Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Valla açık olmak gerekirse bizimkiler salon filan yapmazlar. Ben de Gazanfer'le benzer hayallere sahibim ama gerçeklere dönünce yüzüm düşüyor. Çünkü bizim yönetim amatör branşlarda nasıl kara geçeceğini çözememiş durumda. Mevcut devlet düzeninde çok rahat yapılabilecek işler bunlar ama olmuyor bize niyeyse. Başbakan Fenerli falan filan bunlar boş düünceler açıkçası. /0 milyonu yöneten bi adamın Fener'i Cimbom'u filan umursayacağını düşünmem. Yapmak istediği şeyler ancak bu klüplere kolaylık sağlayarak Avrupa'da temsil imkanı yaratmak ve Türkiye'de taraftarlara sempatik gözükmek olabilir. Ki bu da klüpler için bir şanstır. Biz bu şansı daha iyi kullanmalıyız kesinlikle ve bunu zorlamalıyız. Umarım yeni yönetim böyle şeylerde ayık bi tutum sergiler.

Başkan önümüzdeki yıl (eğer kalırsa) bütün mesaisini futbola harcayacakmış.Başka da bir şeyin umrunda olacağını sanmıyorum. Salon olayı en az bir yıl ertelenmiş oluyor böylece. Umarım basketbol takımlarımızı bozmazlar..

ben başından beri Abdi İpekçi'den yanayım ancak Sinan Erdem - Ahmet Cömert ikilisi için Ataköy'ü kendi salonumuz haile getirmemizde bizim için iyi bir alternatif olabilir...
hem Sinan Erdem'in yanında ki havuzlarda su topu federasyonuna verilmiş su topu maçları da orada oynanır büyük ihtimalle...
birde orada Sinan Erdem salonunun yanındaki araziye 7-8 bin kişilik güzel bir voleybol salonu yapsak al sana tam bir spor kompleksi...

Başkan önümüzdeki yıl (eğer kalırsa) bütün mesaisini futbola harcayacakmış.Başka da bir şeyin umrunda olacağını sanmıyorum. Salon olayı en az bir yıl ertelenmiş oluyor böylece. Umarım basketbol takımlarımızı bozmazlar..

hilmi abi benim korkum bu önümüzdeki yıl olurda yeni sponsor bulurlarlasa şayet 8-9 milyon euroluk bir sponsor.
9 milyon euronun 6 milyona futbola 3 milyonu basketbola yeter falan derler diye korkuyorum.:(
buda mevcut takımı bozmak demek.

Salon konusunda başkan adaylarının görüşleri:

Ünal Aysal: 3 yıl içinde salon yapılacağının sözünü vermiş.
Turgay Kıran: Sinan Erdem ve Abdi İpekçi varken yeni bir salona gerek yok diye beyanat vermiş bir programda.
Mehmet Helvacı: 2 katlı 10 bin koltuklu üst düzey bir kapalı salon yapılacağını söylüyor.

ben başından beri Abdi İpekçi'den yanayım ancak Sinan Erdem - Ahmet Cömert ikilisi için Ataköy'ü kendi salonumuz haile getirmemizde bizim için iyi bir alternatif olabilir...
hem Sinan Erdem'in yanında ki havuzlarda su topu federasyonuna verilmiş su topu maçları da orada oynanır büyük ihtimalle...
birde orada Sinan Erdem salonunun yanındaki araziye 7-8 bin kişilik güzel bir voleybol salonu yapsak al sana tam bir spor kompleksi...
Bence S.Erdem bizim için en doğru salon, yan tribünler sahaya çok yakın, pota arkalarıda A.İpekçi ile aynı mesafede, A.Cömert'e yakın olması da diğer bir avantaj.
Salonun konumuda çok güzel, herkese her yere yakın, taraftar sayımızda muhakkak artacaktır.

