Barış Alper Yılmaz

Üçüncü golü de kendisi yoktan yaratmış. Nasıl bir insan, insan mı bu çocuk anlamıyorum. İkinci golde biten pozisyonda asist yaptı. Üçüncü golde savaşarak topu alıp içeri çevirdi. Bazen biten pozisyonlarda bizim bile ''bırak git'' diye imkansız pozisyonları sonradan koşup kazanıyor. Ya gol oluyor ya rakipten faul alıyor ya da korner oluyor. İnanılmaz bir oyuncu, inanılmaz bir oyuncuya evrildi. Bizim takımda iyi oyuncu çok ama böylesine vurucu asker oyuncu çok az. Tam bir joker aslan! Muhtemel şampiyonluğun en büyük mimarlarından.
 
Muhtemelen hayatımda en çok savunduğum oyuncudur kendisi. Torrent’in o çöp takımda 22 kişilik maç kadrosuna almadığında dahi hep inanıyordum Barış’a. Sene başında Rashica nın gitmesini isteyecek kadar.
2 dönüm noktası oldu Barış’ın. İlki geçen sezon Fb deplasmanında forvet performansı. O maçta her zaman kadroda olması gerektiğini ispatladı. 2.dönüm noktası da bu maçtan tam 1 yıl sonra Pendik maçının devre arasında sol bek olarak oyuna girmesi. Bu kez de çok yönlülüğünü ve aslında vazgeçilmez olduğunu gösterdi. O günden beri de üstüne koyarak devam etti, ve bugünlere geldi.Hala daha geliştirecek ve bize gösterecek yönlerinin olduğu biliyorum. Mesela çoğu kişi bilmez ama uzun zamandır frikik çalışıyor ve gayette güzel vuruyor. Sağ ayak içi çok temiz zaten. Ziyech’in yanında çömez kalır, ama o olmadığında inşallah frikik gollerini de görürüz.
 

Üst