Basketbol Taraftarlığı Nasıl Olmalı!!

Top rakipdeyken bagırmamak ve rakipe küfür etmek.Karsıyaka macında biz bunu yaptık hatta bir ara hüseyin benchten ayaga kalkıp bize önümüzdeki seylere vurmamızı istedi.Ama biz bunu görmedik ve hala küfür etmeye devam ettik.
 
bence iyi taraftar maca gelmeden yenilgiyi goze alan fakat salonda takimina verecegi destekle galip olucagini dusunene kisidir bu mantikla hareket edenler her zaman kazanir ornek aris in basketbol takimina bakin allah askina ikinci sinif basketcileri var ama kendi sahasinda taraftariyla inanilmaz butunlesip her sene kendini asan sonuclar aliyor dikkat edin gs uefa kupasini almadan onceki maclarina tarafatar nasil ve mesela r.madrid macinda 3-2 biten maci diyorum taratar simarik eskisi gibi sevinmiyor bagirmiyor buda futbolculari etkiliyor ama maci gs maci kazandi diyeceksiniz peki ondan sonra ne oldu peki bence gs taraftari kufur etmedende karsi takimi baski altina almayi bilmeli ve buna ben yurekten inaniyorum bunun olmasi icin ise bir kere olsun o salanun dolmasi lazim ve o tadi alan herkez salona kosacaktir
 
bence top rakipteyken gürültü çıkarmak çok etkileyici.Cüneyt Erden'in bu konuda bi açıklaması vardı.Geçen sene final serisinde F.Ülker seyircisinin etkinliğinden bahsediyordu ve hücum ederken birbirimizi duyamıyorduk diyordu.Kornalar, koltuklara vurmalar, kritik pozisyonlarda hep beraber aşırı da olsa tepki vermek çok önemli bence.
 
Anladığım kadarıyla çoğu kişi iyi niyetleriyle beraber bir anlamda kendilerini tatmin etmeye geliyorlar maçlara.Arkadaşlar herkes takımına destek olmak için geliyor maçlara ama bir düşenelim biz takıma en çok nasıl destek verebiliriz.Keşke Murat Özyer veya herhangi bir oyuncu muz forumumaza gelsede onlar nasıl taraftar isterlerdi bir açıklasalar.Biz taraftar olarak yapabileceğimiz 3 şey var en başda oyunu izleyip zevk almaya bakalım daha sonra takımımıza tempo verelim rakipe ise baskı uygulayalım.Bunların nasıl olacağını nacizane fikrimi sundum ancak arkadaşlar bağırmak eşittir her şey değil, lütfen bu durumu kafanızdan silin bakın ingilterede futbol maçlarında nasıl dır fazla ses çıkmaz stadda ama hakem aleyhe faul çaldığında yada rakip bir oyuncuya sert girdiğinde tribünlerde hep beraber bir uğultu kopar bunu yapmamız en büyük destekdir.Ayrıca adminlerimizin hiç biri görüş bildirmemiş Murat abi Arda abi lütfen bütün büyüklerimiz de yazsınlar...
 
Bana göre Türkiye'de özellikle de Galatasaray'da basketbol taraftarlığı yok. Hatta Galatasaray'da çok bilinçli taraftarlık da yok. Basketbol futbola göre daha elit bir spor olduğundan elit seyirci gerekiyor. Burada elit derken tezahürat yapmayan, renksiz kişilerden bahsetmiyorum. Bilinçli ve tam destek veren taraftardan bahsediyorum. Maalesef ki Galatasaray seyircisinin de kendisini aldatmaya tepkisi uzun sürdü ki takım hep desteklenmmeliydi. Şimdiye bakarken son yılların en iddialı takımı var. Öncelikle yeteri kadar seyircinin gelmesi gerekiyor. Basketbolda futbolla ilgili tezahüratların yapılmaması gerekiyor.(deplasmanda, samiyen de gibi.) Rakip hücum yaparken ıslık ve çıkartabilinecek tüm sesler(panoya vururken), öndeyken de daha gaza getirici tezahüratlar lazımm. Biz takımı gaza getireceğimize, takım güzel hareketler yapınca biz gaza geliyoruz. Bu sene hakettiğimiz yere gelip, bilinçli basketbol seyircisini tekrar kazanmak dileğiyle.
 
