüşebilir.
 
Kendisini ayrı tutuyorum iyi veya kötü koç olduğundan değil,ligde ne kadar kötü koç veya bizden daha kötü durumda takım varsa maç kaybetti.
 
Kendisini takımdan sepetlemek için çok geç kaldık. Henüz 2023'e girmeden kendisini Yunanistan'a uzo içmeye göndermeliydik. Sene başından beri 2 ayrı takım kurdu, 2'sinden bir oyun çıkartamadı. Her şeyden önce kendisinin basketbol zekası sıkıntılı. Bugün Gaziantep yüksek yüzde ile 3'lük atıyor kendisi alan savunmasına dönüyor. Zor bela, bireysel yeteneklerle erittiği farkı da rezalet savunma tercihleriyle tekrar açılmasını sebep oluyor. Kendisine verilen su, peçete gibi şeyler bile kulübe maddi zarar.
 
Takım iyi gittiğinde alan savunmasına geçme fetişi var. İlk yarı 48 yediğimizde alan savunmasına geçmedik. 3. çeyrek 15 sayı yedik, 4. çeyreğe alanla başladı, neden?

Bunu ilk defa yapmıyor. Geçen yıl henüz yeni geldiği, içerde oynadığımız KSK maçında da yapmıştı. Colson iki 3'lük yapıştırmıştı, neredeyse maç gidecekti. Hatırlayan hatırlar, şu Colson-Melo duellosunun olduğu maç. O maçtan beri ara ara bunu yapması dikkatimi çekti

Rakip hücumda bocaladığında illaki bir alan savunmasına geçiyor. Yav kardeşim neden ya?
 
Durun yahu, daha gerçek potansiyelini gösteremedi bizim atanamamış yunan tanrısı.

Hele bir 2-3 sezon daha geçirsin, pişsin. 2030’larda falan bir şeyler olacak gibi hissediyorum. Ha gayret!
 
Pistiolis ile court side da maç izleyen taraftarlar arasındaki tek fark, Pistolis'in mola alma hakkının olması, fark 20 olmuş kollarını bağlamış ilk defa basketbol maçına gelmiş birisi gibi hala maçı izliyor.
 
Hala görevinde olmuş olması çok şaşırtıcı.. FT ile aynı benim için iyi koç ama kadro mühendisliğinde rezalet..
 
Hocanın yetersiz olduğunu şu şekilde de ispatlarız. Geçen sene bizdeki Rıdvan Öncel'e bakın birde Erdem Can'ın oynattığı Rıdvan Öncel'e bakın. Niye tutamadık Rıdvan Öncel'i dünkü oyunundan sonra tekrar sordum kendime.
 
Hocanın yetersiz olduğunu şu şekilde de ispatlarız. Geçen sene bizdeki Rıdvan Öncel'e bakın birde Erdem Can'ın oynattığı Rıdvan Öncel'e bakın. Niye tutamadık Rıdvan Öncel'i dünkü oyunundan sonra tekrar sordum kendime.
Ben bunun tamamen Erdem Can'ın oluşturduğu takım ve takım kimyasının uymasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Geçen sene kendi kurmadı takımı Pistois bu sene kendi kurdu deniliyor ancak takım kurmada yeteri kadar iyi olmadığını gösterdi bize.
 
Kendisini her ne kadar sevsem de hala takımın başında olması amatör branşlara ne kadar büyük önem verdiğimizin tezahuru gibi resmen.
 
Geçen sene de Ekrem Memnun'un kurduğu iyi kadronun ekmeğini yedi zaten.
Pistiolis geçen sezon takımı aldığında takım play-off'ta bile değildi. Kafaca sezonu kapatmış haldeydi. Oradan yükselip mucizevi bir şekilde 2 ay içerisinde lig finalini tek maçla kaçıran takım oldu.

Şu 4 maça sırayla izleyip "İyi kadronun ekmeğini yedi" diyemez hiç kimse. Aynı kadroyla Ekrem Memnun'la takım normal sezonda Bahçeşehir Koleji'ne 2 maçta varlık gösteremeden kaybetti. Andreas Pistiolis'le ise play-off'taki 2 maçta net şekilde üstünlük sağlayıp yarı finale çıktı. İki takımda sadece bizim koçumuz değişti ama bu bile ligde bize bariz üstünlük kuran Bahçeşehir Koleji'ni elememize yetti.

Kendisine en az 7 Milyon Dolar verilmedikçe ve kaliteli oyuncuları alabileceği bir ortam oluşmadıkça Pistiolis'in yapabileceği işler kısıtlı. O giderse aynı kalitede koç gelmeyeceğine de eminim.

 
İyi kadronun ekmeği yedi kısmına ben de çok katılmıyorum ama iyi kadroya yaptığı dokunuşlarla bir sinerji bir kimlik yarattı. Ekrem hoca takımın başında olsaydı tabi ki aynı başarı bence de gelmeyecekti ve takım o görüntüde de değildi o yüzden gitmesi doğru karardı zaten ve o yüzden pistiolis’in geçen sezonu da oldukça başarılıydı. Fakat bu sezon olmadı, dolayısıyla bence yollar daha önceden ayrılmalıydı. Ha kendisi giderse daha iyi koç gelir mi? Ondan ben de çok emin değilim ama yönetim dediğin zaten o işi yapması gereken. Birkaç yerde Ekrem memnun geri gelsin yazanı filan gördüm o büyük bir saçmalık bence.
 
diyelim bütçe arttı önümüzdeki sezon 7-8-9 civarı oldu ve Eurocup'a geçtik. Pistiolis yerine eğer kabul ederse Bonn koçu Tuomas Lisalo, Canaria koçu Jaka Lakovic yada bizde Erdem Can'ın yarattığı etkinin bir benzerini yaratacak ve sistem takımı kuracak Oktay hocayı getirirdim. Tabii oktay hoca epeydir takım yönetmedi son vaziyeti de nasıl bilmiyorum. ama bir yerden başlamak lazım. daha önce bir yerden başlamak lazım dediğimizde kendisini getirmiştik ve şube şaha kalkmıştı. neyse ona sonradan değiniriz.
fakat oldu da bütçe sabit kaldı, teknip ekipten sorumlular gönderilmedi ve biz yine fiba'da kaldık. o zaman pistiolis kalsın. yerine gelecek kişi bir şey değiştirmeyecek çünkü. zaten o bütçelere gelecek koç pistiolis'ten daha iyi olmayacaktır. hani en iyi Ahmet çakı gelir herhalde. Ertuğrul hocayı isterdim öyle bir durumda ama o da Polonya'da artık dönmez herhalde. yani, Pistiolis'in kaderi bütçenin artışına ve hedef konulmasına bağlı bence.
 
Son düzenleme:
Hücum tarafında sıkıntılı oyuna müdahalede geç kalışlar var inatçı mıdır bilmiyorum ama sorunlara çare üretmekte zorlanıyor yardımcı antrenörlere kulak veren birisi mi bilmiyorum staff güçlendirilse etkisi olur mu yakından tanıyanlar çalışanlar bilir. Lig bitimi bunlar degerlendirilir.
 
Ileriye dogru adim atmak icin gecmisle yuzlesmek gerekir. Subenin sorumlulari once bu sezonki hatalari kabul edip anlatacaklar. Ikna olursak sonra cozume bakacagiz.
Bu sezonki hatalarini tam kavrayamamislarsa zaten ileriye donuk konusacak pek birsey kalmaz.
 

Üst