uA-Belçika koordinatörü Ali abi uA foruma bir yazı yazmış. Buraya taşımak istedim. Gözlerim dolu dolu oldu okurken. Sonuna kadar okunması gereken bir yazı.
Yazim biraz uzun olacak simdiden kimse kusura bakmasin ve okusun yazilanlari. O kadar duygulu yukluyum o kadar icim kipir kipir ki nereden nasil baslayacagimi bilmiyorum. Hayatimda boyle bir sevgi yogunlugu yasamadim ben boyle duygulanmadim..en iyisi herseyi bastan anlatmak
uA Belcika olarak mekana ilk gelen biz olduk. O sirada belcika ve Almanya dan kardeslerim yoldalardi. Ben , Engin ve Mehmet kalacagimiz yerdeki gerekli rezervasyonu yaptirdiktan sonra salona gidelim ortami gorelim dedik. Salona ucumuz gittik salona girdik ( tabii alismamisiz oyuncularimizin yanina gitmeye onlarla sohbet etmeye cunku futbolcularimiz bu konuda bize uzak ) , kadromuzu gorduk oturup mac izliyorlardi uzaktan cekinerek el salladik, sevgili hocamiz Sedat hemen el isareti ile bizi cagirdi. O anda basladi sevgi yogunlugu. Gittik hepsini tek tek selamladik, hocamizin yanina gittik oturduk sohbet etmeye basladik. Yaninizdayiz , sizler icin burdayiz, sizi yalniz birakmayacagiz burayi inletecegiz dedik. Oyuncularimizdaki ve hocamizda o sevinc gozlerinden okunuyordu. Size guveniyoruz dediler, bize kac kere geldigimiz icin tesekkur ettiler. Sonra musade istedik ve mac saati geliriz dedik. Salondan ayrildik. Macin baslamasina 10 dakika herkes salona girmis, pankartlarimiz asilmis durumda ultrAslan Avrupa hazirdi mucadeleye. Inaniyorduk , guveniyorduk aslanlarimiza. Mac baslamadan Bizim takim el ele , hep beraber tribune diye cagirdik. Futbolcularimizin aksine o Aslanlar , o muthis insanlar bir yumruk oldular sandalye de degilde sanki kosarak yanimiza geliyorlardi ve biz taraftarlarin ici bir hos oluyordu bu sahneler karsisinda. Mac basladi ,aslinda mac degilde Show baslamisti. Sahada Aslanlarimiz, tribunlerde bizler Show’un kralini gerceklestiriyorduk. Onlar sahada costukca bizler tribunde kendimizden geciyorduk. Ilk yarida fark yaptik. Arada cikalim sigara molasi verelim dedik. Bi baktik Sedat hocamizda geldi. Yaktik sigaralarimizi basladik konusmaya sevincliydik hepimiz. Sohbete o derece dalmisiz ki Hocamizin yardimcisi kosarak geldi disariya hocam basliyor diye
mac’in sonu geldi ve zamanin durdugu an o andi. Devre arasinda salona girerken gozume cicekler carpti , hemen gidip o ciceklerden almak istedigimizi soyledim. Gorevli bayan bunlar bedava ve 1 tane verebiliriz dedi, bana 20 tane lazim dedik satin gerekirse dedim, ve orda bulunan butun cicekleri almaya karar verdik ve mac sonucu gelir cicekleri aliriz dedik.
Mac bitti takimimizi tribunlere cagirdik , kosa kosa sevinerek geldiler. Bizler orada elimizde ciceklerle onlari bekliyorduk cunku bize buyuk bir armagan vermislerdi galibiyetleri ile. Ciceklerimi verdik yoksa kalbimizden disari tasan Sevgimizi mi verdik o anda anlayamadik. Ama Takim ve Taraftar bir butun olmustu. Herkes sarmas dolas birbirine sarilmisti. Karsilikli sari kirmizi sampiyon cimbom dedik sonra hep beraber uclu cektik. O anda Aslanimiz Ali Asker’in gozlerinden akan gozyaslari icimizde gizledigimiz duygulari aciga cikariyordu. Aslanimiz agliyordu mutluluktan , dayanamadik bizlerde onlara eslik ettik. Sizler bizim herseyimizsiniz dedik.
