Avustralya Açık 2010

Avustralya Açık'ı Kim Kazanır?

  • Federer

    Oy: 0 0.0%
  • Del Potro

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer

    Oy: 0 0.0%
  • S.Williams

    Oy: 0 0.0%
  • E.Dementieva

    Oy: 0 0.0%
  • M.Sharapova

    Oy: 0 0.0%
  • A.İvanoviç

    Oy: 0 0.0%
  • K.Clijters

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    21
Benden önce davranılmış,olmadı böyle:)

Yine, yeni, yeniden Roger Federer

Federer elini kolunu sallaya sallaya finalde,çok rahat bir maç oldu.Tsonga kafa olarak yenilmiş gibiydi,öyle olunca Federer'i yenmek imkansız tabiki.Tsonga değil servis kırmak servis kırma şansı bile yakalayamadı.Biraz daha çekişmeli bir maç beklerdim ama olmadı,neyse darısı final maçına.
2005?ten bu yana tüm Grand Slam?lerde en az yarı final oynayan Roger Federer ise son 19 Grand Slam?de 18. kez finale yükseldi.

Yürüyedur Federer.Büyüksün.
 
Serena-Venus Williams kardeşler, çiftler finalinde Cara Black- Liezel Huber çiftini 6-4 ve 6-3 lük setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldular. Williams kardeşler çiftlerde, toplamda 11. kez bir grand slam kazanmış oldular. Avustralya açıkda ise gecen yılında şampiyonu olan bu çift, toplamda 4 kez zafere ulaşmış oldu.
 
Bilgisayarımda gene sorun var, ana kart yandı nasıl olduysa durduk yerde. Emel'in parmağı var galiba gene. :)

Federer'in maçını izledim şimdiye kadar hiç zorlanmadan geldi, Tsonga'yı da ezdi geçti. Finalde "maalesef" kazanır diye düşünüyorum. Murray'ın kendine hakim olup, moralini bozmaması şampiyonluğu için büyük kazanç olacak. Daha önceki maçlarında olduğu gibi moral bozup, hakemle falan didişmeye kalkarsa Federer rezil eder adamı.

Emre'yle aynı fikirdeyim, Nadal'ın dışında biri çıkıp Federer'e grand slamlerde gününü göstermeli. Nadal'ın olmadığı zamanlarda %95 kazanan belli. Tek parti iktidarını yıkmak gerek ATP de. Fatih'in fedaisi Nadal olmayınca diğerleri sesini çıkaramıyor Federer'e.

Henin-Serena maçını bekliyorum merakla. O fizikle Henin'in teknik vuruşları karşısında neler yapacak çok merak ediyorum şimdiden. Li karşısındaki durumunu aklıma getirince güzel maç olacak diyorum çook güzeeel. :)
 
Kimse Serena'nın şampiyonluğunu yazma gereği duymamamış anlaşılan:)
Henin'den şampiyonluk beklerdim ama olmadı,neyse artık darısı bundan sonraki Grand Slamlere.

Şampiyon Serena Williams

Avusturalya Açık tek bayanlar finalinde şampiyon belli oldu. ABD'li Serena Williams ile Belçikalı Justine Henin arasında oynanan maçta gülen taraf ABD'li Serena Williams oldu.

Modern dönemde bu turnuvayı 5 defa kazan tek bayan oyuncu oldu .
Serena Williams maçı 6/4 3/6 6/2 maçı ve şampiyonluğu kazandı.


İlk sette Serena Williams'ın 2 kez servis kırmasıyla set 6-4 ile ABD'li rakete giderken, ikinci sette de işler Williams için yolunda gibi gitmiyordu. İlk servis oyununu güçlükle kazandıktan sonra servis kırdırdı ve Henin 1-2 öne geçti.

Serena Williams hemen karşılık verse de 3-2 öndeyken, seti 3-6 kaybetti ve müthiş maça denge geldi.

Final setine Henin bunun moraliyle girdi ama pes etmeyen yapısıyla Serena Williams servis kırdı. Henin'in cevabıyla skor 2-2'ye gelse de, kalan 4 oyunu kazanan Williams, Avustralya Açık'ta 5. kez mutlu sona ulaştı.6-2

Kariyerinin 12. Grand Slam'ini kaldıran Birleşik Amerikalı raket, 12 ace ve 32 winner ile kupaya uzandı.
................................

Halil İbrahim' Alıntı:
Bilgisayarımda gene sorun var, ana kart yandı nasıl olduysa durduk yerde. Emel'in parmağı var galiba gene. :)

Yok,ona gücüm yetmez yahu,yarın turnuva başında koyulan fotolara inat,sayfayı güzel fotolarla süslemeye gücüm yeter ama:)
 
Koy Emel koy, haketti Federer Nadal'ın olmadığı yerde şampiyonluğu. Nadal, ben almazsam Federer alsın dedikten sonra bize söz düşmez.

