Basketbol Süper Ligi 7. Hafta Frutti Extra Bursaspor - Galatasaray Nef

Hangi takımı maçı kazanmaya yakın görüyorsunuz?

  • Frutti Extra Bursaspor

    Oy: 7 31.8%
  • Galatasaray Nef

    Oy: 15 68.2%

  • Kullanılan toplam oy
    22
Ekrem hoca bir Galatasaray efsanesidir ve değerlidir. Fakat basketbol çok dinamik bir spor sürekli kendini geliştirmen ve yeni trendlere uyum sağlaman gerekiyor ve koç olarak başarılı olmak istiyorsan her zaman daha fazlasını istemelisin. Yeterince iddialı olmayan kanaatkar yapıdaki bir insanın uzun vadede koçluk anlamında zirvede kalabileceğini düşünmüyorum. Koçluğa ilk başladıkları dönemlerde bence Oktay Mahmuti Ergin Ataman'ın önündeydi ya da en azından benzer seviyelerdeydiler fakat bugün geldiğimiz noktada Ergin Ataman zirvede Mahmuti ise eski günlerinden oldukça uzakta. Mahmuti'yi çok seven bir insan olarak söyleyebilirim ki Ataman'ı bugün daha farklı kılan şey hiçbir zaman yetinmemesi ve hep daha fazlasını istemesi bence. Mahmuti daha geleneksel ilkelerine bağlı Ataman ise daha pragmatik ve esnek.

Yani şu ana kadarki süreçte gördüğüm kadarıyla Pistiolis iyi bir koç olacak gibi duruyor ve kariyer basamaklarını tırmanıyor. Ekrem hoca ise kariyerinde en iyi günlerini geçmiş bir isim. Dolayısıyla koç olarak Pistiolis bizim için iyi bir seçenek fakat birlikte büyümeliyiz. Dolayısıyla yapılması gereken transferler de kariyerinin en iyi günlerini henüz görmemiş aç oyuncular olmalıydı. Bu sene özelinde kurulan kadrodan ve Pistiolis'in tercihlerinden memnun değilim fakat bence Pistiolis hala oldukça gelecek vaadeden bir koç.
Oktay Mahmut'nin basketbolu Ergin Ataman'dan daha iyi bildiğine inanıyorum ama işte Ataman'ın farklı özellikleri onu yukarıda tutuyor.
 

Üst