Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Burak Elmas ben stadın yanına değil Beyoğlu'na yapacağım diyordu stadı. Yada öyle kalmış aklımda bilmiyorum ama kesinlikle stadın yanına yapmayacağım dediğinden eminim. Bu yönde bir tasarruf olsa ne güzel olur. Stadyum ve çevresi hep sıkıntıydı zaten, hatta bizzat stadin kendisi sıkıntı her şeyiyle. Bide salonu oraya bulaştırmamak lazim. Salon ayrı olmalı, herkesin gidebileceği, ipekçi-sinan erdem şekli ulaşımın rahat olacağı bir yerde olmali. Stadyum zaten zulüm, bide salonu oraya yapmasınlar.

Ha benim ki düz istek, salonu yapmaya baslasinlar da bi. Gönüllü olarak gidip çalışacağım iki tugla da ben taşıyacağım. Yeter ki yapsınlar.
Hocam bence Aslantepe her nekadar ulaşımı çileli ve berbat olsada artık biz taraftarlar olarak orayı kanıksadık. Hem stadın yanına yapılması bence çok iyi bir artı. Bununla birlikte yeniden iyi bir basketbol kültürü oluşturabiliriz hem de "yan branş" diye hor gören "profesyonel" sevdalılarını da oraya çekebiliriz. Ki bu sadece basketbol anlamında değil, o salon aynı zamanda voleybol içinde ev sahipliği oluşturacak. Bu yüzden oraya yapılması çok önemli. Orası artık bizim evimiz.
 
Futbolda da aynı oldu,uzun bir süreç sonunda Rams Park yapıldı, salonda elbet yapılır ama Sinan Erdem ve yeni yapılan yer büyük salonlar,belki de bence Sinan Erdem'i,uzun süreli kiralayarak kullanim hakkini alırsak hem kulüp boşuna para harcamaz hem de koca salon atıl kalmaz.
 
Bu yönetim zaten bunun için seçildi. Gayrımenkul projelerini bitirmeleri için. Önümüzdeki olağanüstü genel kurulda salon için yetki alınacak ve başlanacak. Böyle güçlü bir yönetime ihtiyaç vardı kaç kez bu tarz projelerin genel kuruldan döndüğünü gördük. Yapıyorum demeyle olmuyordu malesef.
 
yakup çınar: "galatasaray, salon projesini stadyumun yanındaki 60 dönümlük arazisine yapacak.

bununla alakalı imar çalışmaları sürüyor. kemerburgaz gibi burayı da galatasaray kendisi yapmak istiyor ama 200 milyon tl'ye ihtiyaç var. çalışmalar devam ediyor. bu işin üstadının yönetimden sedat artukoğlu olduğu, bu konuyla alakalı yakında proje detaylarının ortaya çıkması bekleniyor.

bu sezonun sonuna doğru gereken bütçe bulunursa salon projesinin başlaması planlanıyor."
 
200 milyon TL çok büyük para değil. Galatasaraylı iş adamlarından toplanır.
Eyüpspor başkanı 5 milyon Euro koyacak deniyordu salon projesi için. Bence o 5 milyon Euro daha da fazladır da, biz yine en düşükten hesaplayalım, bu paranın yarısı kadar koyacak 1-2 iş adamı daha bulunur. 200 milyon lirayı rahatça bir araya getirirsin. Para bulununca gerçekten söylendiği gibi hemen başlayacak mı önemli olan o.
 
Salon yapmak eşittir büyük İstanbul depremi, savaş gibi ihtimallerin haricinde basketbola yüklü bir finansal akış zorunluluğu demek. Euroleague'se özellikle 10 maçın 2'sini kazanabilen Alman takımlarına tanıdığı koşulsuz alan ve Avrupa basketbolunun mihenk taşı Sırp takımlarını sürüncemede bırakması derken arzu nesnesi olabilecek zemini vermiyor, kendimizle olan potansiyel yarışmamızda ve aynayla ilişkimizde istenen bir sonuç halini alıyor. Hissedar CSKA yok, Anadolu Efes ya da Fenerbahçe Beko'nun potansiyel Maccabi serisinde salon ve ülke akıbeti belirsiz. Kendimizi tok satıcı olarak konumlamamızda hayli fayda var. İhtiyaç duyulan taraf biziz.
 
