BBL 11. Hafta | Fenerbahçe Ülker 74 - Galatasaray MP 67

Takımımızın düşüşte olduğu bir gerçek. İstanbulda oynanan Kuban maçından sonra biraz bıkkınlık var gibi duruyor. Ancak bu tip büyük maçlar ivmenin tekrar yakalanması için fırsat olabilir. Özellikle E. Ataman'ın bu maç için takımı iyi motive edeceğini ve dolduracağını düşünüyorum (Kuban maçında olduğu gibi). Ancak şu anda takımda herşey Hawkins gibi duruyor, onu kilitlerlerse işimiz zor. Bu maçta çok silahla etkili olmalıyız ki tek bir oyuncuya kanalize olmasınlar. Macvan, Dudley, Furkan ve N'dong'a çok iş düşecek. İçerideki performansları çok önemli (KSK maçında Bora Hun Paçun'u bile milli yaptılar. Adam kariyer maçını oynadı). E. Ataman da son haftalarda takım gibi biraz formsuz duruyor. Acaba aklı transfer edilecek oyuncuda olduğu için mi yoksa başka bie nedenden dolayı mı demoralize. Sezon başında takımın ufak bir sallantısında hemen mola alıp müdahale ederken son haftalarda rakiplerin yakaladığı serilerde mola almıyor ve biraz etkisiz duruyor. Onun da sezon başındaki agresifliğe bürünmesi şart.

Fenerbahçe ise son haftalarda sürekli yükselen bir grafik içerisinde. Oyun kurucularının sakatlığının geçmesi ile birlikte atağa geçtiler. Bizim savunmamızdaki en büyük zaaf kıslardan gelen şutlara çare bulamamamız (Örnek KSK maçı Dixon). Kupada bize yenilmişlerdi ancak ben onun ölçü olmadığına inanıyorum, üç gün sonra Boston Celtic's maçları vardı ve son maçın önemi kalmamıştı. Tabiki İlkan'ı unutmamak gerekli. Kendisini ispatlamak için bir hayli asılacaktır maça. Seyirci avantajları da düşünülürse hakemleri de etki altına alabilirler. Son yıllardaki Fener maçlarından daha zor geçecek gibi duruyor.

Son 2-3 haftalık performanslara bakılır ise üstün olan taraf Fenerbahçe. Klasik yorum derbilerin favorisi yoktur denir. Umarım maçta ivme tersine döner ve takım tekrar ritmini yakalar. Yoksa işimiz zor.

Hawkins'in skor üretmekte zorlandığı anlarda Cenk, Macvan, Ndong, Furkan gibi sayı alternatiflerimizden verim almamız şart. Özellikle Cenk ve Macvan'ın performansları çok çok önemli bizim için. Cenk sezon başından beri yükselen bir grafik çiziyor, Macvan son maçta biraz kıpırdadı ama durgunluğunu tam olarak üstünden atabilmiş değil. İşin hücum kısmında Gordon'a güvenemiyorum maalesef ancak savunmada Göksenin'le beraber iyi iş çıkaracaklarını düşünüyorum.

Futboldaki galibiyetimizden sonra FB Ülker taraftarı bu maça daha çok bilenecektir ama çoğu tiyatro seyircisi. Ha ama sahaya yabancı madde atılacağına eminim, muhtemelen taşkınlık yapacaklardır. Ergin hocanın oyuna gelmemesi gerekiyor.

Aslanlara başarılar. Ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerine inanıyorum.

Maçın temposunu düşürebildiğimiz kadar düşürmemiz gerekir. Günlük şut yüzdesi de çok önemli olacak. Göksenin ile başlayıp Bo'nun üzerine çok baskı kurmalıyız. Bunu başarır Bojan'ın şutlarını engellersek maçı alma şansımız yükselir. Şans bizimle olur inşallah

Keşke futbol takımını maça nasıl uğurladıysa taraftar basketbol takımınıda öyle uğurlasalar. Yensekte yenilsekte yine aynı şekilde karşılaşsakta bu basketçileri eminimki çok mutlu olacaklardır armanın olduğu her şube aynı öneme sahitir.