Sedat hocamiz mac sonu bize asil Cumartesi oynayacagimiz 2 macin cok onemli oldugunu soyledi. Hocam merak etme ses tellerimizde kopsa, canimiz da ciksa yarin bu salonu inletecegiz dedik. Hocamiz Ali’cim yarin islik cok onemli , rakibi etkileyici sekilde bagirin, rakibi baski altina alacak sekilde bizi destekleyin dediler. Emredersiniz hocam dedik.
Ertesi gun uA Almanya ’nin NRW bolgesinden diger arkadaslarimiz ve uA Hollanda da Avrupa Sorumlumuz Halil Kemence liderliginde salonda yerlerini aldilar. Ordu hazirdi savasa ve kahraman askerlerini bekliyordu carpismak icin.
Ev sahibi takimla oynuyorduk ilk macimizi. COk stresli gecen bir ilk yarinin akabinde, ikinci yarida kurdugumuz baski , yaptigimiz destek ve oyuncularimizin aski ve azmi ile maci 20 sayi farkla kazanmasini bildik. Bizler hocamizin sozune riayet edip ilk 3 periyotta takimimiza destegimizi verirken , son periyotta farkinda acilmasi ile artik mactan kopup kendi showumuzu yapmaya basladik. Mac bitiminde butun Aslanlarimizin kosa kosa yanimiza gelmeleri, sanki sandalye de degilde ucarcasina bizlere dogru ilerlemeri gozyaslarimizi tutmamizi yine engelliyordu. Hocamiz o kadar duygulanmisti ki bagirarak bizlere insallah 3. macta da bunlara gunlerini gosterecegiz diye haykiriyordu. Takim ve Taraftar yine tek yumruk tek bilek olmus , kenetlenmisti.
2. mac bittikten sonra yine disarda ben Engin Sedat Hocamiz ve Sinan Bey sigara icerken kendilerinden izin istedik. O anda Sinan Bey’in diger maca da geleceksiniz degil mi sozu aklimdan omur boyu cikmayacak. Taraftar’in onemini ,bu Aslan yureklilerin nasilda taraftara ihtiyaci oldugunu o anda bir daha anladim.Tabi ki gelecegiz efendim, yemek yiyip gelecegiz, burada tur’u garantilemedikce , liderligi elde etmedikce biz hic bir yere gitmeyiz dedim. Ayrildik oradan yolda yururken en guclu rakip fransiz toulouse takiminin oyunculari ile karsilastik. Selamlastik fransizca bildigimi anladiklarinda sohbet etmek istediler, 10 dakika kadar sohbet ettik. Kim oldugumuz sordular, nerden geldigimizi sordular, bir cok soru sordular.
Onlara biz Galatasaray Taraftariyiz dedim, Galatasaray nerede bizler oradayiz dedim. Ortalama gelis gidis 400 er km yaparak herkesin buraya geldigini soyledim. Aslanlarimizin gecen sene 2. ligde sampiyon olduklarini, bu sene 1. ligde 9 da 9 yaptiklarini ve maglubiyetlerinin daha bulunmadigini soyledim. Futbol takimi kadar Galatasaray icinde var olan her brans’a sonuna kadar destek verdigimizi soyledim. Birisi bana gulerek sesin kisilmis bizim macta bagirssan bir sorun yapmayiz dedi ona dedim ki bugun donecegiz ve biliyorum ki en onemli macimiz sizinle , sizi yendigimizde liderligimizde garanti oluyor. Simdiye kadar sesim kisildi , sizin macta ise bu takima sesimin geri kalanini verecegim. Beni dusundugunuz icin tesekkur ederim ama biz buna alistik dedim gulustuk. Sonra yine dedim ki, bugun sizi cok buyuk bir atmosfer bekliyor buna hazirlikli olun,bazi taraftarlar mac izlemeye gelir biz Galatasaray taraftari ise oyuncularimiza herseyimizi vermeye geliriz....
3.Mac baslamadan once Sinan Kalpakcioglu yanimiza geldi, size guveniyorum dedi, Galatasaray taraftarina yakisir sekilde desteginizi gosterin , size inaniyor ve guveniyoruz dedi. Sinan Bey bu mac’i almak icin herseyi yapacagiz insallah dedim.
