Avrupa Futbol Ligleri 2021-2022

Bir Türk takımının eksiklerinin ne seviyede olduğu Avrupa arenasında yaptığı maçlarla o kadar fazla ortaya çıkıyor ki.

Öncelikle ilerleyen sezonlarda Avrupa'da devam edecek hiçbir Türk takımı eğer akılları varsa Türk teknik direktörlerle bunu düşünmesinler.Çünkü ülke puanlarını aşağıya çeken kulüplerden ziyade Türk teknik direktörlerdir.

Bugünkü Bjk-Ajax maçına gelince Bjk hiçbir şekilde orta sahada rakibi karşılayamıyor.Ajax eğer 2 maçtada kendini biraz kasmış olsaydı Bjk 6 tane yerdi.Orta sahada rakibi karşılama,geriye koşma,savunma arkasına adam kaçır,savunmadan çıkarken top kaptır,orta sahada top kaptır,duran topları uzaklaştırama,topsuz savunmayı zerre yapama,ondan sonra Avrupa'da şunu yapacağız,şu kadar puan toplayacağız deyin.

Arkadaş Türk takımları hafta boyunca ya da önlerindeki maçtan önce ne çalışıyorlar ? Taktik antrenmanları yok mu ? Rakibi analiz etme adına bir şey yok mu ? Hani fizik kondisyon desen,Ajaxlı oyuncular 90 dakika maç çıkaracak durumda,Bjklı oyuncular 45 dk bile doğru düzgün koşmuyor.

Bugün Larin ilk yarı karşı karşıya yakaladığını atsaydı ve Bjk ilk yarı 3-0 önde bitirseydi Ajax skor olarak 3-4 maçı kazanırdı,daha trajik bir sonuç çıkardı ortaya bunu mu istiyor Beşiktaş taraftarı ? Neden gerçekleri görmüyorlar ?

Sergen Yalçın ve oyuncular arasında inanılmaz bir kopukluk var.Bu takım kaç kez orta sahada çalım deneyip top kaptırır gibi oldu,Skor 1-2 olduktan sonra 3.golü yemek için nasıl uğraştı.Bu takım çok çabuk demoralize oluyor ve onları ayağa kaldıracak bir teknik heyet yok.N'Koudou isimli arkadaş orta sahadan kafa ile geriye bir döndü az daha Ajax gol atıyordu.Bunun futbol terimiyle açıklanası tarafı yok.

Son olarak taraftar Alex'i ve Larin'i çıkart,Can ve Batshuayi hamleleri yap diyor.1-1 olana dek bekliyorsun.Rakibin direkt Haller'i oyuna alıyor ve mahvediyor seni,hem skor olarak hem oyun olarak.Mert-Can-Pjanic-Ghezzal harici takım için çabalayan yok.Yazık vallahi.
 
Psg maç boyunca çok iyi mücadele etti,Real Madrid ise maç boyunca sadece kapandı.Hani şu maç 0-0 bitse futbolun adaletsizliği derdim :) bir tarafta Psg'nin girip kaçırdığı pozisyonlar,Messi'nin kötü kullandığı penaltı,21 şut denemesi,rakibi sürekli baskı altına alma,diğer tarafta ise 3 şut çekip topu ayağında 20 saniyeden fazla tutamamış ismine yakışmayan top oynayan takım.

Futbolun güzelliği burada işte,son dakikadada olsa hakeden maçı kazanmış oldu.Real bence maç öncesi 1-0'ıda kabul etmiştir,o kadar kötülerdi.

 
Salzburg-Bayern Münich maçı Küçük Bayern ile Büyük Bayern maçı gibi.Çok keyifli maç oluyor,orta sahalar çok kolay geçiliyor.İlk yarıyı 1-0 Salzburg önde bitirdi.

Maç sonu editi : 2.yarı Salzburg atağında Pavard topu kaleci gibi çıkardı.2-0'a gelebilecek maç 90'da Coman'ın golüyle 1-1 bitti.Salzburg takımı ve taraftarları kazanacaklarına çok inanmıştı ama rakip Bayern ise son düdük çalmadan maç bitmiyor.
 
Son düzenleme:
Chelsea'ye yapılanlar iyice saçma bir seviyeye geldi neredeyse kulübü kapattıracaklar. Sanki yeni öğrendiler Abramovich'in oligark olduğunu adam kulübü satacaktı onada izin vermiyorlar şimdi. Bundan sonra ABD orta doğuda bir yere girerse benzer yaptırımları amerikan sermayesinde olan liverpool, arsenal, manu gibi ülkenin en büyük takımlarınada uygulayacaklar mı bakalım.
 
