BBL 14. Hafta | Galatasaray MP 83 - 52 Hacettepe Üniversitesi

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 5 Ocak 2013 Cumartesi
Saat: 17:00

Erkek basketbol takımımız yeni yılın ilk maçında 2 galibiyet ve averajla ligin son sırasında bulunan Hacettepe Üniversitesi'ni ağırlıyor. Hafta içinde oynayacağımız UNICS Kazan maçının son provası niteliğinde olan karşılaşma öncesi takımımız da 10 galibiyet 3 mağlubiyet ile ligin beşinci sırasında yer alıyor.

Dokuz haftadır galibiyet yüzü görmeyen ve ligde sadece sahasında Erdemir'i ve deplasmanda Olin Edirne'yi yenen Hacettepe Üniversitesi'nde 13.3 sayı ortamasıyla oynayan Michael Glover ve 12.3 sayı ortalamasıyla oynayan Cameron Bennerman dikkat çekiyor. Hacettepe kadrosunda yer alan eski oyuncularımızdan Hüseyin Beşok 6.0 sayı, 4.5 ribaund, Önder Külçebaş 5.9 sayı, 5.3 ribaund ve Muhammed Baygül de 4.5 sayı ortalamalarıyla mücadele ediyor.

Rakibimizin 13 hafta sonunda oluşan istatistikleri ise şöyle oluştu:

6492hacettepe.JPG

UNICS maçı öncesi ben de ikinci çeyreğin ortasında bitecek bir maç olarak görüyorum bu maçı. Morallerin biraz düzeleceği ve rahat bir maç. Arroyo transferi de bitecekse bitmeli bu arada. En azından takımla beraber 1 maça çıkmış olur zorlu Eurocup maçı öncesi.

Arroyo da oynayabilecekmiş. Gordon'un sakatlığı geçmemişse, mümkün mertebe az süre almalı. Can-Arroyo-Ender-Engin PG'yi idare eder rahatlıkla.

Arroyo'nun da adapte olmasını sağlayacak kolay bir mac gibi duruyor. İlk iki çeyrekte macı bitirip moralsiz oyuncuların motivasyonu için çalışmak gerekli diye düşünüyorum. Herkes için geri dönüş macı olabilir. Ergin hoca da transferden dolayi daha moralli olacaktır sanırım

Felaket oynuyoruz... Başka söze gerek yok.

Cenk kaç dakikadır sahada ilk defa şut kullanıyor. O da basket oldu. Cenk'e özel setler hazırlasak hiç fena olmaz.

39-32 ilk yarı sonucu.

Hucümda istediğimiz gibi değildik. Özellikle çok dış şut denedik. Pota altını kullanmak varken anlamsız dış şut tercihleri yaptı. Hucüm reb. bizi ayakta tutuyor.

Yeni transferimiz Arroyo 2'de 2 ikilik 3'de 0 üçlük ile 4 sayı ile oynuyor. Tabi ilk maçı ondan fazla bir şey beklememek lazım. Alışınca takıma katkısı olacağı görülüyor. Kendi şutunu'da yaratmasıda önemli.

arroyo yüzde 80de falan değil. Ama hazır olduğunda pas trafiğini iyi yönetecek bu çok belli. ayrıca 3luklerıne su takımda sanırım en güvenilesi oyuncu arroyo'dur. ama hazır olmadığı için 3te 0 attı. yüzde 80 hazır olsa en azından 1 tane sokardı. 2 sayılık atışlarını soktu bu iyi gösterge. belli bir sistemimizin olmadığı aşikar. şu takımın vücut olarak sağlam ve 3lüğüne güvenilir bir 4 numaraya daha ihtiyacı var. Allah korusun macvan'ın başına bir kez daha birşey gelecek olsa... Furkan için de birşey söylemek isterim. Artık 4 numara mı yoksa 5 numara mı olmak istediğine karar versin. Bence kesinlikle 5 olmalı. Ve kilo alarak sağlamlaşmalı. pota altını domine edecek seviyede vücuda sahip olmalı.

Bu takım set hucumu oynamayı öğrenememişken hala transfer diyenler var. Transferden önce zihniyet lazım zihniyet. İnşallah olmaz ama bu gidiş bu bütçeyle oynadığımız son sezon olacak bana göre.

Daha önce'de yazdım Cenk'e özel setler yapılmalı. Farkı açıyoruz. Ender'den sonra Ndong'da sakatlandı. Bu sakatlıklar hedeflere yürümemize engel oluyor. En büyük engel o.

Ndong'a dikiş atılıyor.

Gordon bom boş üçlük atıyor. Pota'yı gözü mü görmüyor acaba. Güldürdü beni.

Can Korkmaz ve Sertaç oyuna girecek.

Ndongun tedavisi hala bitmedi. Ambulansa götürecekler. Hay böyle ben bu şansın...

61-41 3. çeyrek skoru.