H
Hakan Fırat
Misafir
Kenan Sıpahi çok yetenekli oyuncu gerçekten.
Şahsi fikrim bu takıma 1 ve 2 numara lazım.
Şaka maka koca maçı 1 molayla bitirecez eğer son saniyelerde koyduk mu molası almazsak...
Basketboldan çok anlamıyorum fikrimi söyleyeceğim bir bilen açıklarsa sahiden sevinirim. Örneğin Tofaş'ı izliyorum onların hücum setleri ve yerleşimleri önceden çalışılmış gibi. Bizimki ise bir oyuncunun tamamen doğaçlama olarak attığı pas ve şutlara dayanıyor gibi. Bireye özgürlük veren oyun tipi böyle mi oluyor yoksa biz eksik mi oynuyoruz? Bir de savunma da aynı basketi yeyip duruyoruz önlem alamadık bir türlü.
Şimdi bana şiddetle itiraz eden arkadaşlar çıkacak ama kısaca açıklayayım. Bahsettiğin olayın adı "kaos basketbolu"... Ergin Ataman hocamızın tüm takımlarında görebiliriz bu oyun tarzını. Benim şahsi fikrim bu sistemsizliğe dayanan sistem senelik başarılar getirebilir eğer oyuncu mühendisliğini sağlıklı bir şekilde sağlarsan. Fakat yine şahsi fikrim bu olayın kesinlikle uzun vadede başarı şansı yoktur. Umarım açıklayabilmişimdir.
Şu Gordon'un son attığı basketi Arroyo atsaydı burda Tanrı ilan ederdiniz adamı.
Teşekkürler. Ben daha 2-3 senedir sıkı takip ediyorum basketbolu. Mahmudi ile birlikte başladım diyebilirim. O yüzden bendeki yeri ayrıdır. Gözüm onun oynattığı oyuna alıştığı için alışmakta zorlanıyorum biraz. Garip geliyor yani. NBA'de pek sevemedim mesela. Basketbol oynuyorlar gibi gelmiyor. Tabi benim gibi basketbol cahili adamın yorumlarını çok kaale almamak lazım.