Salon yapımı yıllardır süregelen bir bilmece. Kişisel olarak kanaatim takım bütçesi 3 4 milyon dolar ya da euro bandında kalıp artış göstermeyecekse ve salon gelirleri de (kadın erkek tekerlekli sandalye) yani tüm basketbol takımlarına bütçe artışında büyük bir etki etmeyecekse salon yapımı şu an için çokta elzem değil.

Ayrıca Euroleague ve basketbol şampiyonlar ligininde ülke takımlarımıza yaptığı olumsuz ayrımcılık göz önünde. Özelikle Euroleague ve Eurocup organizasyonlarının ana sponsorlarının Türk markaları olmasına rağmen, İsrail takımlarıyla iç sahada oynamamız gereken maçları devlet güvencesi verilmesine rağmen yurt dışında oynuyoruz. Geçtiğimiz yıldan beri yaşanan bu duruma sponsorlar ve takımlarımız tepki göstermeli, iç sahada oynanması gereken maçları yurt dışında oynamaya devam ettireceklerse takımlarımız maçlara çıkamamalı ve sponsorlar desteği kesmeli. İsrail takımlarının bu denli kolladığı organizasyonlara milyonlarca euro para verip sponsorluğa devam etmek büyük bir hata. Türk markalarından daha iyi sponsor bulabiliyorlarsa buyursunlar bulsunlar. O paraları İsrail'e destek veren Euroleague'e saçcağınıza gelin yerel ligdeki takımlarımıza harcayın. Hem böylece Karşıyaka gibi takımlarımız kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmamış olurlar.
 
Bu başlığın ilk sayfasındaki ilk mesaja bakın. 17 yıldır salon yapıyoruz :)
Abi geçen bi işsizliğim tuttu, salonla ilgili başlıklara baktım forumda. 17-18 sene öncesinden başlıklar açılmış, entryler girilmiş. yine "önümüzdeki sezon nerede oynayacağız" temalı başlıklar açılmış, kafa patlatılmış. şube bir kez daha çok feci şekilde sahipsiz geldi gözüme. yazık diyebildim sadece.
 
Devlete verilmiş soz var,stad açılırken üstünü biz kapariz, parasını verin kullanalım dedik.Sonra da kapamayalim çimler soluyor yerine salon yaparız diye anlaştık.Hatta şimdiki cumhurbaşkanı en az 15 bin kişilik olmalı demişti.
 
Abi geçen bi işsizliğim tuttu, salonla ilgili başlıklara baktım forumda. 17-18 sene öncesinden başlıklar açılmış, entryler girilmiş. yine "önümüzdeki sezon nerede oynayacağız" temalı başlıklar açılmış, kafa patlatılmış. şube bir kez daha çok feci şekilde sahipsiz geldi gözüme. yazık diyebildim sadece.
Maalesef... Ben de 8-10 yıllık mevzu diye kaldı aklımda Ünal Aysal dönemi falan diye ama birinci sayfaya bir gidip bakayım dediğimde 2008'i görünce kaldım. Gerçekten enteresan ve yazık...
 
Devlete verilmiş soz var,stad açılırken üstünü biz kapariz, parasını verin kullanalım dedik.Sonra da kapamayalim çimler soluyor yerine salon yaparız diye anlaştık.Hatta şimdiki cumhurbaşkanı en az 15 bin kişilik olmalı demişti.
2016'da Eurocup şampiyonluğu sonrası Ankara ziyaretinde Dursun Özbek 10 bin demiş galiba, Cumhurbaşkanı da Galatasaray'a 10 bin yakışmaz 15 bin olacak demiş, 15 binde anlaşmışlar. Sonrası yok.

Bir muhabbet vardı doğruluğunu bilmiyorum bilen aydınlatırsa sevinirim, galiba o Ankara görüşmesinde Cumhurbaşkanı salonu devletin yapmasını teklif etmiş ama Dursun Özbek kendimiz yapacağız diyip reddetmiş. 2018'in ocağındaki seçim zamanı çıkmıştı bu muhabbet. Mustafa cengiz için Ankara'ya gider ricacı olur salonu devlete yaptırır gibisinden konuşuluyordu hatta. O muhabbet de patladı o ayrı.
 

Üst