Re:

Aydın Aksu' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Oturarak ben kendi adama tezahürat yapamam.Bağırıcak olan taraftar nasılsa ayrı duruyor.Oturmak isteyen farklı yerlere kayarsa sorun olmaz.Ayrıca ayakta tezahürat hem seyriciyi daha motive ediyor hemde sahadan görüntü olarak daha etkileyici oluyor.


Aydın Bey ayrı duran taraftar olarak yukarı tribündeki taraftarlarımız kast ediyorsunuz sanırım;ancak benim T Blok'ta kombinem var.Orada da benzer bir durum yaşanıyor.Benim bulunduğum yere göre sahanın bir kısmı kör nokta oluyor.Umarım bu kez düşündüklerimi tam olarak aktarabilmişimdir,.Zaten ayağa hiç kalkılmasın demiyoruz,son periyot tüm salon ayakta oluyoruz zaten,bizim T Blok ateşli normalde de ayakta oluyoruz,ben koltuğa çıkmadan bahsediyorum.
 
Re: Re:

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Zaten ayağa hiç kalkılmasın demiyoruz,son periyot tüm salon ayakta oluyoruz zaten,bizim T Blok ateşli normalde de ayakta oluyoruz,ben koltuğa çıkmadan bahsediyorum.

Ben bu maçta çıldırdım resmen sahaya en yakın taraftarlardandım ayakta tam kameranın karşısında beyaz formalı işte..Kaptırmışım kendimi maça bi sahaya girmediğim kaldı..Bi ayak panolarda bi ayak koltukta sırık gibi çıktık :)

Ateşli olmak güzel de herkesin kendini kontrol etme olayı olmayabilir..Dikkat ederiz artık herhalde biraz daha :)
 
o diilde büyük maçlarda pota arkası önemli...boş bırakılınca olmuyo
 
BAsketbol taraftarı nasıl olur değilde nasıl basketbol taraftarı istediğimi söyleyeyim.4 Sene üstüste şampiyon olduk diye başlayan tezahüratı yapmayan basketbol seyircisi olur diyorum.
 
Adminlerimizin yada bizden yaşça daha büyük abilerin bu konu hakkında görüşleri, düşünceleri yada fikirleri yok mudur? bekliyoruz...
 
arkadaşlar en önemli şey stadın dolu olmasıdır stad dolu olmadığı zaman hiçbirşey doğru düzgün yapılmaz!!!taraftar baskete biraz daha önem verip ali sami yendeki 25 bin taraftarın sekizde biri ayhan sahenke gelse çok daha müthiş işler yapılacaktır.
 
biz dün bunu çok iyi yaptık 25 dakika durmadan ıslık yaptık ve o arada takım geri döndü
baktık takım sayı atamıyor ilk önce sahaya konfeti atıp mersini durdurduk :) sonra ıslık yapmaya başladık takım geri döndük ama nefes yetmedi
 
Re:

Emirhan Şatır' Alıntı:
iyi bir tribün lideri olunca basketbol taraftarlığı çok iyi oluyor bence. Bunun en iyi örneğide Ömer abidir.

Bence illa ki tribün liderine gerek yok.Avrupa'nın ünlü takımlarının seyircileri nasıl etkili oluyor o zaman?Basketbolu biraz bilmek yeterli.İnsan zaten otomatikman tepkisini koyuyor ortaya ve etkileyici bir destek çıkıyor.
 
Bencede gerek yok.Görüntü olarak ta hoş değil!!!Bir de en büyük eksiğimiz basketbolun oyun kurallarını bilmememiz.Ancak olumlu bir şey söylemeliyim ki, Türkiye de hiç bir taraftar da olmayan bir şeyi T blok yaptı demeyim de Galatasaray'ın Basketbol Taraftarı yaptı.Rakip takım steps yaptı ve oraya yakın taraftar lar hakeme steps yaptığına dair hareket yaptı.Bu çok hoştu bu kadar basit bir şeyi bile Türkiye de bilmeyen taraftar lar var.Biz tribünlerde biraz daha aktif olmalıyız hakemleri baskı altına almalıyız.
Maç oynanırken Maçı izleyip tepki yi bütün bir salon halinde verelim.Teknik faul llerde hiç bir şey olmamış gibi etrafımıza bakmayalım baskı kuralım.Herşeye rağmen Türkiye nin en kültürlü taraftarı GAlatasaray da dır bunun kanıtı geçen senedir.
 