Adamlar Ataşehir gibi bir yerde kimsenin haberi olmadığı ve giremediği bir ihaleyle (!) aldıkları araziye Ülkere salon yaptırıyorlar. Ne Sinan Erdem ne de İpekçi. Stadın yanında gayet uygun bir arazi var. Eğer amatör şubelerde ciddi atılım yapıp geleceği düşünüyorsak stadın yanına salon şart. Başka hiç bir alternatif beni ikna edemez bu konuda.

Adamlar Ataşehir gibi bir yerde kimsenin haberi olmadığı ve giremediği bir ihaleyle (!) aldıkları araziye Ülkere salon yaptırıyorlar. Ne Sinan Erdem ne de İpekçi. Stadın yanında gayet uygun bir arazi var. Eğer amatör şubelerde ciddi atılım yapıp geleceği düşünüyorsak stadın yanına salon şart. Başka hiç bir alternatif beni ikna edemez bu konuda.

Önder abi stadın yanına yapılacak bir salonla kulübün gelirleri 2 kat artar.Aslantepenin yanına yapılacak 15 bin kişilik
salon harika olur.Düşünün nerden baksanız 6-7 bin kombine satılır.Futbol maçlarının olduğu günden 2 saat önce basketbol maçı olsa harika olur.Her maç 10 bin seyirciye oynar basketbol takımlarımız.Basketboldan çıkan seyirciler futbol maçına geçerlerdi.Umarım yeni yönetim bunu gerçekleştirilebilir.

salon konusunda benim çekincelerim var. gerçi abdi ipekçi bana çok yakın olduğu için duygusal da davranıyor olabilirim ama ülker'in yaptırdığı lokasyona benzer lokasyon avrupa yakasında çok zor. stadın yanı deniyor ve mevcut istekler doğrultusunda en mantıklı çözüm bu geliyor, eğer salonu sadece maç günleri için değil de 365 gün işleyecek şubeye ek gelir getirecek diye düşünürsek gelişmeye açık bir yer olmalı,seyrantepe'deki yerleşim projeleri de bu istekle örtüşüyor. bir de eğer yeni salon yapılacaksa mimari açıdan da dikkat edilmeli,sinan erdem gibi muhteşem ama soğuk olmamalı,saha içi tribünler mutlaka olmalı,ne çok dik ne de çok yayık olmalı,seyirci kapasitesi de uzun vadeli düşünülmeli,fazla kapasiteli yapmayalım tam dolu ve boğucu olsun diyerek 6000-7000 kişilik kapasiteler yerine yeni salon alışkanlığı kazanacak seyirciler de hesaba katılmalı. sonuçta dibe vurduktan sonra gerçekten gelişen bir şube ve seyirci profili var. kesinlikle duygusal düşünmüyorum: basketbol seyircisi olarak bu ülkenin en iyisiyiz ki diğer takımların da tam kapasite oynadığı hatrı sayılır sayıda maça gitmiş biri olarak söylüyorum.

Önder abi stadın yanına yapılacak bir salonla kulübün gelirleri 2 kat artar.Aslantepenin yanına yapılacak 15 bin kişilik
salon harika olur.Düşünün nerden baksanız 6-7 bin kombine satılır.Futbol maçlarının olduğu günden 2 saat önce basketbol maçı olsa harika olur.Her maç 10 bin seyirciye oynar basketbol takımlarımız.Basketboldan çıkan seyirciler futbol maçına geçerlerdi.Umarım yeni yönetim bunu gerçekleştirilebilir.
zaten salon yapılacaksa stadın hemen yanına yapılsın.eğer stad dışı yerlere yapılacaksa salon hiç yapmasınlar.

önder abi zaten o konu benim canımı çok sıkıyor.birde utanmadan aslantepeye laf atarlar karşıyakadakiler .

zaten salon yapılacaksa stadın hemen yanına yapılsın.eğer stad dışı yerlere yapılacaksa salon hiç yapmasınlar.

