Avrupa Futbol Ligleri 2021-2022

Madrid 2 yıldır major transfer yapmadı. Ancelotti bu takımı aldıktan sonra neredeyse hiç hamle yapamadı. Ancak 2 yıldır korkutucu olmaktan çıkan Real'i tekrar zirveye taşıdı. Elediği City, Paris ve PSG'nin bu süreçteki transferleriniyse tek tek yazmaya gerek yok. Oyunculara verilen yıllıklarsa bu tarz takımlar için standartlaşmış rakamlar. City, Paris, Chelsea'deki oyuncular öpücük karşılığı oynuyor diye bir iddian varsa bilemem tabi. Asıl komik olan adamların güncel durumunu değerlendirirken eski yıllardaki transferlerinden ya da gelecekte yapmaları muhtemel transferlerinden bahsetmek. Günümüzün en şımarık teknik direktörü gerçek hayatta FM oynama lüksüne sahip Guardiola, takımıysa Arap sermayesinin dipsiz kuyuyla yönettiği City'dir. Tabi bir de benzer yapılanmadaki PSG var. Real ikisini de üst üste koydu, yanına bir de Chelsea ekledi. Guardiola'nın 8 senede 1 kere oynayabildiği finali, Ancelotti ayağının tozuyla, elinde düşüşe geçmiş bir kadroyla oynattı. Şans falan demeden önce Ancelotti'ye saygı duymak gerek

Bu arada bana göre topun birine çarpıp içeri girmesi şanstır. Girmemesi şansızlık değil. Ayrıca bireysel hatalar da şansızlık olarak nitelendirilebilir. Courtois gibi bir kalecinin Grealish'in son anda dürttüğü topu sıfırdan içeri alması 100 pozisyonda 1 kere olacak bir şey.
Hocam haklısın tabi ki saygı duyulmalı onu demiyorum ki ben, Real geçiş sezonunda kariyeri düşüşe geçtiği için getirilen bir hoca Ancelotti sadece Vinicius un gelişimi veya şu kötü defans tandemi ile çeyrek finalde takılsa bile büyük başarıydı çünkü ligi domine etti. Evet iki yıldır transfer yapmıyorlar ama önümüzdeki iki üç sezon yine boğduracaklar transfer piyasasını. Son iki tura gelirsekte gücünü ekonomik kullanmakla alakası yok realin gücü yetmedi geriye düştüğünde de oyun olarak reaksiyon veremediler ki ikinci maçtaki chelsea kadrosu net daha kötüydü loftus-cheek kanat bek oynadı werner kazması oynadı bunlara rağmen 5-6 lık maç oynadı adamlar. Bireysel hatalarıda şansızlık olarak değerlendiriyorsan ilk city maçında mahrezin fodenın kaçırdıkları var bunlarda realin şansı o zaman. City ise Arap sermayesinden ziyade artık Epl nin parasını yiyor. Lige çıkan takım bile ayakbastı parası ile 100 den fazla harcayabiliyor transfere ki son 7 yılda 5 şampiyonlukları mı ne var City kim bilir ne para kaldırdılar oradan. Neyse yine anlaşamayacağız büyük ihtimal 😀.Her halükarda keyifli bir cl sezonu oldu tadını çıkaralım.
 
İlk golde Traore,Alves ilerideyken geride adam kaçırdı golü yedirtti.

2.golde ise rakibe asist yaptı.Bu adamda beyin var mı gerçekten merak ediyorum.

Gereksiz yere şişirilen bir oyuncu.Adam eksiltiyor,güçlü oyuncu yıkılmıyor fakat son çizgiye kadar gidip sürekli berbat şekilde topu çeviriyor.Yani tüm olumlu hareketlerini yok saymış oluyor yaptığı kötü ortalarla.

 
Yarinki Bandirmaspor Eyupspor Tff 1. Lig Play off maci bundan iyi mac.Ne izliyoruz biz ya ?
Duzenleme : Gol iptal edildi ama sanirim ilk pozisyon ofsayt oldugu icin.İkinci pozisyonda birsey yok cunku.
 
Yarinki Bandirmaspor Eyupspor Tff 1. Lig Play off maci bundan iyi mac.Ne izliyoruz biz ya ?
Duzenleme : Gol iptal edildi ama sanirim ilk pozisyon ofsayt oldugu icin.İkinci pozisyonda birsey yok cunku.


İkinci pozisyona çıktı ofsayt ama bence yanlış karar. Top Fabinho'nun dizinden gidiyor. Ancak VAR hakemleri öncesinde Valverde'nin dokunuşunu pozisyonun başlangıcı olarak değerlendirip Fabinho'nun diziniyse sekme olarak değerlendirdiler
 
İkinci pozisyona çıktı ofsayt ama bence yanlış karar. Top Fabinho'nun dizinden gidiyor. Ancak VAR hakemleri öncesinde Valverde'nin dokunuşunu pozisyonun başlangıcı olarak değerlendirip Fabinho'nun diziniyse sekme olarak değerlendirdiler
Olabilir.Cunku top net bir sekilde Fabinho’dan geliyor.Dedigin gibi sekme olarak degerlendirmis olmalari yuksek ihtimal cunku ilk pozisyona da baktim ofsaytla alakasi yok.
 
Valla isterse Vinicius 2 tane daha atsin duraklamalarda bu macin yildizi net bir sekilde Courtois’dır.Cl finallerinde boyle bir kaleci performansi hatirlamiyorum.Adam 0 0ken de 1 0ken de olaganustu toplar cikardi.
 
Klopp 45dk öncesine dönebilse 2.yarıya tutuk başlar mıydı acaba :) bu kadar hücum gücün yüksek,bol pozisyonlara girebilen takımın var ama 45-60 arasını kontrollü geçiyorsun :)

Real savunması bugün maçın genelinde gayet iyiydi ama Courtiois bugün öyle bir maç çıkardı ki savunmayıda mükemmel gösterdi.
 
Psg’yi geriden gelip eledi,City’i de geriden gelip eledi finalde de Liverpool’u yendi.Arada Chelsea’de var bu arada :) Kadrosu da hic birinden iyi degildi yani.Tamamen hak edilmis bir basaridir bu.
Don Carlo saygilar..Cok buyuk hocasin..
 

Üst