BBL 24. Hafta | Galatasaray MP 94 Pınar Karşıyaka 73

Salondaydım. Ne bir organize küfürlü tezahurat, ne bir sahaya atılan cisim; hiç birşey yok... Karışıyaka taraftarı olay çıkartmaya gelmiş, birkaç kişi münferiden birşeyler yaptı, münakaşa oldu. Daha sonra Karşıyaka taraftarı, yayıncı kuruluş çekim noktasına girmiş ve olay çözülememiş... Aralarında saatlerce bekleyenlerde olan, binlerce taraftar maçı seyredemeden geri döndü. Yazıklar olsun diyebiliyorum sadece...

Şu kesin, bu takım oynadığı basketbolla şampiyon olur. Ancak, bu takımın hakkını savunacak kimse yok, öyle görünüyor! Hakem kararlarıyla bir kupa gitti bu sezon, devamı da vahim maalesef...

Maçı izleyemediğimiz için, saha içi yorum yok...

Markosvili çok etkili oynadı. Böyle devam eder inşallah. Takım iyi oynuyor iyi takım olmuşuz gerçekten yardımlaşma savunma hücum anlayışımız her geçen gün gelişiyor. Umarım her geçen gün daha iyi oluruz.

artık şu yönetime suçlama yapmayı bırakın lütfen.
başka zamanlar belki hataları olmuş olabilir, tartışılır. Ama bu maçta hataları yok ne yazık ki.
bir kere, içeri dahi alınıp, görüşleri sorulmamış. sorumlu hakemler ve gözlemcidir. onların borusunun öttüğü bir vak'aydı, öyle oldu.
ha, kimi hakem vardır, emniyeti dinleyip maçı seyircili devam ettirirdi, kimisi de böyle yoğurt yiyor. yapacak bi şey yoktu maalesef.
yönetimin dolaylı bir hatası, daha doğrusu öngörüsüzlüğü olmuştur. izmir'deki maçtan sonra bazı grupların "tribün raconu" kesecek kadar ihanet içinde olabileceklerini tahmin edip (ki geçmişte Fener maçlarında defalarca aynı filmi seyrettik, onlar bize, biz onlara) daha fazla emniyet gücü talep etmeleri ve ksk tribününü net bir şekilde ayırmaları gerekirdi. burada bir hata vardır. ama federasyonun yetkililerin kararlarına karışmamalarında günahları yok diye düşünüyorum.
asıl görevleri şimdi başlıyor. ilk maçtaki görüntüleri alıp iyi bir kulis yapacaklar ve bizi fener maçına seyircili çıkaracaklar. aksi halde, size katılmaktan başka çarem kalmaz.

Yönetimin işi şimdi başlıyor. İlk maçın görüntülerini alıp buna ne ceza verdin ki buna daha ağır ceza veriyorsun. Bakın kimse ilk maçı konuşmadı bugün olanlar her kanalda.

En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Ben olayların yanlış olduğunu düşünmüyorum. Ligin açık ara en centilmen seyircisiyiz. Küfürlü tezahürat başladığında direk otokontrolle insanları susturuyoruz. Bize reel olarak verebildikleri ceza yok. Ne futbolda ne Basketbolda. İşte o centilmen seyirci bugün bunları yaptı. Burada sorumluların şapkalarını önüne koyup düşünmeleri lazım. 'Bu efendi seyirciyi bile neden zıvanadan çıkardık acaba' diye. Ligin ilk yarısı oynanan KSK maçında salonda açılan pankart bile seyircisiz oynama sebebiydi aslında. KSK oyuncuları her yorulduğunda dinlenmeleri için sahaya yabancı madde yağdı. O şartlarda takım defalarca içeri girdi ve çıktı oyununu oynadı. İşte o gün TBF bu olaylara ağır cezalar verseydi sokakta insanlar kendi hukuklarını uygulamaya gerek görmezdi. Yapacakları basitti. O pankart açıldığında toplatılacak, sahaya ilk yabancı madde atıldığında anons olacak aynısı devam edince de tribün boşaltılacaktı. Bunu o gün yapamadıysan bugün yapman sadece günü kurtarmaktır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu maçı seyircisiz oynatarak GS-FB maçının seyircili oynanmasını sağlayacaklar. 'GS cezasını çekti' diyecekler. Ama bu maç seyircisiz oynanmasaydı FB de işin içine girecek ceza isteyecekti. Şimdi durum değişti. Maçın gözlemcisinin T.Demirel'den izin almadan bu derece inatçı tutum sergilemesinin başka açıklaması yok. Demirel bu olanları gördü. Önümüzdeki Fb maçına bir şey yapamayacağını düşünüp bu maçla cezayı bitirmeye gayret gösterdi.

