Ayhan Şahenk Sorunsalı

Her maçtan önce ve maçtan sonra taraftar gelmeli diye herkes konuşuyor fakat ne yazıkki yine düşüncesizce işler yapılıyor.Geçen sene A.Cömertte tam taraftar salon oturdu bu sene salon değiştirildi ne yazıkki.Tamam Cömert yakışmıyordu ama böyle sistemsiz olmaz.
Gelelim ana fikirden sonra içeriğe.
Salon-taraftar olayı kağıt üzerinde olmuyor.Taraftarın gelmesi ve benimsemesi için o salonu sahiplenmesi gerekiyor.A.Cömertte bunu yakalamıştık ikinci sene özellikle her yer sarı kırmızı olduktan ve gereksiz ayrıntılardan (ülker yazıları gibi) kurtulduktan sonra.Birde insanların ayakları alışmıştı salona gitmeye girmeye.Zaten yerleşim yeri içndeydi oradanda kemik bir grup oluşmuştu hatta.

Bu sene başında sürekli konuşulan Ayhan Şahenke geçiyoruz denildi.Tamam çok güzel salon basketbol için ama bu kadar programsız olmasının sıkıntılarının çekileceği aslında baştan belliydi.Bununda en güzel göstergesi rekor sayıda kombine satılmasına rağmen daha o sayıda insanın bile gelmemesi.
Bundan sonra madde madde sorun ve çözümleri yazmak istiyorum.

*Öncelikle bilet fiyatları.Kimse kusura bakmasın ama şu şartlarda dağ başına kimse maça o paralara gelmez.Kombine yüzünden bu uygulama düşünüldü güzel ama başarısız uygulamada.Acilen vazgeçilip bilet fiyatının hiç olmadı normal 10 ytl öğrenci 5 ytl yapılması gerekiyor.

*Maç saatlerinin ayarlanması.Cumartesi 2 de Haftaiçi 6 da maç yaptığın sürece bu salonu dolu görme ihtimalin yok.Bayan maçlarıda başlıyor çk düzgün ve doğru bir düzenleme yapılması şart.

*En büyük sorunlardan biri salonun Galatasarayla ilgili olmaması ve hissedilmemesi.Bildiğin deplasman salonu havası var.Heryer siyah yeşil.Bunu değiştirmek için elden geleninn yapılması gerekiyor.Hiç olmadı saha kenarlarına maç öncesi ipekçide yapıldığı gibi plastikle kaplansa o bile birşeydir.Yukarıyada bir iki bayrak çok mu zor.

*Bir şekilde ulaşım işinin düzene sokulması gerekiyor.15 ytl yapıyorsun biletleri bari 4. levent metro çıkıştan otobüs seferi yap.özellikle maç sonrasında.Oralarda yaşamış ve zamanında o salonda oynarken yaşımız küçükken gittiğimz maçlar sonrasında karanlıkta oraların nasıl olduğunu hatırlayan biri olarak söylüyorum.

*Taraftara yönelik organizasyon sıfır neredeyse.Bizim bu forumdaki yapılmaya çalışılanlarda olmasa gerçekten sıfır.Biz bundan övünmüyoruz tam tersi daha çok birşeyler yapma derdindeyiz.2 sene öncesinde Ali Emre ve ben bu işe başlamadan önce ne anons vardı ne müzik.Bizim kadar düşünen yokmu kimse bunları.Eğer düşünen yoksa en azından karşılıklı oturup konuşulsun çözümler bulunsun.Önümüzde yazan Cafe Crown bir işe yarasın.En basit örnek : maçlarda devre arasında orta sahadan atış yaptırılsın kombine numaralarından yola çıkılarak kurayla.Çokmu zor böyle şeyleri ayarlamak.
Aslında kafamda çok fikir proje var ama yazmaktan çekiniyorum açıkçası.

Gelelim işin asıl çözümüne geçici çözümlerden.Aslantepeye salon mutlaka ama mutlaka yapılmalı.Şekli şemali hiç umrumda değil.Taraftara uygun insan gibi bir salon yapılmalı.Emin olun kötüde olsa bu taraftar kendine ait olduğunu hissettiği bir salonu adam gibi bir yapılanmayla birgün boş bırakmaz.
Düşünsenize düzgün insani bir salonumuzun olduğunu.Tavanda şampiyon yılların yazılı olduğu formaların aşağı indiğini.Salonun her tarafında eski kadrolarımızın ve efsane maçlarımızın-oyunlarının bulunduğu fotoğrafların olduğunu.Salonunun girişinin müze gibi dizayn edildiğini.
Yapsınlar böyle bir salon 5 yıllıkta kombine çıkarsınlar.3.000 tane satılmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.
 