Kısa rtasyonu ve savunmasında sıkıntı çekeceğimiz kesin. Ben favori olduğumuzu zannetmiyorum. Form durumlarına bakılır ise favari maalesef FB. Göksenin'deki bu sakatlık sonrası takımın morali de düşmüştür. Ergin Atamın'ın işi zor.

Geçmiş olsun Göksenin. Umarım eskisinden daha iyi dönersin

Telafisi olan bir maç. Yenilgi beni zerre kadar endişelendirmez. Yeter ki sakatlık olmasın. Gerisi umrumda değil. Fark yesek bile mühim değil benim için,çok samimi söylüyorum.Yeter artık yeteeeer !!!

Kazanmamızda kilit noktalar Pota altı ve Hawkins-Cenk ikilisi olacak gibi duruyor.
Pota Altında Ndong-Dudley uzun süreler alırlar Ndong uzun kollarıyla ribaundlarda coşabilir ki rakibin zaafiyeti var.Dudley bence Macvandan daha fazla süre almalı 4 kısa oynarlarken Orta mesafe şutu olan pivot hareketleri iyi 4 kısada rakibi faul problemi olacaktır.
Hawkins'i yine Sato savunacaktır.Hawkins'e aşırı yoğunlaşırlarsa Cenk'in şutunu riske edebilirler diye düşünüyorum ki Cenk son zamanlarda çok iyi kesinlikle katkısına ihtiyacımız var.
Jamont Gordon Bo'yu yavaşlatabilir bence savunmasıyla

Domercant'ın kafa kafaya giden bir maçta son saniye de Ömer Onan'ın üzerinden atacağı 3lükle kazanmayı çok isterdim bu maçı ama kısmet değilmiş. Umarım Dudley'in veya Macvan'ın İlkan'ı ezdiği, Hawkins'in patronun kim olduğunu gösterdiği ve kazandığımız bir maç olur.

çok zor maç
ortam zaten gergindi
aziz bey sağolsun iyice gerdi.
rakiple kafa kafaya
tempolu bir mücadeleye girersek şansımız çok az
mümkün olduğunca sakin ve zamanı kullanarak oynamak gerek
burada iş ender-engin-gordon üçlüsüne düşüyor
hawkins i sert savunma ile yıldıracaklarını düşünürsek
cenk-macvan-ender-engin ve gordon mutlaka skora katkı vermeli
rakip bizi taraftarı ile hep proveke edecektir
başta ergin hoca olmak üzere bu oyuna düşmemek gerek
zor ama imkansız değil
şansta yanımızda olursa
inşallah alnımızın akıyla oradan döneriz

Domercant transferinin resmileştiği gün pek çoğumuzun zihninde bu maç belirmişti.Şevk kırıcı gerçekten yokluğu.

Maksimum sayıda p&r oynamak maçın çözümü gibi duruyor, F.Bahçe'nin p&r savunması Spahija'nın F.Bahçe'sinden hallice çünkü. Özellikle Ender ve Engin'in oynayacağı p&r'ları potaya giderek kullanırsak, hem bu ikili skor bulur, hem de uzunlarımız. N'Dong bu konuda çok fark yaratabilir akıllı oynarsak. Düşük tempo ve hücumda bolca p&r, maçın kilidi bana göre. Savunmada da onların tavanı bizim oldukça altımızda, biz bu konuda en üst seviyeye çıkarsak, onlar bize kolay kolay yanıt veremeyeceklerdir.

Onların hafif hafif toparlandıklarını, bizim de düşüş trendi içine girdiğimizi varsayarsak, %55 F.Bahçe diyorum açıkçası ben. Ama böyle maçları seven bir koç ve oyunculardan kurulu bir takımız. Tekrardan bir silkinmeyle ayağa kalkma maçı olsun.