Arda ve Yabancilarla Roportaj

pic02.jpg


- Fenerbahce maci icin goruslerin ?

Simdi bu macin onemini belirtmeye gerek yok zaten.
Su anda kagit uzerinde Fenerbahce favori gosteriliyor.Ancak hicbir zaman derbi maclarinda,ozellikle boyle maclarda favori olmaz.
Senelerden beri suregelen bu rekabette her zaman favori gosterilen digerini yenmistir,digeri onu yenmistir.
O gun sahaya cikip daha iyi mucadele eden daha cok istiyen daha hirsli olan maci kazanicak.
Bu macin atmosferi her zaman farkli olur.Bizde bunun bilincinde elimizden gelen mucadelenin en sonuna kadar,terimizin son damlasina kadar bu maci kazanmak icin elimizden geleni yapicaz.

- Taraftarla ilgili goruslerin ?

Bu tur derbilerde cok buyuk destek gerekiyor.Cunku biz cogu zaman bos salonlara oynuyoruz.
Tabiki gelen az miktarda taraftarimiz oluyor ama basketbol ozellkle oyuncular acisindan atmosfer olunca guzel oluyor.Daha bir motivasyon artiyor.
Bu mactada ben Fenerbahce seyircisinin oldukca fazla gelicegini tahmin ediyorum.Cunku yatirim yapmalari ve iyi gitmeleri bakimindan takima olan ilgi daha fazla artiyor tabi seyircinin.
Bizde asagi kalmayip taraftar bazindada onlara ustunluk saglamaliyizki hem saha icinde hem disinda galip gelmis olalim.

-100. Yilla ilgili goruslerin

100. Yil olmasi tabiiki klup adina onemli ancak sadece 100. yil diye bir basari gelmiyor maalesef.Bu yatirimla ve takima olan ilgiyle orantili.
Biz oyuncu olarak elimizden geleni yapiyoruz.

Tesekkurler AslanYurek Arda.

pic01.jpg


Yarina kadar sitemizde..
 
AslanYurek Arda, son nefesimize kadar yaninizdayiz.
roportaji yapan arkadaslara tesekkurler, emeginize saglik.
 
yok canım ne kusura bakması...merak ettim sadece...canınız sağolsun umarım yarın gece de galibiyet eğlencesine katılırsınız da o şekilde kaynar röportaj.........................................................................AAAMİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNN....:)))
 
GsBasket: Have you ever heard of Galatasaray or Turkish basketball before? If yes what did you hear about them?

NJ: I know some guys who have played here before, I have a friend playing for Tuborg, but I didn’t hear anything about Galatasaray, that was all new for me.

BB: That is my first year out and I heard about some countires over Europe and I heard about Turkey. It is a very respected league and I am just glad that I got an offer from here and such a big club as Galatasaray, it is an honor.

RJ: I never heard of Galatasaray, but I heard of Turkish basketball, how respected it was. I heard about anniversary, 100th year anniversary, and I am glad I am a part of it.

GsBasket: Is this your first time out of USA?

NJ: Yes

BB: Yes

RJ: No I played in Israel.

GsBasket: The same quesiton about our country. What did you hear about Turkey before coming here?

NJ: I heard that Istanbul was a great city, I didn’t hear a whole a lot about the rest of Turkey. Everyone that I talked to, who have been to Turkey said that Istanbul was a great city and everybody enjoyed it. So far it has been, my wife is here, she likes it here too. Everything is nice here.

BB: I think pretty much the same thing that he said. I really didn’t know what to expect. I knew that it was a Muslim country. Up to this moment it has been a great experience, I really liked the town.

RJ: I didn’t know much about Turkey. But what I know now is that people are friendly, there are a lot of sights to see but I haven’t seen many. I am looking forward to see.

GsBasket: Many historical sights…

RJ: Yeah sure.

GsBasket: What are your plans for future, your basketball career?

NJ: I just want to work hard and see where basketball takes me. So far it has been taking me far places from home. It is exciting to have the opportuntiy to travel around the world and play ball. I just hope to continue to do that.

BB: For me obviously the ultimate goal is the NBA. I’ll try to do that in summer time in summer league, do well there enough to make the team. If not, I just wanna play at high level with competition.

GsBasket: So you’ll go to the summer teams of NBA?

BB: Yes

RJ: Continue and work on my game and improve and just like Nick said where ever it takes you. That is what happens.

GsBasket: Who is your idiol player from NBA?

BB: Okur, just kidding :D . My favourite player is Dirk Nowitzki. Just because he is an all around player, he is a big man, he can grab a rebound, dribble the ball, and just pop a 3 in your face. He is all around player and he is doing really well this year. I haven’t been able to see him play this year because you know you don’t have too much NBA on TV over here.