Beşiktaş,Taksim,Kadiköy ve Bakırköy'den en az 10 otobüs kalkmalıdır.En önemli çözüm budur.Tabi bilet fiyatlarıda düşürülmelidir...

Şampiyonluk için bu 2 faktör önemli bence.
 
Her sorunun yanında bir çözüm vardır yeter ki bu istensin.

Nedir taraftarın belli başlı sorunları? Yüksek bilet fiyatları, taraftarın salona ulaşımda zorluk çekmesi, maç saatlerinin elverişli olmaması. Bilet fiyatları sorununun çözümünü bir tarafa bırakalım çünkü çözüm belli. İkinci soruna gelecek olursam; yönetim salona ulaşım konusunda İETT ile işbirliği yapmayı beceremiyorsa, servis araçları filosu olan Altur´un sahibine de mi ulaşamıyor? Üçüncü soruna gelecek olursam; yukarıda saydığım konularda düşüncesiz davranan yönetimin maç saatleri konusunda hiçbir kusuru yok! Memur kenti olan İstanbul´da 17:30´da mesai biter, maça gelmek isteyen taraftar da toplu taşım araçları ile 30 dk içerisinde rahatlıkla salona ulaşır! Bu sorun tamamen maça gitmek istemeyen taraftarlar tarafından üretilmiş bir bahanedir!

Ancak bu anlayış devam ettiği sürece Avrupa´da 10 yıl sonra gelen galibiyeti bugün olduğu gibi salon kapasitesinin %10´u, satılan kombinelerin %20´si ile kutlarız. Gel de zihniyet istifa deme!
 
onur bey istanbulda mesainin 17.30 da bitip de yarım saatte salona ulaşıldıgı konusunda şaka yapıyosunuz dimi :)

bu arada ben burda bikaç defa yazdım. muratın da yazdıgı tek çözüm aslantepeye yapılacak salondur. aslantepe tamamıyla bir galatasaray spor kompleksi haline getirilmelidir. ülker fenerbahceye salon yapıcak. biz aslantepeye salon yapıcak sponsoru hayli hayli buluruz.. muratın dediği de gibi de her sekilde her macı full oynarız..

gelelim ayhan şahenk çözümlerine.. bu saatlerde maç oynatırsanız allahın kulu gelemez. hiç mi düşünülmüyo yahu.. başlarım fener macına.. galatasaray maçının saati fener maçına göre ayarlanmaz.. çok mu mutlu herkes 250 kişiye oynadığı için..

yarın ki maç 8de. 6da bakırköyden çıkıcam 8de orda olabilmeyi umuyorum umarım başarırım..
 
Sorun morun yok.Cillop gibi salon.Ve Maslakta daha nerde olsun.95-96 sezonunda bile orda oynuyoduk.Esas hata ipekçi ve cömerte gitmemizdi.
 
Bugünkü maçın dolmamasının 2 nedeni var. Biri 15 ytl olan bilet ve ikincisi Trafik. Bilet fiyatını bir yana bırakırsak trafiğe yapılacak hiçbirşey yok çünkü 6'daki maça Anadolu yakasından yetişmek imkansız onun için bu saatte oynanmaya devam ederse yazıkki Galatasaray'ımı seneler sonra çıktığı Avrupa'da izleyemeyeceğim:(
 
Re:

Semih Ural' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":8c7ba]Her sorunun yanında bir çözüm vardır yeter ki bu istensin.

Nedir taraftarın belli başlı sorunları? Yüksek bilet fiyatları, taraftarın salona ulaşımda zorluk çekmesi, maç saatlerinin elverişli olmaması. Bilet fiyatları sorununun çözümünü bir tarafa bırakalım çünkü çözüm belli. İkinci soruna gelecek olursam; yönetim salona ulaşım konusunda İETT ile işbirliği yapmayı beceremiyorsa, servis araçları filosu olan Altur´un sahibine de mi ulaşamıyor? Üçüncü soruna gelecek olursam; yukarıda saydığım konularda düşüncesiz davranan yönetimin maç saatleri konusunda hiçbir kusuru yok! Memur kenti olan İstanbul´da 17:30´da mesai biter, maça gelmek isteyen taraftar da toplu taşım araçları ile 30 dk içerisinde rahatlıkla salona ulaşır! Bu sorun tamamen maça gitmek istemeyen taraftarlar tarafından üretilmiş bir bahanedir!

