Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Re: Salon Konusu

Yeri biraz daha iyi olsa aslında güzel bir salon, kesinlikle salona gerek yok. Sarıyer'den geliyorum ve Panorama 1453 müzesinden sonra yaklaşık 3 km yürüyorum. İşte benim için tek sıkıntılı tarafı bu. Bacaklarım ağrıdan işlemez hale geliyor :) .

İpekçi'nin akustiği çok iyi. Koltukları kırmızı bunlar hep olumlu tarafları. Ben de çok seviyorum İpekçi'yi. Ama bakalım Futbol maçımızla Basket maçlarımız aynı gün olunca hangi maça gideceğiz? Malum saatlari ayarlatamayan bir yönetime sahibiz. Basket maçındna çıkıpda Aslantepe'ye gidene kadar maç biter kesin. GS ne olursa olsun Aslantepe civarına salon yapmalı. O salonu yapana kadar da başka yere salon yapmaya kalkmamalı.

Bugün Süper Lig' deki tüm kulüp başkanları Aslantepe' yi ziyaret edecekmiş. Aziz Yıldırım' da gelecektir muhtemelen. Aslında beni sevindiren şu. Yıldırım mutlaka bu hamleyi cevapsız bırakmaz ve kendi 12,500 kişilik salonlarına ileride Polat' ı davet eder. İşte orada belki bizim yönetimin kafasına bir taş düşer diye düşünüyorum. Fener' in yaptığı gerçekten çok güzel ve büyük salonu görünce fikirler değişir diye umuyorum. Sadece bu yüzden salon meselesi biraz geri planda kalsın istiyorum. Ne zaman ki Fener salonunu bitirir, işte o zaman bu yönetime söylenecek çok söz olacak salon konusunda.

Salonun Aslantepe' ye ve 12,500 kişilik kapasite ile yapılması gayet mümkündür. Orada hem Cendere tarafında hem Aslanlı Yol tarafında alanlarımız mevcut. Yönetim çok basit birşey yapabilir aslında. Önce 12,500 kişilik salonun avan projesi HOK vb. büyük firmalara çizdirilir, hatta bu konuda stadımızın işletmesini üstlenen AEG ve VIP, loca satışından sorumlu ISG' den de proje desteği alınır. Ondan sonra internet üzerinden bir kampanya başlatılır.

Kampanya şu şekilde olabilir mesela. Proje resmini boş bir bardak olarak düşünün. Hergün eklenecek paralarla o proje şeklinde ki boş bardak dolmaya başlar. Örneğin X firması sponsor mu oldu %7 çizgisine gelir. Örneğin taraftarlar katkı mı verdi %8 olur. Ya da başka bir salon isim sponsoru, tribün isim sponsoru mu bulundu, %20 olur. Yani salon kendi parasını çıkarıncaya kadar bu işlem devam eder. Böylece salon Galatasaraylıların ve sponsorların katkısı ile yapılmış olur. Örneğin ilk etapta GSYİAD' ın vermeyi taahhüt ettiği rakamla işe başlanır.

seneye fenerbahçe kendi salonuna geçiyor, beşiktaş zaten kendi salonunda, efes pilsen kapanacak sanırım şimdi bu şartlarda bakın Sinan Erdem gibi devletin büyük yatırım yaptığı bir salon var ortada...
hadi İpekçi'de Üniversite takımları, Beykoz falan fişmekan oynatılır orası kullanılır ama Sinan Erdem atıl olacak bu sefer tıpkı Olimpiyat gibi...
zamanında Olimpiyatı bize çakmaya çalışan devlet bize kendi salonumuzu yaptırmaz kaldı ki yaptırmıyorlarda zaten...
nasılki kendi stadımızı yaptırmayıp bizi şehüirin göbeğinden çıkardılarsa çok büyük ihtimalle bize Sinan Erdem adresini gösterecekler gibi geliyor bana...
çünkü Seyrantepe İstanbul'un yeni cazibe merkezi o alana bir sürü 2-b arazisi çıkarırlar AVMler, siteler cartlar curtlar doldururlar...
zaten metronun olduğu arazinin üzerine gökdelen şeklinde Belediye sarayı yapılacak stadın yanına çok büyük hastane falan yapılacak...
o alana bize salon değil klübe yaptırmaz devlet...

Şu bir gerçek Abdi İpekçi yi uzun yıllar kıralayabılırız.İstanbula 4 tane buyuk basketbol salonu acayıp fazla buda ıkıncı bır gercek. Bu nedenle buyuk bir salon ınsaatına spor kamuoyu pek sıcak bakmayabılır. Bence Abdi ipekçide oynamaya devam etmeliyiz ve orayıda kendı salonumuza çevirmeliyiz.