RJ: My favourite player would be Allen Iverson, his diversity, being so small and competetive and playing with a lot of heart so, that is most important to me.

NJ: I think KG because I see my self most like him. I gotta give that to KG.

GsBasket: Where do you live in Istanbul?

NJ: You know it spells like Ataköy but everybody says it like Ataköy( The pronounciation of Ataköy is different here).

GsBasket: All 3 of you?

BB: Yes

GsBasket: What do you think about this weekend’s game against Fenerbahçe? Do you know anything about FB game?

BB: Yes, huge game, huge game. We are looking forward to it you know, we have been here for like 3 months. We have seen Fenerbahçe playing and we know about the big rivalry between Galatasaray and Fenerbahçe, we know they are a good team, it is a big challenge of course. It will be a big one for us. But we are ready for challenge and looking forward to it.

NJ: As Brian said, we had big rivals in college, but in here it seems to go a little beyond that. I am excited to play, its gonna be a great atmosphere, and hopefully a great game, I hope everyone will enjoy watching it. I know we will enjoy competing in it.

RJ: I think what it is all about playing at high level. You get to play with 2 teams with so much tradition and respect, so I am looking forward to compete and play in it. I hope we will come on top.

GsBasket: Probably the arena will be full that day with 10,000 people. Have you ever played in front of such a crowd?

NJ: I attended a school with lots of people

GsBasket: Utah?

NJ: Yes Utah. It doesn’t matter how many times you play in front of 10,000 people. Everytime is special, everytime it gets your blood pumping before the game and it makes the game a lot more excited.

BB: I also went to a pretty big school, we had a good fan base and a lovely crowd. The biggest crowd I ever played was in NCAA finalfour in my junior year.

RJ: I also played against big schools so when they came in it was packed. Like Nick said everytime you play you are able to do more things because your adranaline is up. Just looking to get up there and get ready for challenge

GsBasket: Did you play with any NBA stars in your college years. BB you must have played with TJ Ford. Right? Nick did you play with Keith Van Horn?

BB: Yes

NJ: I don’t know, yeah many. Keith was left before I came. Utah guys are Andre Miller, Michael Doleac.

GsBasket: We know that you have a record. You scored 7 3 pointers in a match. It was the record of the university. Are we wrong?

NJ: Yes, I did that

GsBasket: Did you like the atmosphere in here? Are you planning to stay here next year?

NJ: Yeah I really like playing for coach Halil, teammates are great. But I have no idea where I will be next year. It is more of a 1 year thing. I’d like to take it 1 year at a time. I am open to anything but I am just thinking short term.

BB: Same thing, you get a 1 year contract so I want to play this year, and see what happens next year.

RJ: I definetly wouldn’t mind coming back here. But I like to take it day by day, game by game and see what happens at the end of the year.

GsBasket: Any message for GS fans?

NJ: Cheer loud but be safe. Don’t get in fights.

BB: I just wanna say that, I know our record doesn’t show it, but we are a great team. And if you stick with us you we are gonna try to change things around here. We appreciate your support.

RJ: Just hang there with us, keep coming to games. Cheer for your home team.

GsBasket: Do you have any suggestions for us about cheering. It is a little different form the states. Do you like more of our style, or your style like cheering “defence, defence”?

BB: I like the way you cheer. You are crazy.

RJ: Your cheers.
 
GsBasket: Daha önce Türk basketbolu yada Galatasaray ile ilgili birşeyler duydunuz mu? Duyduysanız neler duydunuz?

NJ: Burada oyayan insanlar tanıyorum, bir arkdaşım da Tuborg da oynuyor. Galatasaray hakkında birşey duymamıştım, benim için tamamen bir yenilikti.

BB: Bu benim ülkem dışındaki ilk yılım. Avrupa’dan bir kaç ülke duydum. Türkiye’yi de duydum ve ligi çok saygı duyulan bir lig. Galatasaray gibi büyük bir klupten teklif alıp buraya geldiğim için çok mutluyum. Bu bir gururdur.

RJ: Galatasaray'ı duymamıştım ama Türk basketbolunu ve ne kadar saygın olduğunu duydum. Bu senenin 100. yıl olduğunu duydum ve bunun bir parçası olmaktan mutluyum.

GsBasket: Bu sizin ABD dışındaki ilk çıkışınız mı yaşamak için?

NJ: Evet

BB: Evet

RJ: Hayır, daha önce İsrail’de oynadım.

GsBasket: Ülkemizle ilgili aynı soruyu soracağım. Buraya gelmeden önce Türkiye hakkında ne duydunuz?

NJ: İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu duydum, ama Türkiye’nin geri kalanı ile ilgili pek bir şey duymadım. Türkiye’ye gelen herkes İstanbul’un çok güzel bir şehir olduğunu ve buradan zevk aldıklarını söylemişlerdi. Şu ana kadar da öle, eşim de burada, o da burayı çok seviyor. Şu ana kadar herşey çok güzel.

