Avrupa'dan Basketbol

Oly papanikolau'nun yerini gelabale ile dolduracak...yaşı 30a gelmiş olsa da atletizmi ve şutu papanikolau'yu aratmaz..

Oly yine dengeli kadrosunu korumayı başardı gibi...

@ismailsenol

Ante Tomiç, Maciej Lampe, Joey Dorsey, Erazem Lorbek, Bostjan Nachbar, Marko Todoroviç. Barça'nın uzun rotasyonu diğerleriyle arayı açtı.

İnsanın gözü kamaşıyor vallahi, çok kıskandım :)

İtalya’nın güçlü takımlarından Montepaschi Siena, bir dönem Türkiye’de Galatasaray’da forma giyen Taylor Rochestie’yi transfer etti.
İspanya’da geçen sezon Caja Laboral’de tutunamayan 28 yaşındaki oyuncu ardından gittiği Angelico Biella’da 13.4 sayı, 2.1 ribaund, 2.6 asist istatistiklerini yakalamıştı.

Panathinaikos 8 dakikada 56-40'tan dönüp 1 dakika kala 64-62'de hücumu yakalasa da OAKA müdavimlerini alley-oop'a düşman edecek bir top kaybıyla Olympiakos'a saha avantajını kaptırdı.Diamantidis'in top kaybından sonraki hücumda Spanoulis'in turnikeyi bulması baya dramatik bir son yarattı.Olympiakos son çeyrekte alışılagelen OAKA kilitlenmesini yaşasa da güç bela bitirdi maçı.Yarın şampiyon olacaklar muhtemelen.PAO'nun geleceği pek parlak değil,kadro buraları kaldırmıyor artık.Diamantidis sonrası fetret devrine girmeleri olası.

Panathinaikos bir derbide yapılması en zor şeyi yaptı muhtemelen.Olympiakos'un şampiyonluk kutlamak için çıktığı maçı kazanarak seriyi OAKA'ya taşıdı.Son 4 dakikaya 66-53 önde girmelerine karşın Olympiakos 3 kez uzatma için şut kullandı.Diamantidis'in son saniyelerdeki pozisyonu bana steps gibi geldi.Hakemlerin PAO'ya dönük olduğunu düşünüyorum,nitekim ortalık karışmış maç sonu.
Son olarak Panathinaikos taraftarı olsam Fotsis'in dumanların arasından attığı üçlüğü,o kareyi odama poster yapardım. :)

Kavga sonrası faullerle birlikte Partizan'ın 2, Kızılyıldız'ın 4 oyuncu ile tamamladığı maçta Kızılyıldız, rakibini 88-97 mağlup etti.

Siena deplasmanında Jerrells’ın son saniye basketiyle kazanan Milano seriyi 3-3' getirdi. Son maç cuma günü Sports Tv'den canlı yayınlanacak.

[video=youtube_share;sJ10uH9adnM]http://youtu.be/sJ10uH9adnM[/video]

Siena'da Haynes şov yaptı bi ara, durduramadı Milanolular. Jerrells son topta 5 saniye kala orta sahada pas yapmaya çalışıyordu ilginç bir şekilde, Gentile'ydi sanırım, bağırarak uyardı ''hadi napıyorsun maç bitiyor'' dercesine, Jerrelss gitti attı. İlginç bi andı ben de anlamadım niye 5 saniye kala orta sahada pas yapmaya çalıştı, sürenin farkında değil desem çok düşük ihtimal :)