Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Dik olmasi harika bogucu bir atmosfer yaratir. Bu incesi yapilmamis proje sanirim, kulubu bu konuda elimizden geldigi kadar yonlendirmek lazim.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Kendimize ait bir salonunun olması kapasitenin de 15 bin olarak belirlenmesi sevindirici ancak bu projeyi hayata geçirirken taraftarlarında görüşlerinin alınması çok iyi olur çünkü bu tür işler uzun vadeli kullanılmak için yapılıyor bana kalırsa birinci kata konulan çıkış tünelleri tribün bütünlüğünü bozmuş şu salon gibi çıkış kapıları tribünün içine değilde ikinci katın altına yapılsa salonun koltuk kapasitesinin çoğunluğunu 1 . kat oluştursa atmosfer acısından çok iyi olur Birde sunumu yapılan salonun tribün yapısı çok yayvan olmuş


http://aviewfrommyseat.com/wallpaper/anonymous-20141203143200.jpg
 

Ekli dosyalar

  • utah jazz.jpg
    utah jazz.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 77
  • anonymous-20141203143200.jpg
    anonymous-20141203143200.jpg
    73.8 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Yeni salonun resimlerinde bakıldığında Baskonia'nın Fernando Buesa Arena'sına benzediği ve bunun daha dik versiyonu olacağı gibi görülüyor Belli ki bu proje örnek alınmış.
bb87ced000f1ede3495d40daa052a087.jpgNot kaynak: Gsforum
 
Son düzenleme:
Proje güzel. Düşünce güzel ama şimdilik görsellik açısından beğenmedim. İlerde daha ii fotolar ve maketlerle gösterebilirler. O zaman kararımı veririm. Kapasite 15000 kişilik değil. Bu tip salonlarda spor branşları için kapasite düşer oda projede belirtildiği 12750. Bu sayı da fena değil ama en az 15000 olmasını dilerdim. Fenerbahçe'nin altında kalıyoruz. Bildiğiniz üzere onlarda 13800 kişilik bir salona sahipler. Konserler de bu 15000 e çıkıyor. Yuvarlak antik Roma Arena tarzı verilmiş. Keşke elips şeklinde modern bir çizgiye sahip olsaydı. Neyse yapılmış artık. Projeye saygı duymak lazım. teşekkürler bana da söz hakkı verdiğiniz için.
 
Son düzenleme:
Salon yine 12.750 kişilik yaklaşık 13.000. Ülker Sports Arena bile 13.800 kişilik iken bizim 13.000 kişil yapmamız saçma. 15000+ olması lazım. Salon dolmaz diyenleri duyar gibi oldum. Başarı gelirse salon dolar. Fenerbahçe gibi bir takım kurarsan bide her sene Dörtlü Final oynarsan dolar. Üstelik iç dizaynı kim yaptıysa çok ruhsuz biri galiba. Örnek alacağı salonlar belli. Staples Center, Moda Center ve American Airlines Arena. Bu salonlar Amerika'nın en beğenilen salonlarından. Eleştiri yapıyorum biliyorum ama ben sadece Galatasaray Basketbol için en iyisini istiyorum. Fenerbahçe'yi çok kıskanıyorum. Hem salonu hem de sosyal alanları bizden çok çok iyi. Maç keyfi Fenerbahçe maçında yaşanıyor. Projeye bütünüyle bakıldığı zaman iyi. Ama salonun şekil yapısı itibarıyla beğenmedim. Umarım tekrar gözden geçirip, daha da geliştirip, GS Basketbol için en iyisini çizip ve hayata geçirirler. Hayal ediyorum 15.000+ (16.500 de olabilir) seyirci önünde Euroleague veya Basketball Champions League Finali ve kazanan GS Basketbol. (Euroleague ve FIBA turnuva konusunda anlaşmazlığa düşmüştür. Bunun için ileride sadece FIBA'nın düzenlediği turnuvalar olabilir.)
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek Ankara’da Başbakan Binali Yıldırım ile biraraya gelerek hem Türk Telekom Arena’nın üst kullanım hakkı hem de basketbol salonu inşaatı yapımı için gerekli olan izni ve imzayı aldı.
Statla ilgili değişiklik yapma ve de reklam kullanım alanları açma şansına sahip olan ve de bu yolla gelirlerini artıracak olan Sarı-Kırmızılılar, daha önce projesini tanıttığı Basketbol Salonu inşasına da başlayabilecek.

Galatasaray için maçlar dışında konser organizasyonlarının yapılabileceği 15 bin kişilik bir salonun temelleri yakın tarihte atılacak.






Kaynak:Galatasaray'a Büyük Müjde! - basketball.com.tr
 
11 Mayıs 2016: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın yanındaki alana kapalı spor salonu yapılması için proje çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki hafta ruhsatını alacağız.

10 Ağustos 2016: Proje aşamasında ruhsat çalışmaları yapılıyor şu aşamada.

21 Eylül 2016: Yeni salon için proje hazır, ruhsat almak için çalışacağız.

19 Ocak 2017: Sponsorluk görüşmeleri yaptığımız bir firmanın istekleri oldu Columbia Üniversitesi ile yaptığımız bir çalışma ile daha iyi yöne geliştirdik. Bitti, iki gün içinde teslim alacağız. Sarıyer Belediyesi de çok sıcak. Bu ay ya da Şubat başında şantiye kurarak Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecek çok amaçlı tesise başlayacağız.