Ancak bu anlayış devam ettiği sürece Avrupa´da 10 yıl sonra gelen galibiyeti bugün olduğu gibi salon kapasitesinin %10´u, satılan kombinelerin %20´si ile kutlarız. Gel de zihniyet istifa deme!

onur bey istanbulda mesainin 17.30 da bitip de yarım saatte salona ulaşıldıgı konusunda şaka yapıyosunuz dimi[/quote:8c7ba]


Valla ben de acaba IRONI mi yaptı diye kendi kendime soruyorum hala acıkcası :)
 
ne maddiyat ne ulaşım en büyük problem maçlarımızı deplasmandamı yapıyoz kendi sahamızdamı yapıyoz o belli değil.sarı kırmızıyı andıran herhangi bi durum göremiyorum tvden izliyen gs deplasmana gelmiş der parkelerde galatasarayla ilgili hiç bişey yok sahanın ortasına bari bi aslan amblemi koysalar belli yerleri sarı kırmızı yapsalar onada razıyım ama bu yönetimin işi acilen çözüm bulunmalı.
 
Kardeşim uzak dağ başı dediğiniz yerin
M.köy den ataköy 12 km = M.köy den Daçka 12 km mesafe eşit !
Ataköyde Şirinevler otobüs durağında inip salona her yürüdüğümde 15 dk. , Dacka da taş çatlasa 4 dk !
Ataköy de derby maçlarda büfe yok, wc yok , salonda oturduğun yerden kalkıp yere gidersen oturduğun yere geri gelme hakkın yok , hele 1 de deplase taraftar gelmişse kökten ..çtın.
Ayhan Şahnek ' te giriş çıkış derdi yok , devre arası çık kapı önne sigaranı iç , büfelerde her aradığın mevcut , wcler de SICAK SU akıyor , emniyeti pııl pırıl insanlardan oluşuyor , salonun 4 tarafı tribün hertürden taraftarlık bilincine sahip insana hitap ediyor .
E Allah rızası için daha neyi tartışıosunuz ?
Murat' ın dediği gbibazı organizasyon eksıklerı göze çarpıyor . Hertürlü önerinizi yeni 1 topic açarak paylaşalım derim yönetimle :)
 
Fırat dağbaşı kısmı benim için maçtan sonra çıktığında dışarda yaşadığın hava olarak geçerli.Yoksa metrodan sonra ulaşım halledilirse çok bir sorunu yok ulaşım olarak.
Monernliğine diyecek hiçbirlafım yok zaten.
 
Şöyle bir durum var geçen sene lig başlarında Ahmet Cömert aynı bu durumdaydı. Kız maçları genelde boş,erkek maçlarında ise 300 kişi oluyordu. Zaman ilerledikçe insanlar ısınmaya ve maçlara gelmeye başladı. Maçlar ilerledikçe ilgi artacaktır. Tabiki başarılı sonuçların alınması da çok önemli.

Daha öncede defalarca söyledim Aslantepeye salon mutlaka ama mutlaka yapılmalı. Madem böyle bir proje var bunu icinde salon olmaması büyük bir ayıptır Galatasaray gibi bir klüp için. Ayhan Şahenkte kimse kendi evimizde gibi hissetmiyor. Kendi salonumuzu ve renklerimizi istiyoruz.

Kombine satılsın diye bilet fiyatları yüksek tutuldu ve halen öyle gidiyor. En azından ögrencilere indirimli bilet satılabilir.

Maçın devre arası,molalar gibi boş anlarda yapılacak gösteri ve aktiviteler de mutlaka ilgiyi artıracaktır.
 
Re: Re:

Arda EZER' Alıntı:
[quote="Semih Ural":e1b8e]
onur bey istanbulda mesainin 17.30 da bitip de yarım saatte salona ulaşıldıgı konusunda şaka yapıyosunuz dimi
Valla ben de acaba IRONI mi yaptı diye kendi kendime soruyorum hala acıkcası :)[/quote:e1b8e]
Memur kenti İstanbul söyleminin ve ünlem işaretinin yeterli olacağını düşündüm ama yine de kafalarda soru işareti bırakmışım :) İstanbul trafiğinde mesaisi 17.30´da bitse bile toplu taşım aracıyla 30 dakikada maça yetişecek taraftarın heykelini dikmek gerekmez mi salonun önüne ;)

Kombine satışlarını artırmak için bilet fiyatlarını ilk haftalarda yüksek tuttular onu anladım da ısrar etmenin mantığını anlayamadım. Basket maçlarına gelmeye alıştırılan taraftar bilet fiyatları nedeniyle salonlardan uzaklaşacak, yönetim taraftarı salona tekrar çekmek için çaba harcayacak. Bir Nasrettin Hoca fıkrası geldi aklıma ama benzetmesi kötü olduğu için yazmayım, her ne kadar teşbihte hata olmaz dense de...
 
futbol maçının olduğu günlerde maçlarımızı oynarsak sami yen in önünden salona otobüs kaldırıp dönüşte de sami yen e herkes bırakılır ise etkisinin olacağına inanıyorum.geçen sezon cömert te gerçekleştirdiğimiz bir olaydı.
 