KSK basketbol şubesi, taraftarı gibi olduğundan goygoy ve provokasyon dışında bir şey yapmıyor. Bizim pasif, edilgen ve aciz idarecilerimiz de buna çanak tutuyor. Ergin Hoca yapması gerekeni yaptı saygı duyuyorum. Ama o da zıvanadan çıkmış durumda. Milli takım hocası olmak için gereksiz fair mesajlar verme gayretini sürdürüyor. Bugün maçta mikrofonu eline alıp konuşmasını demiyorum. Orada güzelini yaptı ağzına sağlık. Ama maç sonu açıklamalarını okudum. Neden geçen sene BJK-GS serisinde Sinan Erdemde bunları dile getirmedi? GS'a gelince mi insanlar birden Fair olmaları gerektiğinin farkına varıyor?

Olayın bir başka boyutu da burası yani GS forumları. Bizim taraftarın bir huyu var, sakin düşünmeyi bilmiyor. Salonda hiç de gerginlik yoktu. Olaylar oldu ama âkil insan sayısı çok çok fazlaydı. Bunu hesaba da katmayıp bir ton ayar verilmiş. Alemin ahlak bekçiliğine soyunulmuş. Size şunu hatırlatayım. Temiz olmak için her gün banyo yapıyorsanız, ilk yapacağınız iş, akan suyun temiz olması gerektiğidir. Spor ortamında bir ton ahlaksızlık dönerken bir şeylere balta vuracaksan o "şey" takımın değil, spor ortamının tamamı olmalıdır. Bizim taraftar ise kolayına kaçıp vermiş takıma, camiaya ayarı. E camianın arkasında kapı gibi durmazsan o camia nasıl TBF karşısında kapı gibi dursun? İstiyorsanız açalım KSK maçını orada ne kadar tepki olmuş bugün ne kadar tepki olmuş bakalım iki maçın başlıklarına.

Son olarak da güvenlik ve Emniyete bir sözüm var. Benim gibi bir çok şeyden bihaber yaşayan biri bile bu maçta taraftarlar arasında bir şeyler olacağını biliyordu. Bİr önceki maçta yaşananlar dışında KSK cephesinin yaklaşık 1 haftadır gerginliği arttırmak temalı yaptığı hareketler vardı. Özellikle sosyal medyada bu çok rahat görülüyordu. Ve Özel Güvenlik ile Emniyet benim gibi hayattan bihaber yaşıyormuş (hatta benden beter). Göstermelik 5-10 güvenlik personeli ile KSK'lılar korunuyordu. Üstelik onların hareket yapmalarına müsaade de ediliyordu. O zaman ne gereği var o kadar güvenliğe? Madem taraftar sağduyusuna bırakılmış bir çok şey o zaman taraftardan her maç 100 kişi seçsinler onlar yapsın salonun güvenliğini.

Aslında yazacak çok şey var. Tutku Dinçer güzel bir ayrıntı anlatmış Gözlemci ile Taraftar liderleri ve Murat Özyer temalı. Resimin geneline mi baksam öznelden mi yürüsem bilemedim:(

-İlk yarıdaki KSK deplasmanı sonucu rakibin aldığı ceza 13.500 TL
-Geçtiğimiz haftaki BJK deplasmanından sonra rakibin aldığı ceza 10.000 TL
-2007'deki FBÜ-KSK maçından sonra FBÜ'nün aldığı ceza 2.500 TL
Olaylar arasındaki benzerliğe dair takdir sizlerin.Aziz Yıldırım'ın kapı komşusu tarafından yönetilen TBF'nin ceza kıstası üstte yazdığım gibi.Bize de benzeri bir para cezası gelmezse Galatasaray yönetimi kafasını duvarlara taşlara vursun.Bu adamların ne olduğunu,kendilerine hangi sıfatın yaraşacağını biliyoruz ama ne olursa olsun Galatasaray'ın hakkını yedirmeyeceksiniz arkadaş.