BB: Nick’in dedikleriyle benzer şeyler düşünüyorum. Ne beklemem gerektiğini bilemiyordum. Müslüman bir ülke olduğunu biliyordum. Şu ana kadar çok güzel bir tecrübe oldu, şehri de çok sevdim.

RJ: Türkiye hakkında çok bir bilgim yoktu ama şuan insanların çok arkdaşça olduklarını söyleyebilirim. Görülmesi gereken bir çok yer var ama ben daha pek gezemedim. Buraları görmek istiyorum.

GsBasket: Çok fazla tarihi yer var.

RJ: Evet, kesinlikle.

GsBasket: Geleceğiniz hakkındaki planlarınız nelerdir, basketbol kariyeriniz özellikle?

NJ: Ben sadece çok çalışmak ve basketbolun beni nereye götürdüğünü görmek istiyorum. Şu ana kadar evimden uzak yerlere götürdü. Basketbol oynayıp, dünyayı gezme şansımın olması çok heyecanlandırıcı bir şey. Ben buna devam etmek istiyorum.

BB: Benim için tabiki asıl hedef NBA. Bunu yazın, yaz liginde yapmak istiyorum. Ordan da takıma girmek istiyorum. Olmazsa da yüksek seviyede mücadele olan bir yerde oynamak istiyorum.

GsBasket: Yani yazın yaz ligi takımlarına gideceksin?

BB: Evet

RJ: Oyunum üzerinde çalışıp geliştirmek istiyorum. Nick’in de dediği gibi basketbol bizi nereye götürürse. Olan odur.

GsBasket: Örnek aldığınız veya en sevdiğiniz NBA oyuncusu kimdir?

BB: Mehmet Okur : ) Sadece şaka. Dirk Nowitzki’dir. Çok yönlü bir oyuncu, uzun, rebound alabiliyor, top sektirebiliyor, 3lüğü atabiliyor. Dediğim gibi çok yönlü ve bu sene de şuana kadar çok iyi gidiyor. Çok fazla seyretme imkanı bulamadım çünkü NBAi televizyonlar çok fazla vermiyor bildiğiniz gibi.

RJ: Allen Iverson. Çok özellikleri olan bir oyuncu, kısa, mücadeleci ve yüreğini oyuna koyuyor, bence en önemli olan da budur.

NJ: Benim en beğendiğim oyuncu Kevin Garnett, kendimi ona yakın hissediyorum. Benim oyum KG’ye.

GsBasket: İstanbul’da nerede oturuyorsunuz?

NJ: Ataköy diye yazılıyor ama insanlar ataköy gibi birşey diyor( Tabi burada 2 Ataköy arasında söyleyiş farkı var ama kısaca Ataköy :) )

GsBasket: 3ünüz de mi?

BB: Evet.

GsBasket: Haftasonundaki Fenerbahçe maçı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fenerbahçe maçları ile ilgili bir şey biliyor musunuz?

BB: Evet çok büyük bir maç. Bu karşılaşmayı bekliyoruz. Bildiğiniz gibi 3 aydır buradayız, Fenerbahçenin maçlarını gördük ve Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabeti de biliyoruz. Onların iyi bir takım olduğunu biliyoruz, bu büyük bir zorlu mücadele olacak. Ama biz buna hazırız ve bekliyoruz.

NJ: Brian’ın da dediği gibi bizim de üniversitede büyük rekabetlerimiz vardı ama burdaki rekaber onları aşmış gibi.Oynamak için heyecanlıyım, umarım güzel bir maç olacak ve insanlar seyretmekten zevk alacak. Biz o mücadelenin içinde oynamaktan zevk alacağız.

RJ: Bence bu yüksek seviyede oynamakla ilgili. 2 tane saygı duyulan ve kültürü olan takım oynayacak. Ben burda mücadele etmek ve oynamak için sabırsızlanıyorum. Umarım biz kazanırız.

GsBasket: O gün herhalde salon dolar ve 10,000 kişi olur. Daha önce böyle bir topluluğun önünde oynamışmıydınız?

NJ: Ben çok sayıda kişinin bulunduğu bir okulda okudum.

GsBasket: Utah?

NJ: Evet Utah. 10,000 kişinin önünde kaç defa oynadığın önemli değil. Her seferi özeldir, her seferinde kalbin maçtan önce daha hızlı atar ve bu maçı heyecanlı hale sokar.

BB: Ben de büyük bir okula gittim, iyi bir taraftar temelimiz ve güzel bir traftar topluluğumuz vardı. Hayatımda oynadığım en büyük kalabalık ise 3. yılımdaki NCAA final four’udur.