Serana-Henin maçını izledim. 3 sete giden tek bayanlar finaliydi sanırım son yıllarda. Serana, hiç görmediğim kadar slice kullandı bu maçta. Servislerini tam gereken yerlerde oyuna sokarak Henin'i ümitlenmeden oyunları aldı. Çatı kapalı olsa bu maç 2-0 biterdi aslında, Serena'nın nasıl bunaldığı belliydi.

Bu arada bir rekor geldi Serana'dan. Daha önce ablası Venüs'e 205 km/h ait olan servis rekoru Serena tarafından 212 km/h ile kırıldı. İşin ilginç yanı, Henin bu servisi karşılayarak servis kırmıştı...
 
Şampiyon Roger Federer

Avustralya Açık tek erkeklerde şampiyon belli oldu. Roger Federer finalde Andy Murray'i mağlup edip, kariyerinin 16. Grand Slam kupasını kazanmayı başardı.

Set skorları: 6-3 / 6-4 / 7-6

TEBRİKLER ROGER,Tebrikler "Atp'yi gasp eden adam" :)

İlk iki sette kötü bir Murray değil,çok iyi bir Federer vardı,son set ise çok çekişmeli geçti,özellikle de tie-break seti,ama sonunda yine her zaman olduğu gibi kazanan EKSELANSLARI oldu.Murray'ı da tebrik ederim,sonuç olarak bir Grand Slam finalinde ROGER FEDERER'e kaybetti,kendini şampiyon olmuş gibi adledebilir.

Fotoğraflar az sonra :)
 
1937.jpg


b_federer_31_13.jpg


b_federer_31_35.jpg


1001_australianopen_title_11417.jpg
 
Sonucu belli bir maçtı zaten, Federer'de zorlanmadı. Tüm aileyi getirmişken ikizleri de orda görmeyi isterdim. Belki konstanrasyonunu bozarlardı "Daddy, daddy" diye. :)

Federer'in bu tür fotoğrafları pek ilgi görmüyor artık. En güzel ve ilgi çeken fotoları bunlar: viewtopic.php?f=17&t=7862 :)
 
serana-henin maçında en büyük fark servislerdi.. istatistik kağıdına bakmayı sevmediğimden durumu bilmiyorum ama özellikl eilk sette serena'nın servisleri durdulamadı..2. setin sonunda ve 3. setin başında henin insanlık dışı bir oyun oynuyordu ve maçı koparmak üzereydi ki yine serena servisine tutundu.. hak eden kazandı demek yanlış olmaz ama 2. setin sonunda izlediğimiz henin'i durdurabilecek bir oyuncu dünya üzerinde yok..

federer-murray maçının ilk 2 setinde maç olmadı.. 3.seti murray kazanmayı hak etmişti ama başaramadı.. murray kayayı ite kaka uçurumun kenarına getirdi ama bir türlü aşağıya atamadı.. yapacak bir şey yok.. tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu ile oynuyordu..

bu arada britanya geyiği de sıktı.. yok 70 senedir turnuva kazanmıyorlarmış.. zaten modern tenis dediğiniz şey 60 lar , sonu 70 ler başında başladı.. ondan önce ne olduğunun çok da önemi yok. biz de kazanmıyoruz.. sanki britanya demek çok önemli bir şey de onların kazanmıyor olması olay oluyor.. siz de herkes gibi , herhangi bir milletsiniz.. ne bu artislikler.. ayrıça iskoçların ne kadar britanyalı olduğu ve iskoçların britanyalılığı ne kadar kabul ettiği de çok tartışılır..
 
Bir Federer taraftarı olaraık erkekler finali çok hoşuma gitti tabiiki. ama bir tenis sever olarak bakarsam, 3. setin sonları dışında ciddi bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Federer vites bile arttırmadan şampiyon oldu. Son yıllarda nadal ona çok yaklaşmıştı. Ama yaklaşayım derken kendini aşırı zorlaması nadal'ı uzaklaştırdı yarıştan. Bu sene federer'in yılı olarak gecer, ama seneye Murray'in çok daha farklı olacağını düşünüyorum..

Ödül töreninde, karşılıklı ince şakalaşmaları çok güzeldi.Sürprzsiz bir turnuva oldu. Benim için en büyük sürpriz, Henin'in finale kalması ve şarapova'nın krilenko'ya elenmesi idi.
 
Federer bana göre gelmiş geçmiş en iyi tenisçidir.. Kendimi çok şanslı hissediyorum Federer efsanesini izleyebildiğim için.. Başıralırının devamı gelecek inşallah.. Bir de maç sonu Murray çok tatlıydı :) Yolu açık olur umarım..
 