önder abi zaten o konu benim canımı çok sıkıyor.birde utanmadan aslantepeye laf atarlar karşıyakadakiler .

bin kere söyledim yine söylerim aslantepe aslında galatasaray'ın açık açık kazık yediği bir projeydi ve herşeye rağmen galatasaray 1 milyar dolar'ın üstünde bir kazanç sağladı devlete,hatta geçenlerde hükümetten birisi söylemişti: trabzonspor ve bursaspor'a yeni yapılacak stadların finansmanı ali sami yen arazisinden kazanılacak gelir ile karşılanacak diye. ayrıca karşıyakadakiler o kadar dürüstlerse kendi stadları için yıkım kararının neden uygulanmadığını açıklasınlar? mevcut şehircilik anlayışı içinde orada o kapasitede bir yapı yapılması hiçbir mantıklı açıklamaya mahal bırakmıyor.

bin kere söyledim yine söylerim aslantepe aslında galatasaray'ın açık açık kazık yediği bir projeydi ve herşeye rağmen galatasaray 1 milyar dolar'ın üstünde bir kazanç sağladı devlete,hatta geçenlerde hükümetten birisi söylemişti: trabzonspor ve bursaspor'a yeni yapılacak stadların finansmanı ali sami yen arazisinden kazanılacak gelir ile karşılanacak diye. ayrıca karşıyakadakiler o kadar dürüstlerse kendi stadları için yıkım kararının neden uygulanmadığını açıklasınlar? mevcut şehircilik anlayışı içinde orada o kapasitede bir yapı yapılması hiçbir mantıklı açıklamaya mahal bırakmıyor.
abi o salon konusunun en can alıcı noktası ta ihale aşamasında başlıyor zaten.bana istanbulda satılacak bir arazinin ilanının neden boludaki bir yerel gazeteye verildiğini açıklayabilir misin?açıklayamaz hiç kimse. o yüzden çok görmeyelim fenerin tesisleşmede kolay yol almasını.

Fenerbahçe'nin salonunun yapıldığı yerini tam bilen vardır mutlaka ama şu kadarını söyliyeyim Acıbadem dahil Kadıköy'ün herhangi bir noktasondan yeni salona gitmeleri Sinan Erdem'e gitmelerinden daha zor...
öyle merkezi bir yer falan değil...
zaten Anadolu Yakasında E-5in üst tarafını hiç sevmem belki ondan böyle düşünüyorumdur ama Sinan Erdem hatta Abdi İpekçi'nin yeri çok daha avantajlı durumda...
tek artısı yanında alışveriş merkezi olacak olması...

Salonlarinin yeri kotu.Bence Kenan Evren lisesi arazisine yapmalari lazimdi salonu.Ama benim gorusum Fenerbahce ileride Kadikoyden cikmanin planlarini yapiyor.O bolgeyi ranta cevirip stadida su anda salon yaptiklari konuma yakin bir yerde planliyor olabilirler.Yoksa su an salon yaptiklari yerin hicbir mantigi yok.Kadikoy yakasinda bile sapa kalan bir noktaya Avrupa yakasindan hic seyirci getiremezler.Alisveris merkezi olmasi eskiden bir avantaj olabilirdi ama su anda bakkal gibi alisveris merkezi yapiliyor her yerde.

Bizim salonu mutlaka arena yanina yapmamiz lazim.O zaman kendi spor sergimize kavusuruz.Karsiyakada salon yapilacak en iyi yerler sali pazari,kenan evren lisesi ve Acibademdir.Bu uc yere salonu yapmayarak bosa yatirim yaptilar.

Ünal Aysal 3 yıl içinde salon yapılacak dediyse vay halimize...

Salon inşaatına başlamanın zamanı çoktan geldi de geçti bile, hala 3 sene diyoruz, bu kafayla 7-8 sene sonra inşaatına başlanır salonun.