Son olarak şunu söyleyeyim.Entellektüel görünümlü kendini twitterda ve sözlükte fenomen sanan insanlar ultrAslan hakkında küfür ediyorlar.ultrAslan'ın eleştirilecek çok şeyi vardır kabul fakat maçtaki olaylar yüzünden eleştiren net aptaldır.

Galatasaray tribünü bu kıvılcımla birlikte umarım kendine gelmiştir.Ksk taraftarının senelerdir tutumunu çok iyi biliyorum o nedenle net olarak böyle bir tepkiyi ve daha fazlasını hakediyordu.

Eğer saha kapama cezası gelirse bir şeyler yapıp şube yönetimine tepki koymalıyız. Twitter'dan mı olur, buradan mı yoksa tribündeki ilk seyircili maçta mı bilemiyorum.

Ama artık benim sabrım kalmadı. Biz taraftarlar ve takımımız devamlı olarak engellerle karşılaşırken yöneticilerin olanları dışarıdan izlemesi kabul edilebilir gibi değil. Tahammül edemiyorum artık.

Öncelikle takımımıza tebrikler.Bu sezon işin sonunu getirebileceğimizi gösterdiler bize.Maç için yazacaklarım bu kadar.
Şimdi gelelim olaylara;
Yani bu taraftar uzun süredir olay çıkartmayan,takım ceza almasın diye bazı olaylara tepki bile koymayan bir tribün.Ve de burada yazılanları görüyorum ve üzülüyorum.Yok futbol taraftarı basket maçına gelirse bunlar olurmuş,yok bu holiganların burada ne işi varmış vs.
Sadece ksk ile olan iki maçın özelinde yazacağım çünkü diğer olayları yazmaya kalksam hem buraya sığmaz hemde bana da sen futbol taraftarısın ne işin var burada derler.
Maç öncesi düşündüklerim de takıma ceza aldırmamak üzerine salonun sağduyulu olması gerektiğini yazmıştım.Fikrim değişmedi keşke olmasaydı ama artık insanların sabrı taştı doğal olarak.Böyle bişey yok izmir de saha içinde herşeyi yaptılar malum koroegrafi(acemice düşünce),maçın durması ve ısınmadan sahaya çıktık ve mağlup olduk.Maç bitiminde tribüne atılanlar ve maç çıkışında taşlamalar(birkaç tanesi küçük çocuklar ve kadınlara geldi) yani bütün pislikleri yaptılar.Yine de ipekçideki maç öncesi bu olaylara rağmen bişey yapılmasın istiyordum.Ama maç önce klavye başından yazdıkları salon için de gelin tribüne kapişalım demeleri sınırları aştığını gösterdi.Ksk lılarla orada kapışan yaklaşık 40-50 kişi var ki o insanlar da dayanamıyor artık.Her olayda sus takıma ceza aldırmamak için hiçbirşeye cevap verme.Rakip takımın aciz taraftarları da bizim bu tutumumuzu biliyorlar ve üstümüze geliyorlar.Bu bir patlamadır.Ekran başında keşke olmasa dedim ama orada olsaydım belki bende dayanamaya bilirdim.
Gelelim bundan sonrasına;
Bunları şube sorumluları ne iş yapar topiğine ayrıntılı yazacağım ama görüşümü söyleyeyim.İzmir deki olaylarla kıyaslarsak hafif kalan olaylar oldu.Ve ksk o maçtan dolayı 15 bin tl ceza aldı,beşiktaş geçen hafta maç boyu küfretti 10 bin tl ceza.Biz tepkimizi koyunca maç hem seyircisiz oynanıyor,bir de fener maçının seyircisiz olması tartışılıyor.Sorumsuz Özyer artık işini yap bu takımı sahipsiz bırakma ve fener maçını seyircili oynat yoksa bu koltuktaki son günlerin olacaktır ki taraftarın sabrı taştı artık.