Turnuvayı 650 000 kişi izlemiş inanılmaz bi rakam ya acaba bi gün nadalı ya da federeri Türkiye de izleyebilirmiyiz yoksa avustralyaya falan gitmemiz mi gerekecek bu efsaneleri izlemek için :roll:
 
Emre Yuksel' Alıntı:
bu arada britanya geyiği de sıktı.. yok 70 senedir turnuva kazanmıyorlarmış.. zaten modern tenis dediğiniz şey 60 lar , sonu 70 ler başında başladı.. ondan önce ne olduğunun çok da önemi yok. biz de kazanmıyoruz.. sanki britanya demek çok önemli bir şey de onların kazanmıyor olması olay oluyor.. siz de herkes gibi , herhangi bir milletsiniz.. ne bu artislikler.. ayrıça iskoçların ne kadar britanyalı olduğu ve iskoçların britanyalılığı ne kadar kabul ettiği de çok tartışılır..
sende 70 yilda kirkpinarda bi baspehlivan cikaramazsan anlarsin ingilizi emre kardes saygilar :)
 
Fatih Sinan DURAK' Alıntı:
Turnuvayı 650 000 kişi izlemiş inanılmaz bi rakam ya acaba bi gün nadalı ya da federeri Türkiye de izleyebilirmiyiz yoksa avustralyaya falan gitmemiz mi gerekecek bu efsaneleri izlemek için :roll:

fatih biraz zor izleriz.. 2. sınıf tenisçilerin geldiği bir bayan turnuvamız var.. onun geçen seneki bilet fiyatları 150 liradan başlıyordu.. burada da konu oldu.. tabii dileyen verir parasınız izler.. o ayrı mesele.. olmasına imkan yok da, bir gün bu isimlerin katılacağı bir tunuvaya sahip olsak, herhalde biletler 1000 liradan falan başlardı.. bahsettiğimiz ülke de türkiye.. yanlış anlaşılmasın fransa, avustralya değil.. hülya avşar olmasa tenis diye bir spor olduğundan haberi yoktu ülkenin..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
[quote="Fatih Sinan DURAK":3hydbint]Turnuvayı 650 000 kişi izlemiş inanılmaz bi rakam ya acaba bi gün nadalı ya da federeri Türkiye de izleyebilirmiyiz yoksa avustralyaya falan gitmemiz mi gerekecek bu efsaneleri izlemek için :roll:

fatih biraz zor izleriz.. 2. sınıf tenisçilerin geldiği bir bayan turnuvamız var.. onun geçen seneki bilet fiyatları 150 liradan başlıyordu.. burada da konu oldu.. tabii dileyen verir parasınız izler.. o ayrı mesele.. olmasına imkan yok da, bir gün bu isimlerin katılacağı bir tunuvaya sahip olsak, herhalde biletler 1000 liradan falan başlardı.. bahsettiğimiz ülke de türkiye.. yanlış anlaşılmasın fransa, avustralya değil.. hülya avşar olmasa tenis diye bir spor olduğundan haberi yoktu ülkenin..[/quote:3hydbint]


Federer'i Nadal'ı ülke topraklarında seyredebilirmiyiz bilmem ama 2011-2012-2013 yılları WTA finalleri istanbulda olacak. yani sene sonunda dünya klasmanındaki ilk 8 sıradaki bayan tenisçi ülkmize gelecek. Bence bu da büyük bir gelişme. Tenis kültürü olmayan bir ülke için inanılmaz hatta..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
[quote="Fatih Sinan DURAK":1l8umvif]Turnuvayı 650 000 kişi izlemiş inanılmaz bi rakam ya acaba bi gün nadalı ya da federeri Türkiye de izleyebilirmiyiz yoksa avustralyaya falan gitmemiz mi gerekecek bu efsaneleri izlemek için :roll:

fatih biraz zor izleriz.. 2. sınıf tenisçilerin geldiği bir bayan turnuvamız var.. onun geçen seneki bilet fiyatları 150 liradan başlıyordu.. burada da konu oldu.. tabii dileyen verir parasınız izler.. o ayrı mesele.. olmasına imkan yok da, bir gün bu isimlerin katılacağı bir tunuvaya sahip olsak, herhalde biletler 1000 liradan falan başlardı.. bahsettiğimiz ülke de türkiye.. yanlış anlaşılmasın fransa, avustralya değil.. hülya avşar olmasa tenis diye bir spor olduğundan haberi yoktu ülkenin..[/quote:1l8umvif]

benimki bi hayaldi zaten emre abi napalım artık avustralya fransa gidecez bi yerlere hem eğer biletler senin dediğin gibi olursa fransaya gidip izlemek daha ucuz olur :)
 

Üst