BBL 10. Hafta | Galatasaray Medical Park 71 - 61 Tofaş

Abiler,Arkadaşlar..Bu takım daha dûn İstanbula geldi. Biraz sakin olalım lütfen. Kalvye başında eleştirmek kolay. Neden maclara gitmiyorsunuz. Kaç kişiye oynuyor takım yahu...

Gordon bomboş atışı sayıya çeviremedi. 3.çeyrek iyi iş çıkardı ama keşke biraz da şut tehdidi olsa.

Basketboldan çok anlamıyorum fikrimi söyleyeceğim bir bilen açıklarsa sahiden sevinirim. Örneğin Tofaş'ı izliyorum onların hücum setleri ve yerleşimleri önceden çalışılmış gibi. Bizimki ise bir oyuncunun tamamen doğaçlama olarak attığı pas ve şutlara dayanıyor gibi. Bireye özgürlük veren oyun tipi böyle mi oluyor yoksa biz eksik mi oynuyoruz? Bir de savunma da aynı basketi yeyip duruyoruz önlem alamadık bir türlü.

Şu maçı herkese göre sürpriz bir isim olarak algılanabilecek Jamont Gordon ile kazanıyoruz resmen. Onun bu katkısı olmasa üst üste 3. yenilgimizi alabilirdik.

Basketboldan çok anlamıyorum fikrimi söyleyeceğim bir bilen açıklarsa sahiden sevinirim. Örneğin Tofaş'ı izliyorum onların hücum setleri ve yerleşimleri önceden çalışılmış gibi. Bizimki ise bir oyuncunun tamamen doğaçlama olarak attığı pas ve şutlara dayanıyor gibi. Bireye özgürlük veren oyun tipi böyle mi oluyor yoksa biz eksik mi oynuyoruz? Bir de savunma da aynı basketi yeyip duruyoruz önlem alamadık bir türlü.

Şimdi bana şiddetle itiraz eden arkadaşlar çıkacak ama kısaca açıklayayım. Bahsettiğin olayın adı "kaos basketbolu"... Ergin Ataman hocamızın tüm takımlarında görebiliriz bu oyun tarzını. Benim şahsi fikrim bu sistemsizliğe dayanan sistem senelik başarılar getirebilir eğer oyuncu mühendisliğini sağlıklı bir şekilde sağlarsan. Fakat yine şahsi fikrim bu olayın kesinlikle uzun vadede başarı şansı yoktur. Umarım açıklayabilmişimdir.

Maçın adamı Gordon oldu. Böyle oynasın ciğerimi yesin. Efes maçından sonraki beğendiğim en iyi oyunu. Gordonun 2 numarada oynaması daha mantıklı. Maçta 71-61 kazandık. Dün akşam İstanbul'a inince yorgunluk baş gösterdi.

Şimdi bana şiddetle itiraz eden arkadaşlar çıkacak ama kısaca açıklayayım. Bahsettiğin olayın adı "kaos basketbolu"... Ergin Ataman hocamızın tüm takımlarında görebiliriz bu oyun tarzını. Benim şahsi fikrim bu sistemsizliğe dayanan sistem senelik başarılar getirebilir eğer oyuncu mühendisliğini sağlıklı bir şekilde sağlarsan. Fakat yine şahsi fikrim bu olayın kesinlikle uzun vadede başarı şansı yoktur. Umarım açıklayabilmişimdir.

Teşekkürler. Ben daha 2-3 senedir sıkı takip ediyorum basketbolu. Mahmudi ile birlikte başladım diyebilirim. O yüzden bendeki yeri ayrıdır. Gözüm onun oynattığı oyuna alıştığı için alışmakta zorlanıyorum biraz. Garip geliyor yani. NBA'de pek sevemedim mesela. Basketbol oynuyorlar gibi gelmiyor. Tabi benim gibi basketbol cahili adamın yorumlarını çok kaale almamak lazım. :)

arroyoyu alalım 1 numaraya keyfimize bakalım. Gordon 2 numaraya kaysın, bugün ki gibi kafası rahat oynasın. yardırsın içeri sürekli, bu gücüyle ona karşı koyabilecek oyuncu sayısı çok az. hem bu sayede savunmaya da daha çok odaklanabiliyor. inanın başka transfere filan ihtiyacı yok bu takımın.

Şu Gordon'un son attığı basketi Arroyo atsaydı burda Tanrı ilan ederdiniz adamı.

Gordon eğer sezon başından bu yana Arroyo gibi oynasaydı,şu basketten sonra emin ol ki o da Tanrı ilan edilirdi senin deyiminle.Fakat şu kurtardığı maçta bile o kadar çok yanlış tercihler yaptı ki,hala ne kadar güvenilmez bir oyuncu olduğunu ortaya koydu.

Teşekkürler. Ben daha 2-3 senedir sıkı takip ediyorum basketbolu. Mahmudi ile birlikte başladım diyebilirim. O yüzden bendeki yeri ayrıdır. Gözüm onun oynattığı oyuna alıştığı için alışmakta zorlanıyorum biraz. Garip geliyor yani. NBA'de pek sevemedim mesela. Basketbol oynuyorlar gibi gelmiyor. Tabi benim gibi basketbol cahili adamın yorumlarını çok kaale almamak lazım. :)

Estafurullah... Basketbol cahili falan değilsin bence bazı noktaları oldukça sağlıklı analiz etmişsin. Bu işten ekmek yiyen ne basketbol cahili adamlar var piyasada.

İlk yarı sonunda Gordon bana göre oyun kurucu değil dedim adam nazire yapar gibi 18 sayıyla maçı tamamladı.Ama farketmez sözümün arkasındayım maç boyu sadece 1 asisti var takımın toplam 10 asisti var.Bu takıma 1 ve 2 numara gerekiyor.En kötü Arroyo alınıp Gordon 2 numaraya kaydırılmalı.