BBL 11. Hafta | Fenerbahçe Ülker 74 - Galatasaray MP 67

Fenerbahçe Ülker bu sene 24 resmi maç yapmış ve bizim maçta aldığı 41 ribaund, en yüksek sayıya ulaştıkları 2.maç olmuş. En yüksek ribaund aldıkları maç da Mersin'e karşıymış ligde. Zaten bu 24 maçın sadece 5 tanesinde filan rakiplerinden çok ribaund almışlar. Bu maç özelinde Furkan'ın olmadığı dakikalarda sağladılar o üstünlüğü.

Fenerbahçe Ülker bu sene 24 resmi maç yapmış ve bizim maçta aldığı 41 ribaund, en yüksek sayıya ulaştıkları 2.maç olmuş. En yüksek ribaund aldıkları maç da Mersin'e karşıymış ligde. Zaten bu 24 maçın sadece 5 tanesinde filan rakiplerinden çok ribaund almışlar. Bu maç özelinde Furkan'ın olmadığı dakikalarda sağladılar o üstünlüğü.

Bu konuda hocanın tavrı çok yanlış. Eleştirincede kötü oluyoruz niyeyse.
Furkanın daha fazla süre alması gerekiyodu fakat 1 2 hücumda saçmaladı diye cezalandırıldı gereksizce. Belki o süreleri alsa hücumdada katkı verecekti.

Öncelikle maçı salondan takip ettim ve rakip takım seyircisi beni gerçekten şaşırttı çünkü maçın başlamasına 5-10dk kala bile salonun yarısı bomboştu,ayrıca Abdi İpekçi'deki maçlarda yaşadığımız ve yaşattığımız derbi ve avrupa maçları atmosferlerinin yanına yaklaşmaları mümkün değil.Bunların dışında bol bol küfür ettiler,bir kaç yabancı madde attılar sahaya ama hakemler Abdi İpekçi'de art arda anonsları yaptırırken bu maçta 2.anons maçın bitmesine 1 dakika 28 saniye kala lütfen! yapıldı.Ayrıca belirtilmesi gereken önemli bir konuda Mirsad Türkcan ve İbrahim Kutluay gibi sporculuk hayatları hakeme itiraz ve rakip taraftarları tahrikle geçmiş 2 utanmazın sahanın dibindeki sandalyelerde oturmaları ve doğru ya da yanlış her hakem kararına sanki sahadaymışçasına itiraz etmeleriydi.Son olarak takıma güveniyorum ama transferi yapacaksak da bir an önce yapmalı ve kadromuzu daha da güçlendirmeliyiz,aksi takdirde böyle başabaş giden maçlarda sıkıntı yaşayabiliriz.

Dışardan atıcılarımızın eksikliğinden dolayı yer yer FBÜ içeri çok gömüldü. Gordon bence iyi oynadı oyunun bazı bölümlerinde ama savunmada da ona çok yük verdiğimiz için hücumda yoruldu etkisiz kaldı. Dakikaları daha uygun ayarlanırsa oldukça verimli olabileceğini düşünüyorum. Macvan konusuna gelince hep söylüyorum çok ağır dışarı çıkıp şut sokamıyor. Bence çok birşey beklememek lazım bu adamdan geçen yıl gelen Savoviç'ten çok farklı oynamıyor. Zaten yeterli bir oyuncu olsaydı sözleşmesi olmasına rağmen Maccabi onu bırakmazdı. Oysaki dışarı çıkıp 2 şut soksa rakip uzunlar dışarı kaçacak ve içeri açılacak.
Dün oynanan oyun gösterdi ki 2-3 oynayan winner bir adam lazım bizim takıma.
Herşeye rağmen eleştirecek tonla şey varken yine de 7 sayı farkla yenildik son 50 saniye kala Gordon'un şutu girse maç berabere olacaktı. Yine de fbü yü çok zorladık bence. Zira onlar tam takımlar formdalar ve 15 bin kişinin desteğiyle oynadılar. Ayrıca büyük baskı kurdular hakemlerin üzerine hakemler yer yer anlamsız fauller çaldılar bize. Diyorum ya herşeye rağmen iyiydik bugün bir Domercant olsa siz düşünün farkı.
Eksiklerimizi tamamlarız umarım. İyi bir transfer takıma moral de verecektir. Rakiplere de iyi bir oyuncu alarak korku salmak lazım bu bize olumlu rakiplere de olumsuz yansıyacaktır.
Ben herşeye rağmen iyi olacak diyorum. Ergin Hocam yeter ki bu transfer seçiminde hata yapmasın ince elesin sık dokusun en iyisini getirsinler. Sonra eminim Hawkins kaptanla yeni gelecek winner oyuncumuz müthiş ikili olacak.

Sahada bir kaptanamız yoktu. Sonuç kaçınılmaz oldu.

