Avrupa Şampiyonu Yıldız Erkek Milli Takımımız

Yıldız milli takımımız bugün Sırbistan'ı yenerek finale yükseldi. Finaldeki rakibimiz ise Fransa. Final maçı yarın saat 20.30'da Ntvspor'da.

Not: Yıldız milli takımımızdaki oyuncular gerçekten çok yönlü atlet ve fizikliler. Uzun zamandır altyapı takımlarımızda bu kadar takım ruhunu yansıtan, oyunu bilerek, anlayarak oynayan, oyuna yüreğine koyan bir jenerasyon görmedim. Gözüme çarpan en önemli özellikleriyse hepsi guardından pivotuna kadar topu getirebiliyor ve birebirde geçilmiyoruz. Bütün oyuncularımız potaya hamle yapıyor ve kendi şutlarını yaratıyor. Şahsım adına çok gururlandım ve ümitlendim. Bu arada oyuncuları ayırmak gibi olmasın da Okpen sen nesin olum ya 17 sayı 9 ribaunt 3 asist 2 blok. Hem de kendi yaş grubu değil. Bir yaş üstündekilerle oynadı tam bir lider. Tüm oyuncularımzın yolu açık olsun inşallah. Şampiyonluk gelir gelmez önemli değil ama şu jenerasyondan üst düzey 4-5 oyuncu çıkarırız inşallah. Kişisel özellikleri yetenekleri buna çok uygun. Tekrar söylüyorum bu takımı izleyin yarın yenilseler de geleceğimiz parlak gibi. Çok ümitsizdim birkaç yıldır oyuncu gelmiyor altyapıdan diye ama bu düşüncemden biraz sıyrıldım.
 
Bu arada Okben büyük basketbolcu olacak bu çok belli sakatlık filan olmazsa ama şu da atlanmamalı 2.02 boyunda Tolga Geçim(Kirilenko'yu klonlamışlar resmen) diye bir guardımız var muazzam bir çocuk. takımı çok iyi organize ediyor, penetre ediyor, şut atıyor asist özelliği muazzam bence Avrupa basketboluna damgasını vuracak. Okben çok yetenekli ama Tolga Geçim de ondan aşağı kalmaz. Bu fiziksel özelliğini düşünürsek guard pozisyonunda kesinlikle müthiş bir kariyer onu bekliyor.. Egemen Güven'i söylemiyorum bile nitekim Avrupa onun gelişimini yakından takip ediyor. Bu jenerasyon gerçekten çok güzel oluşturulmuş umut vaadediyor. Vallaha Furkanların gökseninlerin olduğu jenerayonu da izledim salondan kaç kere hem de hiç bu jenerasyondan aldığım keyfi alamadım. Öncelikle çok iyi arkadaşlar ve eğleniyorlar kendilerine de güvenleri tam. Yolları açık olsun inşallah.
 
İnş Üst Kademeler de daha da başarılı olur gençlerimiz.Birde kadroda Galatasaraylı Ege Arar nasıl yetenekli oyuncu mu.Gelecekte A takım kadrosunda olabilir mi?
 
İşin en ilginç tarafı da yıldız takımımızın genç takımımızdan daha fizikli olması.. Çok ilginç bir jenerasyon geliyor dikkat.
 

Üst