Arkadaşlar, eğer Aslantepe'nin direk içine salon yapılmayacaksa, 2-3 km uzağa cendere yoluna veya kemerburgaza salon yapılacaksa, öyle bir salonun bize hiç bir katkısı olmayacağı gibi, taraftar sayısıda gerileyecektir, o civarda taraftar sıkıntısı yaşarız .

KISACA ASLANTEPE DIŞINA YAPILACAK BİR SALON BİZE FAYDA GETİRMEZ!

Aslantepe dışına yapılacak yeni salona net bir şekilde hayır diyorum!

A.İpekçi'yi taraftar sevmeye ve benimsemeye başlamış durumda, 4-5 bin ortalama yakalamış durumdayız ve salona yakın semtlerden çok ciddi bir kitle salona gelmekte.

Salonun akustiği, oluşturduğumuz atmosfer, gayet güzel, eğer salon A.Samiyen gibi kiralanırsa, saha içindeki sandalyeler kaldırlıp, oraya sağlam bir portatif tribün yapılıp, salonun girişlerine storelar açılırsa, bizim yeni bir salona ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca S.Erdem bile değerlendirilebilir, S.Erdem belki çok amaçlı olmasından dolayı, A.İpekçi kadar iyi bir basketbol salonu değil ama, ulaşımı ve konforu çok iyi, bu sezon EP ve FB nin taraftar ortalamasının yükselmesinin nedeni olarak bile salonun konumunu gösterebilirim.....

YA ASLANTEPE YADA İPEKÇİ DİYORUM KISACA

Spor kamuoyu kabul etmez ne demek yahu?

Kendi işimizi başkalarına göre mi yapacağız? 100 tane salon olsun ne farkeder, basketbol daha ileriye gitmez mi böylece?

Finansını kendimiz sağlayacağız, GSYİAD hali hazırda masrafın çoğunu karşılamaya hazır zaten.

Kendi taraftarımızın Aslantepe'ye salona gerek yok demesi komik geliyor bana. Bize şampiyonluklar filan haram zaten bu düşünceyle.

herşey kabul güzel hoş da yönetim kanadının düşüncesini
hala net olarak öğrenebilmiş değiliz
ne yapmaya çalışıyorlar kime yaptıracaklar nereye yapacaklar vs

hoş Florya ya 2-3 bin kişilik portatif salon yapmayı dahi becerememişken
yeni salon yapmalarını beklemek hayalcilik

bende Abdi İpekçi taraftarıyım
Üstadların fikirleri güZEL
hem orayı sahipleniriz hemde yatırım yaparız vs vs
Herşeyin hayırlısı......

Yanlış anlaşılma olmasın, ben Aslantepe dışına yapılacak salona karşı çıkıyorum, çünkü yeni salon, kemerburgaza doğru 3 km içeri yapılmak isteniyor, o civara yapılan bir salona, futbol maçlarına denk gelse bile kimse gitmez, in cin top atıyor oralarda.

Zamanında bizim Ataköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy, Şirinevler bölgesinden maçlarımıza çok büyük bir kitle geliyor, bu sebeple maslak sapa dediğimde bazıları alay etmişti.

A.İpekçi'de ki taraftar sayısı ortada, belki S.Erdem'de oynasak +1500 daha olacak, çünkü S.Erdem'in konumu İpekçi'den de iyi, ama İpekçi kadar kullanışlı değil.

YA ASLANTEPE YA İPEKÇİ BENİM GÖRÜŞÜM BÖYLE

Ben direkt Aslantepe yanlısıyım.Oraya neyse ne 9 milyon avrosu GSİAD tarafından karşılanacak bir proje ile yönetimde adam olsunda 6-7 milyon avro daha ekleyim en az 10000 kişilik bir salon yapsınlar.Her halta kredi çekmeyi beceriyorlar bunuda becerirler.

Vizyon olduktan sonra okadar çok proje üretilebilir ki orası için.Yerim dar demeye gerek yok.

Ben de açıkçası yeni salon yapılacaksa stad yakınlarında olmalı diye düşünüyorum. Ulaşım açısından özellikle ciddi kolaylık olur günü çakışan maçlar açısından. Ben zaten Bostancı'dan geldiğim için Abdi İpekçi de yeni stadın orası da sorun değil her türlü epey süre yolda oluyorum. Yol açısından benim şahsıma göre olan durum bu

Sühan abi doğru demiş. İpekçi'de akustik bence de gayet hoş, kulağa göze ciddi derecede güzel bir biçimde hitap ediyor. Bir yandan da, Gazanfer'in dediği gibi kendi salonumuza sahip olmak çok daha güzel bir olay. Tamamen bizim parçamız olan bir yeri sahiplenmek, benimsemek..

