Andreas Pistiolis

Resmi aciklama geldi.Yollar ayrilmis.

Ben kendisini seviyordum acikcasi.Bu sezonki kadro istikrarsizligindan ve Erden Timur’un futbol takimina yogunlasmasindan dolayi subenin sahipsiz kalmasindan etkilendigini dusunuyorum.

Belki cok ust seviye bir koc olmayacak ama ligimizdeki bircok koctan iyidir kendisi.Gecen sezon oynattigi topu hepimiz hatirliyoruz sonucta burada.Fb deplasmani ve play-offtaki Efes deplasmanini unutmayacagim.

Tesekkurler koc.En azindan ben kendi adima tesekkur ederim.Bu sezon cok kotuydun ama bence bunun en buyuk sebebi sen degildin.
 
Sınırlı bir hoca ve bizim gibi bütçe, kadro, ilgi alaka istikrarı olmayan kulüpler için çok doğru profil değildi. Geçen sene 10 üzerinden 7'lik kadrodan 9'luk iş çıkardı. Bu sene 10 üzerinden 5'lik kadroyu 2-3'lük durumuna düşürdü. Hakikaten Obra ve Itoudis'ten güzel şeyler öğrenmiş ama Itoudis gibi bütçe veya organizasyon olarak hep dört ayak üstüne düşmediği için koçlukta ilk kötü senesi hüsranla sonuçlandı. Yolu açık olsun.
 
Geçtiğimiz sezon başta son bölümde 13-0'lık geri dönüşle gelen Fenerbahçe deplasmanı galibiyeti; ötesinde ise 2016'daki Eurocup şampiyonluğundan bu yana ilk kez Galatasaray basketbolunu tüm Avrupa'da öncül bir sohbet içeriği haline getiren deplasmandaki Anadolu Efes galibiyeti üzerinden teşekkürü hak ediyor. Daha öngörülebilir sezonlarla göreli sonuçlar alabilsek dahi benzeri bir etki oluşmayacak muhtemelen Avrupa basketbolu bütüncül şekilde düşünüldüğünde.

Bu sezonsa öncelikle Floyd tercihi üzerinden sezonun neredeyse yarısını pivotsuz geçmek, devamında ise Ristic'e yönelerek 2016 yazı sonrası basketboldaki keskin dönüşümle örtüşmeyen bir pota altı görüntüsü yaratmak doğrudan açmaz oldu. Fenerbahçe deplasmanına yeterli hazırlık yapılmadan çıkmaksa geleceğe dair şevki sonlandıran ikinci, bir o kadar da belirleyici görüntüydü.

Pistiolis özellikle Panathinaikos başkanı Giannakopoulos'la arasındaki potansiyel gerginliği sonlandırdığında Avrupa basketbolu için birinci sınıf bir antrenör olmaya doğru gidecektir. Önce Rus takımlarının izolasyonu; eş zamanlı olarak Asya ülkelerinde artan basketbol bütçeleri derken sezonun bütçesi hayli yetersiz kaldı. Devamında ise ödemeler bilfiil kör topal ilerledi salondaki, sahadaki görüntüden yola çıkarak. Erden Timur'un şayet bir Faruk Süren, bir Ünal Aysal vari algılanabilme beklentisi varsa yolu çok ama çok uzun. Futbol takımlarının şampiyonluğa gitmesi tarihte o düzeyde bir karşılık bulabilmesi adına yeterli değil basketbolda kayda değer bir verim, bu anlamda sonuçlar yakalanamadıkça.
 
Benim hala kafam almıyor, anlayamıyorum, anlamlandıramıyorum... Bir fırtına gibi girdi; yaktı yok etti her takımı. Bileğini bükebilen çıkmadı. Tam Galatasaray markası yeniden sahneye çıktı derken büyü mü yapıldı bu şubeye anlamadım. Çok ilginç ya valla çok ilginç şu mevzu. Yıllar sonra bile sırrı çözülemez.
 
Benim hala kafam almıyor, anlayamıyorum, anlamlandıramıyorum... Bir fırtına gibi girdi; yaktı yok etti her takımı. Bileğini bükebilen çıkmadı. Tam Galatasaray markası yeniden sahneye çıktı derken büyü mü yapıldı bu şubeye anlamadım. Çok ilginç ya valla çok ilginç şu mevzu. Yıllar sonra bile sırrı çözülemez.
Bu sezon transferlerde ne oldu ne döndü ne oldu hepsini anlatması lazım.
 
Geçen sezon müthiş bir ivme yakalamıştı ancak playoff'ta Efes'e karşı ilk maç farkla gelen galibiyetin çok abartıldığı kanısındayım. Nitekim Ergin Hoca'nın EL zaferi sonrası gelen rehavetinin geleneksel maç seçme huyuyla karışması, maçı o noktaya getiren unsurlar olmuştu.

Bu sezon gereksiz bir yerde ayrılık oldu. Yönetim iyi bir koçla anlaştığı için yolladıysa anlarım ama diğer türlü neden şimdi demeden edemiyorum. Depremden sonraki arada gönderilseydi en azından CL'de bir şeyler deneyebilirdik. Ben kendisinden razıyım, yolu açık olsun.

Umarım takımın geriye kalanı da tez vakit gönderilir.
 
Keşke Geçen yılın Haziran ayında bütçenin artmayacağı belli olduğunda yönetime istifasını verebilseydi ve Dursun Özbek yönetiminin basketbol düşmanlığını bize açıkça gösterseydi. Hem kendini olmayacak bir işin içine soktu hem de bizim sezonumuz çöpe gitti. Bu muameleyi hak etmiyordu. Yolu açık olsun. Umarım daha iyi bir yönetimle yolumuz tekrar kesişir.
 

Üst