Antalya BŞB ve Bandırma Kırmızı Maçları

Maçlara dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

Bu iki maçın artı daha önce soru sorulmamış son maçın sorularını da bu başlıkta sorabilirsiniz. Bandırma Kırmızı maçı oynandıktan sonra sorular hocamıza iletilecektir.

Not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Hocam daha önce bizim ligte 92 sayı yedigimiz maç haıtrlamıyorum acaba biz bu maçta neyi kötü yaptık ayrıca hücümda akıcı değildi bunun nedeni yorgunlukmu tofas maçından beri takım kötü sinyaller veriyordu
 
Hocam,bugün itibariyle Savovic hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum ve birkaç soru da sormak istiyorum Savovic ile ilgili.

Savovic gelmeden önce takımında 33 dakika süre alan ve 12 sayı 11 ribaund ortalama ile oynayan bir oyuncuydu.Bizim takımda bu süreleri almayacağı ve bu istatistiklere ulaşmasının zor olduğu belliydi fakat,geldiğinden beri 6.5 sayı,2.7 ribaund ortalamaları ile oynadığını görüyoruz.2 ayı aştı artık,uyum sürecinin devam ettiğini söylemenin doğru olacağını düşünmüyorum,özellikle hücumda bu kadar etkisiz kalmasını neye bağlayabiliriz?

Hücumda etkisiz olduğundan bahsettikten sonra,savunmasıyla ilgili sıkıntı da,çok çabuk faul problemine girmesi.Yanlış takip etmediysem bugüne kadar oynadığı maçlarda(Euroleague dahil) sadece Karşıyaka ve Bandırma Kırmızı maçlarında ilk periyotta 2 faul almadı.Bu faullerin çoğu,yeni kurallar dahilinde ya post oyununda rakibe çift elle müdahalesi,ya da yine post oyununda rakibini gitmesi.Bu konuda kendisine yeni kurallar dahilinde uyarılar yapılıyor mu?Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum.
 
Antalya gibi takımlarla oynadığınız zaman onlara maçı hiçbir zaman kazandıramayacağınızı hissettirmeniz lazım. Mesela Hacettepe ile oynarken bunu hissettirdik ve genel olarak da bunu fena yapmıyoruz aslında gerek içerde gerek deplasmanda olsun. Ama bunu ilk çeyrekte yapamadığınız zaman maçlarda 3-4 kırılma noktaları oluyor. Özellikle bu şekilde kurulmuş bire bir yetenekleri üst düzey oyunculara sahip takımlar, o oyuncular da güveni kazanınca tutması zor hale geliyor. Bu maçta da Antalya takımının bu düzensiz halini ve belirli yetenekteki oyuncularını savunamayınca maç bu hale geldi. Maçın içerisinde 17 fark yememizin de bu sayıyı yememizin de açıklaması bu. Tabi ki kabul edilecek bir şey değil ama bu maç böyle oldu.

Biz oyuncuyu sayı ve ribaund ortalamalarına bakıp değil de oyunculuğu için alıyoruz. Takımın o pozisyonunda enerji eksikliği problemi vardı, orada enerji verebilecek, maçların başında iyi ve enerjik oynayabilecek, atlet ve çembere yakın oynayabilen 4 numaraları savunabilecek, biraz daha yer kaplayabilecek, iyi koşup boş şut sokacak bir oyuncu ihtiyacımız vardı ve olan ihtimaller içinden de en iyisi olduğunu düşünüp aldık Savovic’i. Bazı maçlarda, Banvit, Karşıyaka gibi zorlu deplasman ortamlarında da iyi oynadı, önemli oyuncular savundu. Takımlarda roller değiştiği için bir takımdaki istatistiği ile başka takımdaki istatistiğinin aynı olmasını karşılaştırmak çok mantıklı değil. Savovic bu saydığım şeyleri yapmışsa iyi oynamıştır ama yapamadığı maçlarda da kötü oynamıştır. Chuck Davis’i çok iyi savunduğu gün iyi iş yapmıştır bizim için, aynı gün ceza şutlarını da soktuğu zaman başarılı olmuştur. Geldiği ligde istatistik olarak çok iyi iş yapmış olabilir ama orada oyundan bile çıkmıyordu ve takımın ana opsiyonuydu, burada ise haliyle daha tamamlayıcı bir rolde olduğundan istatistik olarak karşılaştırmamak gerekir. Bizim için bir X faktör oyun içinde Savovic, katkı verdiği maçlarda da daha çok rahatladığımız ortada, dolayısıyla bizim ne beklediğimizin de farkında kendisi. Yapabildiği maçlarda başarılı olacak, yapamadığı zaman da başarısız olacak. Savovic’in yaptığı fauller gözümün önüne geldiği zaman genellikle alçak postta değil de başka bir oyuncuya yardım ederken yapılan fauller.
 

Üst