Serdar Aslan' Alıntı:
Bencede gerek yok.Görüntü olarak ta hoş değil!!!Bir de en büyük eksiğimiz basketbolun oyun kurallarını bilmememiz.Ancak olumlu bir şey söylemeliyim ki, Türkiye de hiç bir taraftar da olmayan bir şeyi T blok yaptı demeyim de Galatasaray'ın Basketbol Taraftarı yaptı..

Birincisi görüntünün hoşluğunu bir kenara bırakmalısın..Takıma desteğe bakmalısın..Hiçbir ordu başında bir lider olmadığı zaman başarılı olamıyorsa bu aynen tribün için de geçerlidir..Nasıl olur derseniz..Herkes kendi kafasına göre iş yaparsa yani ağzına geldiğini söylerse omuz omuza vermezse nasıl birlik olunacak?? Herkes kafasına göre takılacak deyimi yerindeyse..Bence lider olmalı..

İkincisi Tblok demiyeyim de demişsin..Dedin bile..Tribün ayrımcılığı yapmasan çok iyi olacak..Bende senin dediğine karşı derim ki pota arkası desibel desibel ses veriyor..Ama senin tabirinle DEMİYORUM !! (dedim mi acaba?) Olsun benim gözümde bütün bloklar bir tanedir tek yürektir..

Üçüncüsü üzerine basa basa Galatasaray Basketbol Taraftarı demişsin..Kullandığın cümle yanlış..Burada herkes futbolda izliyor basketbol da izliyor Galatasaray'ı destekliyor..Tamam basketboldan iyi anlayan kişiler tabi yerinde müdahele edecek ama senin bunu söylemenden başka sonuçlar çıkarıyorum..Sanki basketbol ile futbol veye voleybolda Galatasaray seyircileri farklı takıma destekleri ayrı gibi..Yazarken dikkatli davran bence..Şahsen ben alındım üzerime..Ben basketboldan çok anlayan bir kişi değilim..Futbolu basketbola göre çok daha iyi bilirim..Farkedilmiştir forumda fazla teknik yorum yapmam..Ama her şartı koşulu yenerek Ayhan Şahenk'e ulaşır takımımı desteklerim..Bu forumda da yazarım..Çok da iyi arkadaşlar edindim bu site sayesinde..Kısacası anlatmak istediğim..
ÇABAMIZIN ADI GALATASARAY !! : )
 
Futbol maçlarımızda Davul falan oluyo
Basketbol maçlarına davul götürmek yasakmı acaba
Ben hiç görmedim bizim takımda :? :?
Panathinaikosda gördüm ama :)
 
Aslında iyi bir düşünce.Maçlarda davul yasak mı bunu öğrenmek lazım.Çok sağlam tezeharüt ve ıslık gelir böylelikle.
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Serdar Aslan":b9878]Bencede gerek yok.Görüntü olarak ta hoş değil!!!Bir de en büyük eksiğimiz basketbolun oyun kurallarını bilmememiz.Ancak olumlu bir şey söylemeliyim ki, Türkiye de hiç bir taraftar da olmayan bir şeyi T blok yaptı demeyim de Galatasaray'ın Basketbol Taraftarı yaptı..

Birincisi görüntünün hoşluğunu bir kenara bırakmalısın..Takıma desteğe bakmalısın..Hiçbir ordu başında bir lider olmadığı zaman başarılı olamıyorsa bu aynen tribün için de geçerlidir..Nasıl olur derseniz..Herkes kendi kafasına göre iş yaparsa yani ağzına geldiğini söylerse omuz omuza vermezse nasıl birlik olunacak?? Herkes kafasına göre takılacak deyimi yerindeyse..Bence lider olmalı..