RJ: Ben de büyük okullara karşı oynadım ve onlara karşı oynarken salonlar doluydu. Nick’in de dediği gibi her seferinde daha fazla şeyler yapabiliyorsunuz çünkü adranalininiz artıyor. Sadece oraya çıkıp mücadeleye hazır olmalıyız.

GsBasket: Üniversite yıllarınızda ünlü NBA yıldızlarıyla beraber oynadınız mı? Brian sen TJ Ford ile oynamış olmalısın? Nick sen Keith Van Horn ile beraber oynadın mı?

BB: Evet

NJ: Evet bir çok. Keith ben gelmeden ayrılmıştı. Utah mezunları arasında Andre Miller, Michael Doleac var.

GsBasket: Senin bir rekorun olduğunu biliyoruz. Bir maçta 7 tane 3lük atmışsın. Bu üniversiyenin rekoruymuş. Doğru mu?

NJ: Doğru, yapmıştım.

GsBasket: Buradaki atmosferi sevdiniz mi? Seneye kalmayı planlıyor musunuz?

NJ: Evet ben Halil hoca için oynamayı seviyorum, takım arkadaşlarım da süper. Seneye nerde olurum bilemiyorum. Bu daha çok 1 senelik bir şey. Bunu 1 yıllık bir şey gibi düşünüyorum. Herşeye açığım ama kısa vadeli düşünüyorum.

BB: Aynen. 1 yıllık kontratım var bu sene oynamak istiyorum. Seneye ne olur görürüz.

RJ: Buraya dönmekle ilgili hiç bir şüphem olmaz. Ama bunu gün gün maç maç ele alıp sene sonunda ne olduğunu görmek istiyorum.

GsBasket: Galatasaray taraftarlarına mesajınız olacak mı?

NJ: Çok bağırın ama güvenli olun, kavga etmeyin.

BB: Şunu belirtmek istiyorum. Biliyorumki skorlar onu göstermese de biz çok iyi bir takımız. Bizle beraber olmaya devam ederseniz biz bu kötü gidişatı değiştirmeye çalışacağız. Desteğinizi takdir ediyoruz.

RJ: Bizle olmaya, maçlara gelmeye devam edin. Takımınızı destekleyin.

GsBasket: Nası bağırmamızla ilgili bir tavsiyeniz var mı? Amerikadan farklı burası. Bizim stilimizi mi daha çok seviyorsunuz yoksa Amerika’daki gibi “defence, defence” tarzı tezahuratları mı?

BB: Sizinki daha güzel. Çılgın gibisiniz.

RJ: Sizinki, sizinki.
 
BB= Brian Boddicker, NJ= Nick Jacobson, RJ= Ron Johnson
Güzel ve sıcak ortamda geçti röportaj, güzel mesajlar verdiler. Kanayan yaralarımızdan olan 1 yıllık kontrat olayı yine karşımıza çıktı. Brian ve Ron'un kendilerine örnek aldıkları oyuncular kendilerine uygun iken Nick'in Kevin Garnett'i örneklemesi beni şaşırttı :) Bizim tezahurat şekillerimizden hoşlandıklarını belirttiler. Genel olarak sıcak bir ortam vardı ve karakter olarak da çok düzgün insanlar imajı verdiler bana.
 
Arda vekiloğlu kesinlikle ve kesinlikle gs camiasındaki vizyonunu yitirmiş basketbol kabiliyetininde farkına hala varamamış bir basketbolcudur,velasıl bütün tribunlerin ona karşı en zor dönemde bile bizi bırakmamasından dolayı sevgisi şükranı vardır...Benim önerim şuki bu adam kesinlikle ve kesinlikle turabinin yerine bu takımda menajer olmalı ve gsye uzun yıllar hizmet etmelidir..Yani anlayamadığım bi olay var iceri sokulunca müthiş sayılar attık bu macta müthiş derken rahat sayılar ama post-upta bir organize atağımız yok ardanın 2-3 senedir 20nin uzerinde atıpta 1 mac aldırdığını hatırlamıyorum ...tamamiyle kendinden bi haber basket oynuyor kendinede bizede yazık ediyor valla....
 
BB: I just wanna say that, I know our record doesn’t show it, but we are a great team. And if you stick with us you we are gonna try to change things around here. We appreciate your support.

bu da benim yorumum.. ardaya ben yorum yapmayacağım nasılsa gereği kadar hayranları var onlar yapsın.

röportaj özellikle yabancılarla olan çok hoşuma gitti.. cem in dediği gibi her yabancı çok samimi taki bi sene sonra basıp gideriz diyecek kadar nerdeyse :)
ama olsun bu onların suçu değil..
oyunlarından dolayıda tüm yabancılara teşekkür ederim ben.. röportajdaki gibi sıcak ve başarılı buluyorum
 
Hepsi güzel roportaj bizlerle pylastıgınız icin teskürler
 

Üst