Hawkins bu takımın winner'ı mıydı? Sanki Gordon daha çok winner gibi oynamaya çalıştı. Ben ilk defa Hawkins'in hücüm setlerinde bu kadar çakılı oynadığını görüyorum üstelik bu adam bizim basketbol şubemizin kaptanı. Hawkins yarı sahayı dolaşır, topu ister, top dağıtır, işi kendi çözer. Cumhurbaşkanlığı maçında ki gibi, Donetsk maçında sinirlendiğinde 2 kişinin üstünden smaç basmaya zorlması gibi. Böyle devam edicekse, bu iş zor.

Furkan'ın oynadığı sürede skor 21-17 ilk çeyrek geri kalan üç çeyrek facia.

Dün gece ki en etkili oyuncumuz Furkan Aldemir

Dün gecenin loser'ları ise Ergin Ataman ve Hawkins.

Arkadaşlar hawkinsi neden dinlendirmediğini söylüyor bende soruyorum hoca hawkinsi çıkardığında onun yaptıklarını kim yapacak. Keşke hawkinsi çıkarsaydıda bakalım mağlubiyetimiz kaç sayıda olurdu görürdük. Hawkins oynadığı sürece takımı ayakta tutuyor sayı üretmesede rakip ona önlem almaktan daha fazla efor sarfediyor domercand varken dinlendiriyor hoca oyun içinde heran herşeyi yapacak 1 kişiyi hep tutmak istiyor skor olarak oyunu koparmadığımız sürece.

Bakın hawkins durunca takımın diğerleri neden çıkmıyor ortaya sayı anlamında adam robot değilya hermaç bu kadar sayı atsın.

Ergin hoca 2 hafta oldu dedi transfer listemi vereli dedi buna odaklanacakken nelerle uğraşıyoruz eğer ergin hocayı murat özyer karşısında pasifleştirirsek murat özyer güçlenir ve şube onun tekeline geçer onun tekeline geçmesi demek geçmişte koçlukta yaptı ne hale geleceğimizi hesap edebiliyorsunuzdur ayrıca aynısı futboldada yapılmaya çalışıldı ama taraftar fatih hocayı ezdirtmedi ve başarılar ortada bunu anlamak çokmu zor halen ergin hocayı eleştriyorsunuz benchte 2 oyuncudan mesela hiç oynatamıyor hoca.

Ayrıca şu azizeyi sevindirmseydik bu maçıda alsaydık adam deliye dönecekti. Ama sağolsunlar bu kulübün parasını o kadar düşünesi geldiki insanların ne akla mantıktır bu 2-3 milyon euroyu düşüneceğim diye 10-15 milyon euro çöpe gidecek.

Galatasaray coachu Ergin Ataman maç boyunca kendisine küfür eden taraftarlara sitem ederek, “Maç boyunca bir metre mesafeden, ana, avrat, çoluk, çocuk sürekli küfür eden herkese aynı küfürleri iade ediyorum” dedi.

Devam edelim ergin hocayı asmaya adama orda galatasarayın koçu olarak o küfürleri yiyor . Devam ergin hocayı asmaya devam ona sahip çıkacağımıza. Ergin hocanın yerinde olsam beş dakika durmam giderim çünkü anlıyoruzki oktay mahmudinin hayali ile yaşamayı sevenler var .

P&R üzerinden neredeyse sayı bulamadık( galiba bir kez Dudley ile bulduk), tüm ikili oyunlarımızı savundular ki Fenerin normalde bu ikili oyun savunması iyi değil biliyoruz.Bence oyun kurucularımızın yaratıcılık seviyesinin düşük olmasından kaynaklanıyor bu

Öncelikle Ergin Ataman'ın maç sonunda GSTV'ye verdiği röportajdan giriş yapayım. Koç, her iki takımında iyi oynamadığını, özellikle enerji konusunda sıkıntı yaşandığını ve Hawkins'e yardımcı olacak karakterde bir oyuncu eksikliği olduğunu ifade etti. Yönetime de transfer yapılması konusunda açık mesaj gönderdi. Bence yaptığı yorum kesinlikle haklıydı. Koçun maç içindeki performansına gelince, belki ribaundlarda önemli katkı yapan Furkan'ı daha fazla oynatması ve dış şutlarda etkili olacabilecek Engin'e daha fazla güvenmesi doğru olabilirdi. Evet, Furkan ikinci yarıya iyi başlamadı ama, savunmaya ve ribaundlara yaptığı katkı kritikti... Bu arada, Furkan'ın pota altında aldığı toplarda sürekli pas araması pivot pozsiyonunda oynayan ve en önemli hücum silahı bitiricilik olması beklenen bir oyuncu için yanlış tercihlerdi. Bence Furkan'ın mutlaka daha fazla sayı düşünmesi lazım.