Hiç Fener maçında seyircisiz oynama cezası falan vermeyi düşünmesinler. Evet kötü olaylar yaşandı ama bunun en son suçlusu biziz.

Daha salona ayak bastıkları anda küfüre başlayıp bizim tribüne gel gel diye tempo tutanlara versinler ceza çok gerekliyse! Malum İlkan Karaman - Bora Hun Paçun takasının nasıl gerçekleştini ve nasıl satılık olduklarını daha önceden biliyoruz. Yine şereflerini satmışlardır muhtemelen bir sonraki maçın seyircisiz oynanması için!

Maç öncesi:
Capture7.jpg
Capture4.jpg
Capture3.jpg

Maç Sonrası:

Capture5.PNG

Ekli dosyalar

• Capture6.PNG
    Capture6.PNG
    11.3 KB · Görüntüleme: 90
Karşıyaka ve Banvit, basketbolda Fenerbahçe'den Beşiktaş'tan falan çok daha pislik ve çok daha tehlikeli camialar... Birine Bandırma'da her hafta inanılmaz düdükler çalınıyor lehine ve suni şampiyonluk adaylıkları yaratılıyor; diğeri de yıllardır yaptığı provokasyonlarla dünkü olayların yaşanmasına devamlı sebep oluyor... En aşağılık yanı da ilk maçtaki olaylarda sesi çıkmayan acizlerin dün ''biz burda sahaya çıkmayız, emniyetimiz yok, çok sayıda yaralımız var'' tarzı şeyler söylemesiydi.

Neyse...

Şu ortamda böyle düşük bir camiayı tokatlayarak, ezerek yenmek güzel oldu. Maç için zaten konuşulacak pek bir şey yok; resmen maçın başından sonuna kadar domine ettik. Evren'in acayip ekstra performansı olmasa maç içindeki ufak geri dönüşleri de yapmaya niyetleri yoktu. Öyle ki; hemen her maç geriye düştüğünde teknik faul alarak takımın ateşlenmesini sağlayan Sarıca'ya bu fırsatı tanıyacak imkan bile bırakmadık. Arroyo, Boni ve Cenk çok iyiydi. Manuchar da yanlışım yoksa ikinci yarı 5 üçlük yolladı; hepsi de kritikti.

Özellikle Markoishvili'nin perdelerden çıkıp yolladığı şutların hastasıyız...

Yazmayayım diyorum ama dayanamadım. Şubenin hatası yokmuş evet çün ki yapılan doğru iş o kadar az ki, yapılan yanlışlar artık alay konusu haline geldi. Dün yaşananların baş sorumluları şube yöneticileridir. Bu tarz olayların olacağı bes belli iken bu kadar rahat ve tedbirsiz kşk taraftarını içeriye almak taraftarın suçumu, emniyeti güvenliği sağlamak taraftarın işimi, ilkanı bırakmak (iyiki gitti), wahleni kaçırmak taraftarın suçumu, bize izmirde yapılanlar hiç bir yerde gündem oluşturmazken dün ki maçın bütün sosyal medyada gündem oluşturması taraftarın suçumu, eminim herkes bir şeyler daha ekleyebilir. Maç öncesi yaşanan olaylardan dolayı fülker maçını seyircisiz oynamamak için bakalım bizim doğru çalışan şube yöneticilerimiz nasıl bir savunma yapacaklar bekliyoruz.

Bir renktasimizin provokatör KSK yoneticisi Mutlu Altuga twitterda verdigi dersi görmenizi tavsiye ederim :) dakikalarca güldüm. :) Resmi de var bende ama mobilden girdiğim için koyamiycam şimdi

sabırsızlıkla resmi bekliyorum.. O provakatorun maç saatinde attığı twitleri duyunca sinir olmuştum.. Kim haddini bildirdiyse helal olsun..

F.Ülker maçının seyircisiz oynanması demek Ergin Ataman'ın koçu olarak sahaya çıkan takımın rakibini dümdüz edeceği anlamını taşıyor benim için. Şahsen çok fazla birşey kaybetmeyiz bu ekip, bu takım bizdeyken..