Avustralya Açık 2010

Avustralya Açık'ı Kim Kazanır?

  • Federer

    Oy: 0 0.0%
  • Del Potro

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer

    Oy: 0 0.0%
  • S.Williams

    Oy: 0 0.0%
  • E.Dementieva

    Oy: 0 0.0%
  • M.Sharapova

    Oy: 0 0.0%
  • A.İvanoviç

    Oy: 0 0.0%
  • K.Clijters

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    21
Emre Yuksel' Alıntı:
bayanlarda safina-kirilenko ve stosur-serena maçlarını izlemek isterim..

http://www.teamwta.com/wp-content/uploa ... 8photo.jpg

kirilenko dediğimiz de budur.. herhnangi bir şey değil..

Emre abi verdiğin bilgiler ve paylaştığın fotoğraf sayesinde Safina-Kirilenko maçını izlemek isteğini anladım ama Stosur-Serena maçını izlemek isteyine bir anlam vermedim doğrusu. :)

Federer,Novak,Williamslar,Davydenko,Wozniacki,Azarenka,Tsonga yollarına devam eden isimler.

Davydenko Fernando Verdasco ile eşleşmiş oda güzel bir eşleşme,eğer bu turu geçerde Federer-Davydenko maçını izleyebiliriz.

Bende birkaç güzel maç izlemek istiyorum ama şimdiye kadar baştan sona bir maç izlemeye muvaffak olamadım,genellikle son setlerine denk geliyorum,zaten gündüz seansında oynanan maçları izlemek zor,malum bizde uyku seansında oluyoruz,artık izleyebildiğimiz kadarını izleyeceğiz.
 
Emre Yuksel' Alıntı:
baghdatis'in en sevdiği turnuva bu.. artık yok..
hewitt te artık federer'in karşısına çıkmak zorunda..
roddick- f. gonzalez maçı da güzel..

bayanlarda safina-kirilenko ve stosur-serena maçlarını izlemek isterim..

http://www.teamwta.com/wp-content/uploa ... 8photo.jpg

kirilenko dediğimiz de budur.. herhnangi bir şey değil..

yarın nihayet pazar..karın, fırtınanın izin verdiğim müddetçe tv yayınları da sağlıklı kalabiliyor.. bir kaç maç izlemek isterim baştan sona.. ama tsi 10.00 daki henin-vickmayer maçını mutlaka izlemek istiyorum ama emin de olamıyorum. televizyonu, herhangi bir nedenle çanak anten üzerinden izleyenler ( digital platformlar) bu saçmalığı iyi bilir..Sinyal seviyesinde azalma var !!
Emre, eğer digiturk kullanıyorsan, direk ara digiturku hemen geliyorlar bağlantını kontrol ediyorlar. Genelde önce telefonla ayaralrını değiştirtiyorlar buna rağmen oluyorsa, uydunu kontrol ediyorlar. bir ara banada böyle bir durum olmuştu. sert birkonuşma sonrası 3 saat içinde halletmişlerdi sorunumu.. sinyal seviyesi az olayı son derece gerici bir durum çünkü..

Buna rağmen izleyemezsen internetten de maçları veren siteler mevcut zaten, oldukça iyi görüntülerle.
 
Gece Andy Murray'in maçının başlarını izledim rakibi çözene kadar zor geçeceğe benziyordu 2-2 de bırakmıştım. İlk set tie breakla bitmiş sonrasında da Andy Murray dağıtmış ortalığı.

Ace canavarı Karloviç'in 28 ace attığı maçta nadal 3-1'le aldı maçı. Çeyrek finalde final niteliğinde bir maç izleceğiz Nadal ve Andy arasında. Andy, "sağlıklı bir Nadal'ı yenmek daha zevkli." demişti. Bakalım sağlıklı görünen Nadal karşısında neler yapacak. Turnuvanın en zevkli maçı olmaya aday tabii şimdilik...
 
Rafa yavaştan yavaştan çeyrek finale kadar geldi. Andy ile aralarındaki maç ise sağlam gibi görünen Rafa'nın ne kadar eski Rafa gibi olduğunu ölçmemize yardımcı olabilir. Bu turu geçersek...

Go Rafa Go!
 
Son Amerika Açık şampiyonu Del Potro Marin Cilic'e 5-7 / 6-4 / 7-5 / 5-7 / 6-3 lik setlerle boyun eğdi.

Henin yoluna devam ediyor,Wickmayer'i 7-6 / 1-6 / 6-3 lük setlerle eledi.