Maça gelince... İlk çeyrekte akıllı savunma yapıp, Emir'in son saniyede orta saha civarından attığı üçlük olmasına rağmen işler yolunda gidiyor gibi görünse de, 21 sayının tamamımın dış oyunculardan gelmesi dikkat çekiciydi. Maç boyunca pota altı rotasyonu (Furkan, N'Dong, Macvan, Dudley) toplam 27 sayı kaydetti. Bence bu istatistik, bu tip üst düzey maçlarda pota altından yeterli katkı gelmediğini gösteriyor. Diğer yandan Jamont'un sezon boyunca üçlükleri bu denli fazla zorlaması iyi oynadığı maçlarda bile verimini düşüren bir etken olmaya devam etti.

Bence maçın en önemli eksisi Euroelague'de ribaundlarda ciddi zaafı ortaya çıkan Fenerbahçe Ülker'e karşı bu alanda yenilmekti (41-31). Ben özellike hücum ribaundlarında yeterince agresif olunmadığını ve Fenerbahçe'nin zayıf yönünden faydalınamadığını düşünüyorum. Diğer yandan Bojan ve Emir'in içeri zorlamalarına çözüm bulamamak da maçın Fenerbahçe Ülker lehine dönmesini sağlayan önemli faktördü.

İlk çeyrek hariç takımda tam tabirle "tutuk" bir görüntü vardı. Ancak, bu denli etkisiz ve hataların yoğun yapıldığı bir günde dahi maçı kazanma noktasına getirmek önemliydi. Ligin ikinci yarısında alınacak daha farklı galibiyetle cevap verileceğini düşünüyorum.

Takımın hücum gücünün son maçlarda çok düştüğü aşikar. Bu durum rakiplerinin oyunundan değil kendi kadro yapımızdan kaynaklanıyor. Donetsk, Tofaş, Fener farketmiyor. Hücumda çok verimsiz oynamaya başladık. Savunma tarafını eskisine yakın yaptığımızı düşünüyorum ama hücum edecek gücümüz kalmıyor ve bazı oyuncular rotasyon daraldığı için dinlenme fırsatı bulamıyor.
Göksenin de sezonu kapattıktan sonra daha önce 1 iken transfer ihtiyacı bence 2'ye çıktı. Hawkins'e mutlak bir yedek gerek ve bir skorer guard. Aslında 4 numarada da sıkıntı var ama hadi orayı idare ettik diyelim ama takımda şutör yok. Transfer olmazsa işimiz zor, çok zor...

Ataman, “2 hafta önce yönetime raporumu bildirdim. Büyük maçları kazanmak için kenardan katkı almalıyız. Göksenin ve Domercant sezonu kapatınca bu alanda sıkıntı yaşıyoruz. Yönetime özellikle büyük maçlar için transfere ihtiyaç duyduğumuzu anlattım. Transfer kararını yönetim verecek” dedi.

Ergin Ataman : "Dis rotasyonda en onemli adamimiz ve Goksenin'i kaybettik acil transfer lazim ama yonetim karar verecek."

Ergin hocanın Domercant sakatlandıktan sonra bir çok röportajını okudum adam hep aynı şeyi söylüyor yönetim transfere izin verirse oyuncu alacağız. Ne yönetimmiş ya. Durumu onlarda görüyor bizde görüyoruz hala transfere izin vermemelerine inanamıyorum. Bu takımın 1 değil 2 transfere ihtiyacı var.Hawkinsin yanına yardımcı lazım.

Dün Jamont iyi oynadı şutları hala istikrarsız o konuya girmiyorum. EL'de tüm takımlar Fener pota altını P&R oyunlarıyla delik deşik ederken bir sadece 1 kez P&R ile oynuyorsan skorerden önce oyun kurucu bakacaksın..Ya da Engin'i Ender'in önüne çekeceksin.. Tutkuyu arıyoruz.

Ergin Ataman : "Tum takimlar Hawkins'e konsantre oluyor bugun 39 dakika oynadi yine"

3-4 maçtır görüyorduk bunu. Fenerinde bunu yapacağını tahmin etmiştim. Hawkinsin yanına birisi şart oğlu şart. Birde Enderle Hawkins yan yana oynadığı zaman Hawkinsin verimi düşüyor. Pota altı oyuncuların size ve bununla bağlantılı screen zaafiyeti kolay sayıya gitmemizi -turnike- engelliyor.

Bir oyuncu hucüm yönünden kısıtlı yeteneklere sahip olabilir ama Furkan'ın dün yaptıkları korkaklıktı.İçine vuracağı pozisyonlarda ya dışarı çıkardı , ya Macvan'a indirmeye çalıştı , ya da top kaybedip hızlı hucümdan sayı yememize davetiye çıkardı.Dünkü maç için en sinir bozucu kısım bu sanırım.