Benim salon konusunda ana düşüncem, klişe olcak biraz ama şudur. Salon dolsun da hangisinde oynarsak oynayalım...

temel felsefesi günü kurtarmak olan yönetimden ben hiçbir şey beklemiyorum. Biz aslantepeye geçerken,stadın yanına iş merkezi,alışveriş ne bilim salon felan yapıcaktık. Şimdi hastane felan hiçbir şey yapamıyoruz. Nereye yapıcaksın ki oraya salon.5bin kişiden fazla bişi yapamazsın o alana( tam yanından bahsediyorum,iç tarafları değil) .Aslantepenın oraya adam akıllı bi salon yapmıcaksak hiç gerek yok. Muhtemelen seneye sinan erdeme geçeriz , orasınıda hiç sevmedim, ipkeçide ki atmosferin yarısını bulamayız.

Unutmadan bu nba avrupa organizasyonu düşünülüyordu.Berlinde falan inanılmaz salonlar yapılıyor. İstanbulda'da öyle bi salon yapılacaktı. Acaba o salonun durumu ne. Olmadı yavaştan oraya yanlardır :)

Özellikle Metro' nun Aslantepe' ye gelmiş olması çok önemli. Şimdi tamamlanmakta olan Kadıköy-Kartal Metrosu var. Bu metro bu sene sonunda bitmiş olur. Bittiğinde E-5 üzerinden Marmaray tüpünün olduğu noktaya kadar yolcu taşıyacak. Ayrıca mevcut tren yolu hattı yenilenerek Marmaray hattı olacak ve tüpten karşıya Sirkeci' ye geçecek. Ordan Yenikapı anaistasyonundan yukarı Taksim Metrosu ile entegre olacak. Bu da Anadolu yakasından gelen taraftarımız için son derece önemli bir olay. 2013 sonu gibi Marmaray bittiğinde stadımızın konumunun değeri daha da iyi anlaşılacaktır. Geleceği planlıyorsak bütün bu ulaşım konularını da dikkate almalıyız. Bu hatlar Avrupa yakasında da hafif metro, tramvay, metrobüslerle besleneceği için Aslantepe en sıkıntısız ulaşıma sahip yer olacaktır. Bu nedenle Eyüp' e katılıyorum ve salonun öyle Kemerburgaz vs değil, bizzat Aslantepe' nin içinde ve EL standartlarının üzerinde minimum 12,500 kişi kapasiteli olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Marmaray(2013 sonu) ve Kadıköy-Kartal Metro(2011 sonu) hattı tamamlandığında ulaşım süreleri aşağıdaki gibi olacak.(İBB sitesinden alınmadır)

4.Levent: 4 dak.
Taksim: 16 dak.
Şişhane: 19 dak.
Yenikapı: 24 dak.
Otogar: 42 dak.
Havalimanı: 55 dak.
Olimpiyat Stadı:65 dak.
Üsküdar: 36 dak.
Kadıköy: 42 dak.
Kartal: 71 dak.da ulaşmak mümkün olacaktır.

Salonun Aslantepe´ye yapılması hepimizin gönlünden geçen bir durum ama yönetim oranın değerindeki artışı düşünerek, olaya tamamen duygusal bakıyor anlaşılan. Şimdi 3-5 metrenin hesabını yapacağınıza göstere göstere arsa satış ihalesi sürecine çomak sokan karşı yakanın yöneticilerini engelleseydiniz.

Evet, Abdi İpekçi´de belli bir taraftar profili oluştu. Bu saatte sonra Ayhan Şahenk´e dönmek saçma olur ama buraya merkezi deyip, Ayhan Şahenk´i eleştirmek doğru gelmiyor bana. 4-5 defa geldim Abdi İpekçi´ye ama... Metrodan in trene bin, trenden in dolmuşa bin vs. Yanımda bilen biri yoksa taksi yetişiyor imdadıma. Onda da tereddüt ediyorum trafiğe takılır mıyım diye. Oysa Ayhan Şahenk kebap gibi, atla metroya salonun önündesin.

Eğer Abdi İpekçi ya da Sinan Erdem´de devam kararı verilirse sponsor harici sağlam bir gelirimiz olmaz. Oysa ki karşı yakada yapılan salon para basacak; alışveriş merkeziyle, oteliyle... Bütçe açısından onlar yine bir adım önde olacak.

Arazinin yapısından dolayı maliyetin artacağından dolayı düşünülmüyor demişti bir arkadaşımız. Böyle bir durumda maliyeti ne kadar artabilir, hiç anlamam da bu işlerden.

