Öncelikle Ergin Ataman'ın maç sonunda GSTV'ye verdiği röportajdan giriş yapayım. Koç, her iki takımında iyi oynamadığını, özellikle enerji konusunda sıkıntı yaşandığını ve Hawkins'e yardımcı olacak karakterde bir oyuncu eksikliği olduğunu ifade etti. Yönetime de transfer yapılması konusunda açık mesaj gönderdi. Bence yaptığı yorum kesinlikle haklıydı. Koçun maç içindeki performansına gelince, belki ribaundlarda önemli katkı yapan Furkan'ı daha fazla oynatması ve dış şutlarda etkili olacabilecek Engin'e daha fazla güvenmesi doğru olabilirdi. Evet, Furkan ikinci yarıya iyi başlamadı ama, savunmaya ve ribaundlara yaptığı katkı kritikti... Bu arada, Furkan'ın pota altında aldığı toplarda sürekli pas araması pivot pozsiyonunda oynayan ve en önemli hücum silahı bitiricilik olması beklenen bir oyuncu için yanlış tercihlerdi. Bence Furkan'ın mutlaka daha fazla sayı düşünmesi lazım.
Maça gelince... İlk çeyrekte akıllı savunma yapıp, Emir'in son saniyede orta saha civarından attığı üçlük olmasına rağmen işler yolunda gidiyor gibi görünse de, 21 sayının tamamımın dış oyunculardan gelmesi dikkat çekiciydi. Maç boyunca pota altı rotasyonu (Furkan, N'Dong, Macvan, Dudley) toplam 27 sayı kaydetti. Bence bu istatistik, bu tip üst düzey maçlarda pota altından yeterli katkı gelmediğini gösteriyor. Diğer yandan Jamont'un sezon boyunca üçlükleri bu denli fazla zorlaması iyi oynadığı maçlarda bile verimini düşüren bir etken olmaya devam etti.
Bence maçın en önemli eksisi Euroelague'de ribaundlarda ciddi zaafı ortaya çıkan Fenerbahçe Ülker'e karşı bu alanda yenilmekti (41-31). Ben özellike hücum ribaundlarında yeterince agresif olunmadığını ve Fenerbahçe'nin zayıf yönünden faydalınamadığını düşünüyorum. Diğer yandan Bojan ve Emir'in içeri zorlamalarına çözüm bulamamak da maçın Fenerbahçe Ülker lehine dönmesini sağlayan önemli faktördü.
İlk çeyrek hariç takımda tam tabirle "tutuk" bir görüntü vardı. Ancak, bu denli etkisiz ve hataların yoğun yapıldığı bir günde dahi maçı kazanma noktasına getirmek önemliydi. Ligin ikinci yarısında alınacak daha farklı galibiyetle cevap verileceğini düşünüyorum.