Kim Clijsters'ı eleyen Nadia Petrova, Svetlana Kuznetsova'yı 6-3 / 3-6 / 6-1 lik setlerle eledi ve çeyrek finalde ki rakibi Henin.

Dinara Safina, 4.tur mücadelesinde sakatlanınca turnuvadan çekildi ve turu atlayan Kirilenko oldu.
 
destansı bir maç oldu denebilir.. muhteşem bir tenis vardı kortta.. roddick, f.gonzalez'i 5 sette geçti.. özellikle 3. ve 4. setlerde müthiş bir fernando gonzalez vardı.. inanılmaz forehandler vurdu ama fileden seken toplar, şahin gözüyle tayin olunan milimetrik kararlar hep aleyhine işledi ve ufak nüanslarla 4. seti kaybetti.. 5. sette ise çözüldü.. fernando gonzalez'in bu kadar büyük bir oyuncu olduğunu ben yeni öğrendim.. roddick, del potro'yu yine 5 sette geçen marin cilic ile eşleşti.. diğer eşleşmelere bakılırsa iyi bir rakip.. en altta murray-nadal çeyrek finali oynanacakken özellikle.. bu gece de erkeklerde kıyamet kopacak. federer-hewitt , davydenko-verdasco çok sert maçlar.. djokovic in önü yarı finale kadar açık. tsonga'yı yener herhalde..

bayanlarda ise ortalık biraz daha karışık.. safina sırt ağrıları nedeniyle çekilince maria kirilenko çeyrek finalist oldu..bondarenko'yu da geçebilir.. petrova,clijsters den sonra kuznetsova'ya da acımadı.. buldozer gibi gidiyor.. henin için çok formda ve zor bir rakip olacak petrova.. yukarıda ise williamsların önü açıldı.. caroline wozniacki ve sam stosur bir williams yarı finali önündeki en büyük engeller..

önümüzdeki hafta oynnacak her maç final gibi..
 
Nadal'ın tercihi Federer!

Rafael Nadal, Playstation'da tenis oyunu oynarken, İsviçreli rakibi Roger Federer'i seçtiğini söyledi.

Nadal, oyun oynarken kendi karakteri yerine Federer'inkini tercih ettiğini, çünkü Playstation'daki tenis oyununda Nadal karakterinin ''sayı kazandıracak hamleleri yapamadığını'' söyledi.

Nadal, ''Oyunda ben sadece savunma oynayan kişiyim. Çizginin 2 metre gerisinde duruyorum, koşmuyorum. Başka oyuncu seçince daha iyi oluyor'' dedi.

Rafael Nadal, boş zamanlarında Playstation'da futbol da oynadığını söyledi.

Nadal, Federer ile şu ana kadar turnuvalarda yaptığı 20 maçtan 13'ünü kazandı.
 
Sonunda bir Federer maçını baştan sona izleyebildim,Federer için rahat bir maç oldu,bize bol bol winnerlar izletti ve Hewitt'i 6-2 / 6-3 / 6-4 lik setlerle eleyip çeyrek finalist oldu.Asıl zorlu maçlar bundan sonra özelliklede Davydenko maçı önemli bir sınav olacak olacak.Davydenko ise Fernando Verdasco'yu 5 set sonunda, 6-2, 7-5, 4-6, 6-7 ve 6-3 yenerek, çeyrek finale yükseldi.

*Wozniacki, Çinli tenisçi Na Li'ye 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya veda etti.

* Serena Williams, Samantha Stosur engelini 6-4 - 6-2 lik setlerle geçti.

*Erkeklerde bir diğer çeyrek final eşleşmesi Lukasz Kubot'u 6-1, 6-2 ve 7-5 ile mağlup ede Novak Djokovic ile beş setlik bir mücadele sonunda Nicolas Almagro mağlup eden Tsonga arasında oldu.

*Venüs ise Schiavone karşısında galip gelerek yoluna devem etti.
 
Nadal'ın ayakları Murray'e dayanamadı. 2. sette Nadal'ın yüzü düşünce ters giden bir şeylerin olduğunu anlamıştım biraz. Bu sakatlık bu yeteneğin sonu olmaz umarım.

Cilic ve Henin yarı finaldeler. Henin, Zhenge kaybetmez diye düşünüyorum. Federer-Davydenko izlemek güzel olur. Federer arka arkaya Davydenko'ya 3. kez kaybetmemek için elinden geleni yapacak. Bakalım Davydenko formunun zirvesinde ilerlemeye devam ediyor...
 