8 Şubat 2017: 15 bin kişilik basketbol salonu için gerekli izinleri aldık. Projenin sponsorluğunu NEF firması üstlendi.

21 Nisan 2017: Ruhsat için uğraşıyoruz.

30 Nisan 2017: Yakında salon için ruhsatı da alacağız. Sponsor için görüşmelerimiz devam ediyor ve bir noktaya geldik. Sponsor görüşmeleri sonuçlanır sonuçlanmaz bu projemizi de hayata geçireceğiz.


Evet, yukarıda gördüğünüz tüm açıklamalar belirtildiği tarihlerde başkanımız Dursun Özbek tarafından inşaası planlanan Spor Salonu için yapıldı. "Bu ay şantiye kuracağız" söyleminin üstünden aylar geçmesine rağmen bırakın şantiyeyi daha ortada ruhsattan eser yok. Hatta yapılan lansmanda gösterilen proje de o kadar basit ve yüzeyseldi ki, bir projenin varlığından bile şüphe duymaya başladım.

Galatasaray basketbolunun kendi sınırlarının ötesine geçmesi için, büyüyebilmesi için oldukça önemli bir proje bu. Hem içine yapılması planlanan ticari alanlar ve müze ile hem de Seyrantepe'de "sürdürülebilir bir Galatasaray hayatı" yaratmak adına atılması gereken bir adım. Tabi işin bu boyutundan öte bir de bu adımın atılabilirliği var. Dursun Özbek yönetimi ile bu pek kolay gözükmüyor. Çünkü Dursun Özbek geçen 1 yıllık süre içerisinde henüz inşaat ruhsatını bile alabilmiş değil. Hem de Devlet ile bu kadar içli dışlı iken, Florya ve Riva arazilerini adeta devlete peşkeş çekerken. Ruhsatı alamadığı gibi hafızamızla dalga geçer gibi yukarıda gördüğünüz açıklamaları yapıyor. Sadece soruyorum, siz bizi salak mı sandınız? Bitiremeyeceğiniz işlere kalkışıp taraftarın ağzına bir parmak bal çalarak attığınız yalanları unutturabileceğinizi mi sandınız?

Sayın başkan, eğer bu işi yapamayacaksanız bunu söyleyin. Çünkü bizim sizden böyle bir beklentimiz kalmadı. Yapamıyorsunuz diye kızmayız. Ancak bizim hafızamızla bu şekilde dalga geçmeyin. Ruhsat alımı sırasında sorun mu çıktı, açıklayın bunu. "Böyle böyle oldu o yüzden ruhsatı alamıyoruz" deyin. Taraftarınıza karşı şeffaf olun. Belki o zaman gözümüzde yitip giden itibarınız bir nebze olsun toparlanır. Yoksa bu şekilde yalanlar atmaya, bizi oyalamaya devam ederseniz karşınıza aldığınız taraftarı daha da çok kutuplaştıracaksınız. Eylemlerinizle, söylemlerinizle karşınızdaki bu kızgın topluluğu siz yaratıyorsunuz.

FCN Blog
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Galatasaray Futbol Takımında ne zaman kriz çıksa, salon projesi koz olarak sürekli öne atılır.

Kimse sormuyor, salon yapıyorsun ama salonda oynayacak takımın ileriye yönelik projesi nedir? Bugün Ergin Ataman gitse hangi koç gelecek? Adayları tahmni etmek çok zor değil, o adaylara da değil yeni salon, Ayhan Şahenk bile layık değil.

Otel yapılıyormuş güya, iyi güzel vs. derken bir anda öğreniyoruz ki Denizbank, Otele ipotek koydurmuş. Sözde 5 milyon dolarlık gelirin yarısı Denizbank'a gidiyormuş. Eee ne anladık bu işten? Galatasaray'ı senede 2.5 milyon dolar mı kurtaracak?

Aslantepe'nin yanına salon yapacaklarmış da, taraftarlar basketbol maçından çıkıp futbol maçına gidecekmiş. Allah allah. Bu işin Euroleague'i yok, Eurocup'u yok da, sürekli futbol maçlarıyla aynı güne koyduracaklar.

Bu salon işi bana tamamen, saptırma geliyor. Çok da umut bağlamıyorum.


Çok sevdiğim bir söz var; "anlat, sen seversin yalanı.."
 
Ne salonu, sttattan sonra bir büyük kazık da Riva'dan yemek üzereyiz kimsenin umrunda değil. Galatasaray kongre üyeleri Galatasaray'a ihanet ediyor!
 
Yalan dolan. Bir insan bu kadar yalan söyleyebilir mi Allah aşkına? İki lafından üçü yalan. Küçük çocuklar bu kadar yalan söylemiyor. Bir mucize olur da bu salonu yapsanız bile, 15.000 kişilik salonda 1000 kişiye 3 milyonluk takım izletirsiniz artık.
 
Yapılacak salonun konumundan rahatsız olan var mı benim gibi? insanlar futbol için ulaşım eziyetini zor çekerken basketbola ilginin yarıyarıya düşeceğini düşünüyorum.
 
Bir gelisme yok sanirim. Yönetim kurulunda bu basketbol stat icin calisan en az 2-3 kisi vardir diye düsünüyorum. O kisiler her sabah kalkip acaba ne yapiyorlar :)
 

Üst