salonun yeri o kadar facia değil ama tabi ki içerisinde renklerimizin olmayışı, geçmişimizin başarılarımızın sergilenilmeyişi ilk bakışta ayhan şahenkin kendi salonumuz havasına bürünmeyişine nedendir. tabi ki kendi salonumuz olsun, kendi tesisimiz olsun. ancak bu akşamdan sabaha hallolamıyacağından mevcut şartlarda neler yapabilirizi de kovalayabilmeli. evet bilet fiyatları facia..bir indirim kesinlikle düşünülmeli, özellikle öğrenciler için.. maç saati ise farklı bir durum orada karşı takımın da hem fikir olması ve bazı diğer detaylarında sağlanması lazımdır diye düşünüyorum.
Bilet fiyatları henüz değişmemiş olsa da bu akşam ki maç saati 8.. demek ki taraftarımızın çoğunun yetişme problemi olmaz..umarım!
gelelim devre arası etkinliklere, kesinlikle. ortamı ısıtmak, kendimizi daha bir evimiz de hissetmek anlamında birşeyler düşünülmeli yönetim tarafından.
ama öte yandan yerden bağımsız evdi deplasmandıdan bağımsız sporcularımızın ter akıttığı her arena bizim onlardan desteğimizi esirgemediğimiz sürece galatasarayımızın evidir!
 
Ayhan şahenk spor salonu ataköyde olsaydı ben bile en az 20 kişiyile gelir o salonu doldururdum ahmet cömette çoğu maça sığmıyorduk eğer ayhan şahenkede sığılmasını istemiyorsanız oradaki galatasaraylılar işbaşına geçmelidir. ahmet cömertte ataköylüler yoğunluktaydı ve salonun atmosferi güzeldi, abdi ipekçide zeytinburnulular yoğunluktaydı iyi bir salon atmosferi vardı, şimdiyse ayhan şahenkte hani maslaklılar, sarıyerliler???
 
Re:

İlk iki maddeye katılıyorum fakat İstanbul memur şehri belki (ilk defa duydum ama olabilir) ama maça gidenler memur değil, özel sektör 18:00 veya 18:30'da paydos ediyor. Ayrıca o saatte 30 dakikada levent'ten salona anca gidersiniz. Bu maç 20:00 veya 20:30 da olsa o salonun en az 3 katı insan olurdu ben ve 4 arkadaşım dahil.


Onur Yavuz' Alıntı:
Üçüncü soruna gelecek olursam; yukarıda saydığım konularda düşüncesiz davranan yönetimin maç saatleri konusunda hiçbir kusuru yok! Memur kenti olan İstanbul´da 17:30´da mesai biter, maça gelmek isteyen taraftar da toplu taşım araçları ile 30 dk içerisinde rahatlıkla salona ulaşır! Bu sorun tamamen maça gitmek istemeyen taraftarlar tarafından üretilmiş bir bahanedir!
 
Re: Re:

Can Aydede' Alıntı:
İlk iki maddeye katılıyorum fakat İstanbul memur şehri belki (ilk defa duydum ama olabilir) ama maça gidenler memur değil, özel sektör 18:00 veya 18:30'da paydos ediyor. Ayrıca o saatte 30 dakikada levent'ten salona anca gidersiniz. Bu maç 20:00 veya 20:30 da olsa o salonun en az 3 katı insan olurdu ben ve 4 arkadaşım dahil.

Onur orada ironi yapmıstı :)
Memur sehri ve trafigi nispeten cok daha rahat olan Baskent Ankara :)
 
Re:

Fırat UZUN' Alıntı:
Kardeşim uzak dağ başı dediğiniz yerin
M.köy den ataköy 12 km = M.köy den Daçka 12 km mesafe eşit !
Ataköyde Şirinevler otobüs durağında inip salona her yürüdüğümde 15 dk. , Dacka da taş çatlasa 4 dk !
Ataköy de derby maçlarda büfe yok, wc yok , salonda oturduğun yerden kalkıp yere gidersen oturduğun yere geri gelme hakkın yok , hele 1 de deplase taraftar gelmişse kökten ..çtın.
Ayhan Şahnek ' te giriş çıkış derdi yok , devre arası çık kapı önne sigaranı iç , büfelerde her aradığın mevcut , wcler de SICAK SU akıyor , emniyeti pııl pırıl insanlardan oluşuyor , salonun 4 tarafı tribün hertürden taraftarlık bilincine sahip insana hitap ediyor .
E Allah rızası için daha neyi tartışıosunuz ?
Murat' ın dediği gbibazı organizasyon eksıklerı göze çarpıyor . Hertürlü önerinizi yeni 1 topic açarak paylaşalım derim yönetimle :)

Daha yazıcak birşey bulamıyorum. Ne güzelde yazmış abim...
 

Üst