Bahçeşehir - Galatasaray NEF

Basketbolun hicbir dogrusunu goremiyorum parkede.
Zorlama sutlar girerse, rakibin kalitesi de zayifsa mac kazaniyoruz.
Kendi seviyemizdeki her rakibe ise kaybediyoruz.
Bugun itibariyle sezona dair tum ilgimi ve hevesimi kaybettim.
 
Sadece Oğuz Savaş'ın adamından Pick and roll oynayabilecek atlet bitirici bir uzunumuz olsa şu duruma düşmezdik. Oyuncular değil, sezon başından beri 1 tane uzun almayıp sırtını Erden Timur'a dayayan yönetim utanmalı!
 
Bu arada Ekrem Memnun durumdan memnun mu acaba? Kenarda hiç bir enerji yok maalesef! Efsanemiz olunca, eleştirince burada bayağı küfür yedik...
 
Bizim maç kazanmamız için en kötü 3 yabancımızın çok iyi oynayıp , ciddi sayı katkı vermesi lazım.
Türk oyunculardan katkı beklersek , çok bekleriz.
 
Forumda genel olarak kaybettiğimiz günlerde takımla ilgili yazılan hemen hemen hiç bir şeye katılmıyorum. Bence tespitler çok ezbere ve günümüz basketbolundan çok eski izleme alışkanlıklarına göre yapılıyor. Yakın maçların çoğunu kaybettik ama hiçbirinde maçtan kopmadık, sinmedik. Kesinlikle winner bir takım değiliz ama maç içinde kalmak konusunda bir sorunumuz yok bence.

Çember altını savunamama ve ribaund problemi ilk sorunumuz ama onun da ötesinde yerli rotasyonun yetersizliği nedeniyle 4 yabancının çok uzun süreler alıp hem maç sonlarında hem de sezon içinde yıpranması en büyük problem. Özellikle Dee Bost'u her 2 devrede 5'er dk. dinlendirelim dediğimiz bölümlerde ciddi handikap yaşıyoruz.

Onun dışında 10 yıl önce kesinlikle yanlış dediğimiz şutların bir çoğu bugünün modern basketbolunda doğru şutlar. Melo'nun, Akoon'un şutlarının çoğuna 10 sene önce koçlar sinirlenirdi belki ama bugün o şutların atılmasının doğru kararlar olduğunu büyük resimde görüyoruz. 2 dk. kala mola dönüşü, 1 metre uzaktan da olsa Akoon'un boşken o şutu atması değil, atmıyorsa o eleştirilmeli. Dee Bost'un zaman zaman çok zorlama, yanlış seçimleri oluyor ama bu kadar dominant oyuncuya direksiyonu bırakıyorsan bunlara da çok bir şey diyemezsin. Bugün o şutlar girmedi, savunma ve özellikle ribaund sorunlarıyla birleşince 10 sayıyla kaybettik ama bugün hücumdaki oyun Avrupa'da gruptan lider çıkılan maçlardan çok da farklı değildi.

Takıma 1 yabancı uzun takviyesi zorunluluk, kısa transferi de lazım ama o da yabancı olursa sadece Avrupa için olacak, lige bir katkısı olmayacak. Kenan Sipahi bana göre sezon içinde olabilecek en iyi hamleydi, onu Beşiktaş'a bırakmak yazık oldu.
 
Ekrem Hoca, kadın basketbol takımındayken kenarda duramazdı. Tüm gerekli anlarda mola alır, doğru hamlelerle, kurduğu setlerle rüzgârı tersine çevirirdi bir şekilde. Erkek takımına koç olduğundan beri bunu pek göremiyorum nedense. Bir anlam da veremiyorum. Ayrıca benim bildiğim Ekrem Memnun takımı bu kadar sayı da yemezdi. Sanki bir sorun var gibi ama çözemedim.
 
Hücumda alan açıyor diye aldığımız adam bırak alan açmayı daha pozisyon bitiremiyor heriflerin uzunu dışardan sokuyor. Savunmada Oğuz kadar gayreti yok. Diyecek bir şey yok.
 
İlk 8'de olan takımlara karşı oynadığımız 9 maçın sadece 2'sini kazandık. Güçlerimizin eşit/yakın olduğu takımları bir türlü yenemiyoruz..!
 
Hocanın bir süredir kötü coaching yaptığına katılıyorum bir koç değişikliği beni bozmaz. Ama bu hafta 4 maç var Kerry sakatlandı. İyi oyuncularımız 37-38 dk oynuyor. Bu takım bu yoğunluğu bu kadar dar kadroyla nasıl geçecek? Puan durumunda Üstümüzdeki takımların nerdeyse hepsi sezon içi 1-2 ekleme yaptı. Galatasarayın efesi yenmesi nasıl sezonun ilerisine doğru bir şey ifade etmiyorsa, bugün bu takımlara 2-7 olması da gitmek istediğimiz yeri vermiyor.
 
Maçları hep küçük sekanslarda kaybediyoruz. Birçok takım hem yerli hem de bütün yabancı oyuncularından katkı alırken, biz üç-dört kişinin sırtında gidiyoruz.
 
FB 2, Daçka 2, Bahçeşehir 2, Karşıyaka 2 , Efes 1, Gaziantep 2, BJK 1. Bu mağlubiyetlerin geldiğini ve geleceğini hepimiz biliyoruz. Takım kurgusu yerli anlamında rezalet, bir uzun alamayıp Ege’ye muhtaç olmak başka bir rezillik. Oğuz gibi son demlerini yaşayan bir oyuncu bile bizde olsa bu mağlubiyetlerin bir kısmı gelmezdi. Yabancıların yüzü suyu hürmetine mesafe kat ediyoruz ama fazla da umutlanmamak lazım
 
FB 2, Daçka 2, Bahçeşehir 2, Karşıyaka 2 , Efes 1, Gaziantep 2, BJK . Bu mağlubiyetlerin geldiğini ve geleceğini hepimiz biliyoruz. Takım kurgusu yerli anlamında rezalet, bir uzun alamayıp Ege’ye muhtaç olmak başka bir rezillik. Oğuz gibi son demlerini yaşayan bir oyuncu bile bizde olsa bu mağlubiyetlerin bir kısmı gelmezdi. Yabancıların yüzü suyu hürmetine mesafe kat ediyoruz ama fazla da umutlanmamak lazım
 
Bir kısa bir uzun alacakmışız. Bu hafta 2 tane önemli maç var, bütün oyuncularımız yorgun. Üstüne bir de sakat verdik. Eşleşme avantajını kaybettikten sonra ya da direkt olarak elendikten sonra oyuncu alsan ne almasan ne. Biz bir aydır maç yapmıyoruz bu sürede çoktan alınmış ve o adamların takıma entegre edilmesi gerekirdi.
 

Üst