Sadece gülerek şaşkınlıkla izliyorum. Chelsea: ben ne alaka ?
Yani Abramovich kendimi bildim bileli o takımın sahibi. Servetinin nasıl oluştuğunu da cümle alem zaten biliyordur. Şu ana kadar niye ses etmediniz ona ? Yani saçmalıkların zaten ardı arkası kesilmiyor da; kendilerinden olan bir kulübe nasıl böyle yapıyorlar anlayamadım. Ve evet; yıllarca her şey masumdu da Ukrayna'ya mermi atılınca mı insanlık sevdalısı oldunuz ?
Bunların namusu, şerefi, insanlığı sadece paradır. Mehmet Akif boşuna dememiş 'tek dişi kalmış canavar' diye. Şu an yapılanların hepsi ikiyüzlülük, şerefsizlik ve rol yapma. Saldıran kadar saldırtan da şerefsiz. Hatta çıkıp insanlık naraları atan BM imiş, NATO imiş , onlar da haysiyetsiz.
Benim öngörüm ; yakın gelecekte halkların bu durumlara isyan edeceği. Sadece Rusya-Ukrayna özelinden bahsetmiyorum. Tüm dünyada artık milletlerin sözünün geçeceği bir sistem olacağını tahmin ediyorum. Bu belki 10 sene içinde olur, belki 50 sene içinde. Ancak bu hükümetlerin kansızlıklarının, kana susamışlıklarının bedelini halklar ödemek zorunda değil.
 
Ticaret ile ilgili chelseanin durumu sanayi alanında güç dengesi doğuya kaydı 250 sene sonra batı da kendi arasında ticaret yapacak durum bundan ibaret
 
Dortmund benim sezonun ilk resmi maçında gördüğümü bu sezon nasıl göremedi hayret ediyorum.Akanji ve Witsel ikilisi Dortmund'da en beyinsiz 2 oyuncu.

Akanji Dortmund'un yediği ilk golü ceza sahası içinde yatarak izliyor.3.golde sırtı dönük oyuncuya topu aldırıp,döndürüp gol vuruşunu yaptırıyor.

Witsel ceza sahasına kesilen etkili olmayan ortaya elini kaldırıp penaltı yaptırıyor.

Şu beyinsiz 2'li oynamaya devam ederken Dortmund'a her şey müstehak.
 
Ulkemizde modern futbol diyip bunun tanimini yapamayacak milyonlarin oldugu bir terim ve dunyada modern futbol denilen bir yalanin varlığınin yalan oldugu her sezon Avrupa’nin en buyuk arenasi olan Sampiyonlar Ligi’nde kanitlaniyor.
Youtube ve twitter scoutlarinin uydurduklari “modern futbol” terimi her gecen sezon bir kez daha patliyor.Cunku boyle bir sey yok :)
Guardiola yillardir Sampiyonlar Ligi’nde nal topluyor,Nagelsmann benim de cok begendigim bir hoca olmasina ragmen ceyrek finalde Villareal’e elendi :)
Finali oynayacak iki hoca yillarin gegenpress temsilcisi Jurgen Klopp ve tecrubenin,hocaligin sozluk karsiligi Sir Carlo.
Gercek futbol bu iste.Half space,serbest 8,false 9 falan hikaye bunlar :)
 
Modern futbol diye bir tabir yoksa, Klopp'un gegenpressi nasıl evrim geçirdi peki? Futbol iyi futbolcuyla oynanır her şeyden önce.
 
Oyle zaten.İyi futbolcusu olmasa Klopp’un sistemi de bir ise yaramazdi.Ama bu adam bunu 2010’dan beri yapiyor.O sezondan beri kadro yapilarina,futbolcu secimlerine dikkat ederseniz yaklasik 12 senedir ayni tip oyuncularla oynuyor.
Evrim olayina gelirsek zaten futbol gunun sartlarina gore oyuncuyla oynanir.Bundan 8 9 sene once Xavi gibi pasor orta sahalar is yaparken su an pasorlugun yaninda topla mesafe kat edebilen oyuncular on planda.Su anki transfer piyasasina bakarsaniz Seko Fofana,Gavi,Thuram,Goretzka gibi orta saha oyuncular buna ornek.Yani bu zaten surekli degisebilen bir olay.Ama modern futbol cart curt falan goruyoruz yani :)
 
Son düzenleme:

Üst