Andreas Pistiolis

Erkek Basketbol Takımımız Galatasaray Nef, son olarak CSKA Moskova teknik kadrosunda 1. yardımcı antrenör olarak görev yapan Andreas Pistiolis’i başantrenörlüğe getirdi.

Antrenörlük kariyerine 1996-2005 yılları arasında Panathinaikos altyapısında başlayan Andreas Pistiolis, 2005 yılında Panathinaikos Basketbol A takımında yardımcı antrenör olarak görev almaya başladı. Burada geçirdiği 7 sezon boyunca Sırp antrenör Željko Obradović’in yardımcılığını üstlendi.

2013-2014 sezonunda Dimitris Itoudis’in yardımcılığında yolu ülkemize düşen Pistiolis, Banvit’te geçirdiği 1 sezonun ardından, yine Dimitris Itoudis ile birlikte 2014 yılından günümüze kadar devam edecek bir transfere imza atarak 8 sezon boyunca CSKA Moskova'nın 1. yardımcı antrenörlüğü görevini sürdürdü.

2005 yılında başladığı yardımcı antrenörlük kariyerini birçok kupa ve şampiyonluk ile süsleyen yeni başantrenörümüz Andreas Pistiolis’e Galatasaray Nef’e hoş geldin diyor, başarılarına yenilerini ekleyeceği sarı kırmızılı yıllar diliyoruz.
 
Son düzenleme:
Denizli maçında takımı Cenk Akyol yönetecek demiş bu durumda Cenk'in önünde Tuluay hoca Alp Temocin hatta Gökhan Turan yok mu hepsi gitti mi 🤔 Resmi siteden bir tek Ekrem hoca çıkmış teknik heyetten
 
Bütün yardımcılar idmanda gözüküyor. 1. Yardımcının kim olduğunu bilmiyorum ama
Normalde tüluay hoca 1. Yardımcı sanırım ama bizde o işler karışık görünüyor. Ekrem memnunun olmadığı anlarda bazen tulüay hoca yönetiyordu bazen ümit temoçin. Değişik yani pek net bir görev dağılımı yok sanırım. Genelde birinci yardımcı koçun yanında oturan olur bizde de tüluay hoca vardı hep o koltukta. Böyle bir koç değişikliğinde de genelde 1. Yardımcı yönetir. Cenk Akyol bireysel gelişim antrenörü gibi açıklanmıştı sanırım sezon başında. Diğer yardımcı antrenör’lerin İngilizcesi mi kötü dicem ama Galatasaray gibi bir kulüpte bu kabul edilemez
 
İzlediğim videolarda hiç aklımızdaki yardımcı sıfatına uygun biri değil gibi. Itoudis ile beraber röportaj yapıyorlar, adam ondan daha çok ve dolu konuşuyor. Onun dışında 15 yıla yakın çok üst seviyede çalışmış. Kendisine tebrik mesajları gönderen oyuncular da önemli bence. Onun dışında scouting işinde inanılmaz güçlü olduğu da vurgulanıyordu izlediğim videolarda. Bu sene üzerinde baskı olmayacak.

Başarılı olmak istiyorsa; kesinlikle 3-4 tane iyi Türk çekmek durumunda ve hatta kontratları izin veriyorsa; bu isimler Doğuş Özdemiroğlu, Onuralp Bitim, Muhsin Yaşar gibi isimler olmalı.

Onun dışında şu an ilk kez baş antrnörlük yapacak olması ise dezavantajı. Kişisel hissiyatım başarılı olacağı yönünde. Allah yardımcımız olsun.
 
Hocam benim. 68-63 olmuşken , binlerce kişi salonu hakemleri oyuncuları bir olmuşken; oyun disiplininden bir an bile düşmeden 13-0 seri yapıp maçı bitirdi.
Beşiktaş, Karşıyaka, Fenerbahçe deplasmanı... Var mı daha ötesi ? Her maç 90 atan takımdan inanılmaz bir savunma performansı yarattı iki günde.
 
Ayağının tozuyla çıktığı ve 58 sayı atıp yenildiğimiz Ludwisburg maçında bile savunmanın hakkını vereceğini hissettirmişti. Ardından çıktığı maçların tamamında Melo ve Bost'u frenlemeden iyi bir savunma performansı izlettirip kritik maçları birbir kazandı.

Memnun'la geçen aylara üzülüyorum. Şu takım BCL'de çeyrek finali geçemeden elendi. Umarım Pistiolis hocamızın karakteri de kızımıza alacağımız damat kadar iyidir. Yoksa kulübümüzün içindeki herhangi bir karakter abidesi, sevgi pıtırcığı hocamızın yerini kapabilir
 
Son düzenleme:

Üst