Onurun dedikleri gün gibi ortada. Fenerbahçe Ataşehirdeki salondan ciddi paralar kazanacak. Öyle yada böyle türlü yollarla aldılar o araziyi ve az kaldı salonun bitmesine.

Onlardan avantajlı duruma geçebilmenin tek yolu Aslantepeye bir şekilde salonun oturtulması. Yer yoksa yaratmalı yönetim. Onlar nasıl o araziyi aldılarsa ne yapıp edip stadın yanında bir şekilde yer yaratılmalı. Hatta olayı abartıp havuz bile yapılabilir. Yani mümkün olan bütün branşları orada toplayıp bir Galatasaray köyü yapılırsa o zaman insanlar sıraya girer sponsor olmak için işte.

Artı olarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi isminin de sözde değil özde olmasını istiyorum ben. Bir stad yapıp kompleks demek garip olmuyor mu?

Kerem Seçer' Alıntı:
Arazinin yapısından dolayı maliyetin artacağından dolayı düşünülmüyor demişti bir arkadaşımız. Böyle bir durumda maliyeti ne kadar artabilir, hiç anlamam da bu işlerden.

Ben dedim Kerem.
Eğer Adnan Polat'ın bahsettiği gibi arazi yapısını düzeltmeyi amaçlarsak temel maliyeti hafliyatı ile beraber 2 katını çok rahat bulabilir.Hani spor kompleksi inşaa etmek çok ayrı bir durumdur.Normal yapı ile oldukça farklıdır inşaa işi ama üç aşağı 5 yukarı hesaplarsak temel maliyeti 1-1,5 milyon avrodan 2,5-3 milyon avroya çok rahat fırlar.Bu bahsettiğim çok kafadan bir hesap yalnız.

Çünkü Aslantepe arazisi ile ilgili zeminde sıkıntı var.Eski atık depolama alanıymış orası stadın temelini kazarken uygun zemine ulaşmak için bile yaklaşık 1 aylık sarkma yaşanmıştı.Dolayısı ile salonun kapasitesi,bu kapasiteden doğacak ağırlık,mimarı yapısı,süper kolon yada taşıyıcı kolan sayısı,beraberinde otel-AVM-sinema salonları yapılmak istenip istememsi bu maliyeti 4-5 katına kadar çıkartabilir.

Kemerburgaz tarafına salon yapılırsa oraya kimse gitmez bu bir gerçek...
Aslantepeye direkt yapılmasa bile Ayazağa tarafında bir yere yapılabilir stada yürüme mesafesinde olmak kaydıyla...

ancak daha evvelki mesajımda belirttiğim gibi İstanbul Avrupa yakasının cazibe merkezi şuan bu bölge...
Şişli Hastanesi, Belediye sarayı falan yapılacak buraya bunların yanında AVMler, gökdelenler, lüks siteler falan planlanıyor...
yani burda rant çok büyük konumda...
buraya bize hiçbirşey yaptırmazlar hatta bazı bağlantı yollarını dahi zor yaptılar stad için sebebide bu yolların bazı alanları parselliyor olması...

ben en başından beri İpekçiden yanayım...
Sinan Erdem ulaşım olarak çok daha elverişli olsada Basketbol salonu değil bence orası başka bir havası var oranın ben hiç sevmedim orayı...
ulaşım haricinde bir başka avantajı Ahmet Cömert'i içinde bulundurması...
ama yinede sabaha kadar İpekçi derim...
muazzam bir basketbol mabedi orası ve eğer Taksim AKM, İnönü Stadının bulunduğu arazi, Eminönü İTO, Aslantepe gibi arazilere yapılamayacaksa yeni salon Kemerburgazlar falan konuşulacaksa İpekçi çok daha muazzamdır...

şöyle bir durumda var fenerin yeni salonuda Ataşehirde çok merkezi bir yerde değil bildiğim kadarı ile özellikle Avrupa yakasından gelecekler için çok sıkıntılı bir yer...

Bence ayhan şahenk spor salonu için darüşşafaka ile anlaşıp güzel bir salon yapılması daha mantıklı.Metro ile ulaşım çok rahatladı.Ayrıca stadımıza da fazla uzak değil.Belli oranlarda anlaşarak yapılabileceğini düşünüyorum.Abdi ipekçi salonu hem stadımıza uzak hem de fazla gelir getirici bir salon değil.Bizim salonumuz gelir getirici olması gerekiyor.Bütçemizin en az 10-15 milyon dolar olmaz ise hem ligde hemde avrupada kalıcı başarılara ulaşamayız.