Avrupa'dan Basketbol

Nenad Krstic --> CSKA 2 yıllığına 6 milyon dolar.

Birde Papoloukas ve Teodosic Barcelona ile anlaştı haberleri var. Bourousis ise milli takımı bırakmış gibi bir haber de mevcut.

Geçtiğimiz senelerde Beşiktaş'ın da peşinde olduğu Luka Bogdanovic ACB'ye geri dönmüş. 2 yıllık imzalamış Cajasol'le.

Sacramento'nun eski forveti Darius Songaila Litvanya'ya geri dönüş yolundaymış.

Dallasın sahibi Cuban'ın Pao'yu satın alması söz konusuymuş. Ne kadar gerçekçi bilmem ama Nowitzki'nin olası lokavtta gelmesini kolaylaştıracaksa alsın.Sonra bizden bir takımla eşleşsinler. Ve dünya gözü ile şu Dirk'ü izleyeyim.

Sasa Filipovski Roma'dan ayrılmış, Olimpia için.

Gal Mekel ve Matt Howard Angelico Biella ile anlaşmak üzereymiş. Gal Mekel'i Charleroi de izliyormuş.

Milano, Pablo Prigioni ve Fabio Di Bella ile ilgileniyormuş.

Petravicius, Pecherov, Maciulis, Mordente ile yollar ayrılabilirmiş.

Guy Pnini Maccabi'nin 3 yıllık teklifine evet demiş.

J.R Holden ve Trajan Langdon basketbolu bırakmış ki çok garip hissettim.

Demond Mallet muhtemelen Alba Berlin kadrosunda olacakmış.

Virtus Bologna Terrell McIntrye dedikodusu çıkmış.

Gardlarını elinden çıkaran Valencia'nın hedefi Bennetton'un gardı Stefan Markovic.

Alan Anderson ve Terrence Morris konusunda Milano devre de.

Brose'den haberler var:

Casey Jacobsen muhtemelen kalıyor. Brian Roberts da ayrılmak istiyormuş(Real'den teklif varmış). Tibor Pleiss sözleşmesindeki opsiyonu kullanıp ayrılacakmış. Anton Gavel ve Predrag Suput kesin kalıyor.

Bir zamanlar yeni Jason Kidd olarak addedilen Marcus Williams ile Maccabi ilgileniyor.

David Andersen Siena'nın radarında. Bu olursa Rakovic'in sözleşmesi feshediliyor.

Kestutis Kemzura Kuban'dan ayrılmış, en büyük aday Zalgiris.

Vorontsevich Cska ile 3 yıl uzatmış. Üzgünüm Erdal :)

Tadija Dragicevic, Julius Jenkins ve Immanuel McElroy takımdan ayrılabilirmiş ( ALBA )

Hey gibi Marcus Williams hey. Ben de talkbasket'te gördüm şimdi. Biz Aydın'a "verilen şansları kullanamadı hiç" diyoruz ya, bu adamı düşününce aslında haksızlık ettiğimizi düşünüyorum. Draft'ta gidebileceği en iyi yere gitti, Jason Kidd'in New Jersey'ine. Herkes bir süre Kidd'i yedekler, o arada Kidd'in yardımıyla oyununu geliştirir sonra da Kidd'in yerine geçer deniyordu olmadı. Daha sonra Golden State'e gitti, "abi bu herif tam run-n-gun'lık adam, Golden State'te patlar, MIP'e kadar yolu var" dendi, o da olmadı. Oyununu geliştirmek yerine o hep gece hayatını tercih etti, kendini hiç geliştiremedi. NBA'e geldiğinde zayıf olan şutu, gelişmeyi bırak geriye gitti. Kendisi bu sefer de Avrupa'da kendisine en uygun takıma gidiyor, ama ben kendisinden ümidi kestim, halbuki çok sevdiğim bir adamdı. Özetle "NBA'in Selçuk Şahin şansına sahip, Aydın Yılmaz'ı" desek yanlış olmaz herhalde :)

Maciulis, Songaila ve Petravicius ile Zalgris ilgileniyormuş.

3'ü de iyi isimler, Maciulis'i kadromuzda görmeyi çok isterim. Songaila da sanırım Avrupa'ya dönen oyuncular arasına katılacak.

-Siena, Mario Kasun ile 2 senelik sözleşme imzalamış

-Cska, Siskauskas'ın sözleşmesini 1 yıl uzatmış

-Barcelona, Olimpiakos ile sözleşmesi biten Papaloukas ile ilgileniyormuş. Amaçları 2 senelik sözleşme imzalamak.. Yunan forumlarında ise Bourousis ve Papaloukas'ı Fülker'in de istediği konuşuluyor-muş

-Siena, Mario Kasun ile 2 senelik sözleşme imzalamış

-Cska, Siskauskas'ın sözleşmesini 1 yıl uzatmış

-Barcelona, Olimpiakos ile sözleşmesi biten Papaloukas ile ilgileniyormuş. Amaçları 2 senelik sözleşme imzalamak.. Yunan forumlarında ise Bourousis ve Papaloukas'ı Fülker'in de istediği konuşuluyor-muş

Ek olarak, Siena David Andersen'la da imzalamış.

Şimdi bana biri anlatsın. David Andersen'ın hali hazırda 2 yıl kontratı var NBA'de, nasıl oluyor da lokavt olacağı kesin değilken anlaşma imzalayabiliyorlar. Gerçi bu anlaşma olursa sevinirim, Pekovic'in gelme ihtimali artar bizim için de.

Nenad Krstic -> CSKA Moskova

Terrell Lyday -> Unics Kazan (2 yıl uzatmış)

Fran Vazquez -> Barcelona (Madrid'le anlaştığı söyleniyordu ama uzatmış kontratını)
Chuck Eidson -> Barcelona (Resmi imza da atılmış)
Pete Mickael -> Barcelona (2 yıl uzatmış)

Pablo Prigioni'nin AJ Milano'ya gideceği söylentileri var.

Ek olarak, Siena David Andersen'la da imzalamış.

Şimdi bana biri anlatsın. David Andersen'ın hali hazırda 2 yıl kontratı var NBA'de, nasıl oluyor da lokavt olacağı kesin değilken anlaşma imzalayabiliyorlar. Gerçi bu anlaşma olursa sevinirim, Pekovic'in gelme ihtimali artar bizim için de.

David Andersen'in kontratı bitmişti.Takım için opsiyon vardı 1 yıl daha NO'da uzatmamış anlaşılan.