Barış Alper Yılmaz

Üçüncü golü de kendisi yoktan yaratmış. Nasıl bir insan, insan mı bu çocuk anlamıyorum. İkinci golde biten pozisyonda asist yaptı. Üçüncü golde savaşarak topu alıp içeri çevirdi. Bazen biten pozisyonlarda bizim bile ''bırak git'' diye imkansız pozisyonları sonradan koşup kazanıyor. Ya gol oluyor ya rakipten faul alıyor ya da korner oluyor. İnanılmaz bir oyuncu, inanılmaz bir oyuncuya evrildi. Bizim takımda iyi oyuncu çok ama böylesine vurucu asker oyuncu çok az. Tam bir joker aslan! Muhtemel şampiyonluğun en büyük mimarlarından.

Muhtemelen hayatımda en çok savunduğum oyuncudur kendisi. Torrent’in o çöp takımda 22 kişilik maç kadrosuna almadığında dahi hep inanıyordum Barış’a. Sene başında Rashica nın gitmesini isteyecek kadar.
2 dönüm noktası oldu Barış’ın. İlki geçen sezon Fb deplasmanında forvet performansı. O maçta her zaman kadroda olması gerektiğini ispatladı. 2.dönüm noktası da bu maçtan tam 1 yıl sonra Pendik maçının devre arasında sol bek olarak oyuna girmesi. Bu kez de çok yönlülüğünü ve aslında vazgeçilmez olduğunu gösterdi. O günden beri de üstüne koyarak devam etti, ve bugünlere geldi.Hala daha geliştirecek ve bize gösterecek yönlerinin olduğu biliyorum. Mesela çoğu kişi bilmez ama uzun zamandır frikik çalışıyor ve gayette güzel vuruyor. Sağ ayak içi çok temiz zaten. Ziyech’in yanında çömez kalır, ama o olmadığında inşallah frikik gollerini de görürüz.

Oynadiklari kulubun etiketine bakarak Arda Guler,Kenan Yildiz falan bilmem ben.Turkiye’nin su anda en iyi futbolcusu Baris Alper Yilmaz’dir.Dunyada belki 4-5 takim haric hangi takimin ilk 11’ine koysan oynayacak fizik gucu,koordinasyonu,mac ici istikrari ve verimliligi en ust duzeyde olan topcusudur.Ustelik isin en guzel tarafi da bu cocugun potansiyelinin siniri yok.

Ben oldum havalarına erken girdi gibi. Her pozisyonda belini başını tutarak yerlere yuvarlanıyor. Sürekli top eziyor, ağırdan alıyor. İlk adımını ayarlayamıyor, ne zaman pas atacağını bilemiyor. Rakip için problem adamdan, rakip için fuzulî adama döndü. 1-2 maç yedeğe çeksin hoca bakalım formanın tadını özleyecek mi eski hırslı günlerindeki gibi.

Kendisine sahip olduğumuz için yatıp kalkıp Allah'a şükretmemiz gereken yerde şımarık tayfanın yeni hedefi olan futbolcumuz kendisi, "Oldum" havalarına girmiş demek, vay be.
Ben bu şımarık tayfaya şaşırmıyorum artık. Okan hocanın isminin başına B koyup hocaya hakaret eden, aklınca küçük düşürmeye çalışıp ite köpeğe yediren insanlar bunlar. Hocasına bunu yapan topçusuna neler yapar. Bu uğurda geçen yıl Berkan gitti Yunus gitti, bu sene Kerem yok pahasına gitti. Şimdi hedef Barış. sadece Barış olsa yine iyi, İcardi'ye bile dil uzatılıyor. Barış garibim, inşallah sallamıyordur sosyal medyadaki bu iğrenç kitleyi.

Okan hocanın da dediği gibi bu adamlar robot değil. Umarım ciddi bir sakatlık yaşamadan şu süreci atlatır. Gösterdiği performans düşüklüğünden bağımsız bir kaç maç dinlendirilmesi sonradan oyuna girmesi gerekir.
Sallai hafta içi sakatlanmış sanırım, maçtan önce Okan hoca Sallai için sadece dün idmana çıkabildi dedi. Bence idmanlı olsa bu maça Sallai ile başlardık. Barış resmen öldü 3 maçtır. Allah sakatlık vermesin diyelim.

Bunu konuşmayı sevmiyorum ama aynısı Fener'de olsa yeri göğü inletirdik. Maç içerisinde sürekli rakibi itmeye-düşürmeye-dövmeye yönelik oynuyor. Yaptığı fauller sarı kartlara meyilli genelde. Yakaladığı rakibi bile arkadan itiyor, formadan çekiyor, kartlar görüyor. Sorunu ne bilmiyorum ama futbolunda gerileme var. Bu akşam oyundan atılmamasını hakeme borçlu. Yoksa yaşayacağımız senaryoyu hayal bile edemiyorum.

Bunu konuşmayı sevmiyorum ama aynısı Fener'de olsa yeri göğü inletirdik. Maç içerisinde sürekli rakibi itmeye-düşürmeye-dövmeye yönelik oynuyor. Yaptığı fauller sarı kartlara meyilli genelde. Yakaladığı rakibi bile arkadan itiyor, formadan çekiyor, kartlar görüyor. Sorunu ne bilmiyorum ama futbolunda gerileme var. Bu akşam oyundan atılmamasını hakeme borçlu. Yoksa yaşayacağımız senaryoyu hayal bile edemiyorum.
Adamı bek oynatmak sıkıntı. Sağ bek ve sol bekin yedekleri yok. Devre arasında umarım gerekli takviyeler yapılır