Mac basladi, taraftar yine gorevini yapmaya basladi, salonu inletiyordu Galatasaray Taraftar’i. Bir ara geriye dustuk 8 sayi. Periyod’un birini geride kapattik ama yilmadik sonuna kadar sesimiz ciktikca destek vermeye calistik. Biz costukca oyuncularimiz cosuyor onlar’in cosmasini gordukce bizler cosuyorduk. Salon inliyordu resmen. Ali Asker’e attigi her sayi da destek veriyorduk. Aslanimiz’a bu lazimmis. Biz destek verdikce Ali’miz Askerimiz gercek bir Aslan’a donusuyor ve onune gelen rakibi parcalayip gidip sayiya ulasiyordu, onun atamadi sayilari Engelli Basketbolda Avrupa’nin sayili yildizlarindan biri olan ve Turkiye deki tek yabanci basketbolcu konumunda olan TUCEK’imiz devreye giriyordu sayilar icin. Sayilarimiz bu aslanlarimizdan gelirken, diger Aslanlarimiz mudafa ve takim oyununda harikalar yaratiyorlardi, saha kenarinda hocamiz Sedat yerinde duramiyor sanki takimi yonetmiyor , oyunu o oynuyor, sayiyi o atiyor, ribauntu o atiyordu.
Takimimiz oyle bir costu ki geriden gelip 15 -20 sayi farka goturdu maci. Son periyot’ta maci aldigimiz gorerek ultrAslan Avrupa yine showuna basliyordu. Show surerken yedek oyuncularimiz da bize destek oluyorlar ; bize eslik ediyorlardi....
Mac bitti, yine bir yumak oldu herkes. O aslanlar bize kostular biz onlari bagirlarimiza bastik , bize uclu cektirdiler, biz ucluyu cekerken onlar o halleri ile sandalyeden havaya hoplayarak bize katiliyorlardi. Hayatimda boyle bir olay gormedim ben. Boyle bir sevgi yogunlugu da gormedim. Cok mutluydum, harikalar yaratmisti takimimiz ama Ayrilma vakti de gelmisti... Dayanamadim cekildim kenara uzaktan gozyaslari esliginde izledim oyuncularimizi , taraftarimizin o coskusunu. icim icime sigmiyor gozum bir sey gormez olmustu , dedim ki kendi kendime keske bu aslanlar hep burada kalsalardi, keske hep onlari izleme imkanimiz olsaydi, keske her hafta onlara destek verme imkanimiz olsaydi...
Ayrica haklarini teslim etmem gereken bazi insanlar var.
Evvela Gosterdigi yakin ilgiden dolayi Evvela sayin Sinan Bey’e , Can’a yakinligi ve sevecenligi ile beraber bize yardimci olan bizimle ilgilenen Koln Galatasaray’lilar dernegi Baskani Yakup Bey’e, Takimimizin hocasi Sedat Hocamiza ve bize bi guzel gunleri yasatan bizimle sevinclerini paylasan bizimle arkadas olan Aslan yureklilere cok ama cok tesekkur ediyorum.
Bunun yaninda ultrAslan olarak.
15-16 yaslarinda ki Bilal Aydin ve Mehmet Cinar kardeslerime toplamda 1000 km uzaktan Nurnbergten hemde tren le bize katildiklari icin o genc Aslanlara cok tesekkur ediyorum. Berlinden gelen Halil ve Omer kardeslerime bu kadar yolu cekip geldikleri icin tesekkur ediyorum. uA Almanya Nrw tayfasina bir bolumu cuma bir bolumu cumartesi geldigi icin tesekkur ediyorum. uA Hollanda tayfasina cumartesi gunu gelip yanimiza olduklari icin tesekkur ediyorum. Sevgili uA Avrupa Sorumlumuz Halil Abi’me geldigi icin cok tesekkur ediyorum.
Bir tesekkur’u de uA Belcika da bulunan canim kardeslerimin hepsine ayirt etmeksizin hepsine tesekkur ediyorum.
uA Belcika olarak yapmis oldugumuz organizasyonda alnimizin akiyla ciktigimizi dusunuyorum. Gelen tum kardeslerimin haklarini helal etmesini istiyorum. Umarim iyi karsilamis ve kendilerini rahat ettirmisizdir bu organizasyonun basindan sonuna kadar. Elimizden geldigi kadar herkesle teker teker ilgilenmeye calistik. Eger ki olasi hatalarimiz eksikliklerimiz olmussa da affola.
Bir sonraki organizasyonda yeniden gorusmek uzere.
Yasasin Galatasaray
Yasasin Bagimsiz ultrAslan
Ali Erbas
uA Belcika Koordinatoru.