İkincisi Tblok demiyeyim de demişsin..Dedin bile..Tribün ayrımcılığı yapmasan çok iyi olacak..Bende senin dediğine karşı derim ki pota arkası desibel desibel ses veriyor..Ama senin tabirinle DEMİYORUM !! (dedim mi acaba?) Olsun benim gözümde bütün bloklar bir tanedir tek yürektir..

Üçüncüsü üzerine basa basa Galatasaray Basketbol Taraftarı demişsin..Kullandığın cümle yanlış..Burada herkes futbolda izliyor basketbol da izliyor Galatasaray'ı destekliyor..Tamam basketboldan iyi anlayan kişiler tabi yerinde müdahele edecek ama senin bunu söylemenden başka sonuçlar çıkarıyorum..Sanki basketbol ile futbol veye voleybolda Galatasaray seyircileri farklı takıma destekleri ayrı gibi..Yazarken dikkatli davran bence..Şahsen ben alındım üzerime..Ben basketboldan çok anlayan bir kişi değilim..Futbolu basketbola göre çok daha iyi bilirim..Farkedilmiştir forumda fazla teknik yorum yapmam..Ama her şartı koşulu yenerek Ayhan Şahenk'e ulaşır takımımı desteklerim..Bu forumda da yazarım..Çok da iyi arkadaşlar edindim bu site sayesinde..Kısacası anlatmak istediğim..
ÇABAMIZIN ADI GALATASARAY !! : )[/quote:b9878]

Oncelikle seni tanımıyorum ama elestirinde kesinlikle haklısın. Genc arkadaslar bu konuda biraz fazla benmerkezci davranıyor.

T Blok falan filan daha 1 aylık bir olgu; daha once neredeydin diye sorarlar adama, lütfen mesajlarınızın nereye gidecegini iyi kestirip yazın arkadaslar. Genc arkadasları bir kenara koyarsak, bizler yıllardan beridir tribunlerde yer alan insanlarız; futbol ile tribun hiyerarsisiyle tanısıp taraftarlıgı öğrendik ama o zamanlarda bile basketbol sporu bizlere daha cekici geliyordu. Zaten su an icinde bulundugumuz ortamın da temelleri bu sekilde atıldı. Yaklasık 10 senedir GSbasket.Org (ilk etapta Com uzantılı acılmıstı.) faaliyette ve Galatasaray Basketbol Takımlarının basarıları icin caba gösteriyoruz.

Tribune geri dönersek; benim de diger arkadaslar gibi bahse konu olan bloktan kombinem var ama istisnalar dısında kombinemin oldugu bolumde macları takip etmem. Galatasaray basketbol maclarına giden arkadasların geneli basketbol bransında fazla bilgi sahibi degil (kurallar ve teknik acıdan), hal böyle olunca yanlarında kendilerine bu konuda yardımcı olabilecek insanların olması ve bir bakıma yol göstermesi, maca cok daha konsantre olmalarını saglıyor ve bu sayede de tribunlerin oyuna etkisi fazlalasıyor.Ben, futbol maclarında beraber oldugum arkadaslarımın yanında basketbol macı izleyerek belki de macı dikkatli takip edemiyorum ancak etrafımdaki insanların basketbol konusundaki eksiklerini tamamlayıp oyuna etkilerinin cok daha fazla olmasına katkıda bulunuyorum.

Örnegin bugün Yılmaz Baskan basketbolu az cok (az cok diyorum ama sordugu soruları duysanız şaşar kalırsınız) biliyor ve seviyorsa bunda bizlerin (Ben, Murat, Önder v.b.) katkısı yadsınamaz.

Sonuc olarak lütfen blokculuk v.b. yapmayınız; ben 25 senedir bu sporun icindeyim, belki de bircogunuzun yasından fazla bir süre demek bu, ve isteyen ukalalık olarak algılayabilir ama basketbolu gercekten de gayet iyi bildigime inanırım, bu durumda bile bu tarz ayırımcı söylemlerde bulunmuyorsam bildigim birseyler vardır herhalde ...

Umarım özellikle genc arkadaslarımıza konuyu anlatabilmisimdir.
 

Üst