Yine Nadal yine sakatlık,bizim kronik sakat futbolcular gibi oldu artık.Aslında bugün dört sette Murray'ı eler fakat yarı finalde Cilic karşısında daha fazla zorlanır diye tahmin ediyordum, ama son şampiyon için erken bir veda oldu.Tabi Murray'ı da tebrik etmek lazım,yarı finali hak etti,Nadal'ın çekilmesi onun galibiyetine gölge düşürmemeli.

Normal şartlarda kaybetse güzel fotoğraflar koymak isterdim ama bu şekilde elenmesi tenis adına üzücü tabi,böyle ikide bir sakatlanmaktansa, uzun sürse bile ara verip sağlam bir şekilde geri dönse sanki daha iyi olur.Böyle giderse ilerideki kariyeri pek parlak görünmüyor tabi biz uzman değiliz,o yüzden yorum yapmak pek doğru olmaz, ne diyelim geçmiş olsun,sağlıcakla dönsün bizde sağlıklı bir Nadal'ı güzel mücadeleler sonucu yenmenin keyfini yaşayalım.Sporcuların bu tarz sorunlarla uğraşması,sakatlılarının kariyerlerini etkilemesi kötü.

Henin final yürüyüşünü devam ettiriyor,Federer'e gelirsek yarın ki maçın zorlu geçeceği kesin,Davydenko'nun çok formda olması sebebiyle Federer'i zorlamasını bekliyoruz ama Federer'i son iki maçta yenmiş olması bu maç için kriter olamaz çünkü Grand Slamlar dışındaki diğer turnuvalarda her önüne gelen Federer'i yener hale geldi zaten,ama Grand Slamlar çok daha farklı.
 
Nadal: Servis bile atamıyordum

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın çeyrek finalinde İskoç Andy Murray ile karşılaşan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, sakatlanarak turnuvaya veda etti...


Maç sırasında sağ dizinden sakatlanan dünyaca ünlü tenisçi basına yaptığı açıklamada, "Bütün sakatlıklar endişe vericidir ve kabul edilmesi zordur. Ama sezon başında bir sakatlık yaşamak beni endişelendirmiyor çünkü beni kortlardan uzaklaştıracak bir sakatlık değil, en azından ben öyle umuyorum" dedi. İlk 2 seti kaybeden ve 3. sette 3-0 gerideyken sahadan ayrılma kararı alan Nadal, "Maçı yarıda bırakmak hoşuma gitmiyor ama geçmişte yaptığım hataları tekrarlamak ve maçın sonuna kadar gitmek istemedim. Servis bile atamıyordum, devam edemezdim" değerlendirmesinde bulundu.

"Kötü şans ebedi değildir" diyen İspanyol tenisçi, henüz tam bir testten geçmese de geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlığın benzeri bir sorun olduğunu söyledi.

Geçen yıl Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan Nadal, mevcut durumda dünya sıralamasında 2. sırada yer alırken, kaybettiği puanlarla 3.lüğe düşme riski bulunuyor.
 
Arkadaşlar rica etsem bana erkeklerde bir taslak hazırlayabilirmisiniz?

Yani örneğin Federer'in tarafına gelecek diğer yarı finalist hangi eşleşmeden sonra belli olacak?
 
Roger Federer - Nikolay Davydenko maçının galibi ile Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga galibi yarı finalde eşleşecek.. yarı finalin diğer eşleşmesi ise Marin Cilic - Andy Murray arasında olacak erkeklerde
 
bayanları da vereyim ilgilenenler için..

Serena Williams - Victoria Azarenka maçının galibi ile Na Li - Venus Williams galibi yarı finalde eşleşecek, yarı finalin diğer eşleşmesi, Justine Henin - Jie Zheng
 
Veee Roger Federer 23. kez üst üste yarı finalde.

Set Skorları: 2-6 // 6-3 // 6-0 // 7-5

Ayrıca birincilik koltuğunu da bu galibiyetle garantilemiş oldu.Grand Slamlarde ki Roger Federer farkı diyorum.Üst üste 23.kez yarı final...
Roger Federer gibi oynarken efsane olmuş bir ismi izlemek büyük bir keyif ve izlemeye devam.


Go Fedex Go. :)

...............................

Venus Williams Avustralya Açık'ta artık yok. Çinli tenisçi Na Li karşısında eline geçen tüm fırsatları harcayan Venus Williams, turnuvaya çeyrek finalde veda etti...

Set skorları:6-2 6-7 5-7
................................

Venüs elenirken Serena, Azarenka'yı yenerek yoluna devam etti.

Set skorları: 4-6 7-6 6-2

Yarı final eşleşmesi: Na Li-Serena Williams
 

Üst