BBL 7. Hafta | Galatasaray MP 84 - 73 Mersin BŞB

Solomon eski gunlerindeki gibi olmasa yine Lakovicten su haliyle iyidir..Gordon da fena mac cikarmiyor.Zaten Jamont Gordon ilk 5 te baslayacak adam degil.CSKA'daki gibi gorev adami olarak kullanmak en mantiklisi faydali olani.

Uzunlar üzerinden hiç setimiz yok mu? Kaç maçtır dikkat ediyorum pek kullanmaya niyetli değiliz gibi boyalı alanı. Ender ve alley oop dışında çok az boyalı alanı kullanıyoruz.

15.sıradaki Mersin, iyi bir performans gösteriyor bence.

Takımın aklı kesinlikle Kuban maçındaydı bence. Mersin'in yaptığı geri dönüşlerin nedeni de bu bence.Ama Hawkins'in saha içi liderliğiyle maç sonunu rahat oynadık.Helal Aslanlara

David Hawkins: 14 Sayı - 3 Ribaund - 6 Asist
Ender Arslan: 12 Sayı - 5 Asist
Boniface N'dong: 11 Sayı - 5 Ribaund - 1 Asist
Ersin Dağlı: 10 Sayı - 13 Ribaund (7. hucüm reb), 5 blok
Jamont Gordon: 10 Sayı - 2 Ribaund - 3 Asist
Cenk Akyol: 8 Sayı - 7 Ribaund - 2 Asist
Furkan: 7 Sayı - 7 Ribaund - 1 Asist
Milan Macvan: 7 Sayı - 7 Ribaund
Engin Atsür: 4 Sayı - 2 Ribaund - 2 Asist
Jaka Lakovic: 1 Sayı

Takım halinde 20'de 8 üçlük isabeti(%40), 49'da 24 ikilik isabet (%48), 19'da 12 serbest atış isabeti (%63) ile oynadık. 13'ü hucüm olmak üzere 46 reb. ayrıca 20 asistimiz var. 9 top kaybı, 6 blok, 19 faul, 4 top çalmada diğer ayrıntılar.

Ergin Ataman:"Bugünkü basketbol beni tatmin etmedi.Çarşamba günü farka gitmemiz gerekiyor.Oyuncularımın dikkatini çekeceğim."

Eergin ATAMAN muthis bir antrenor..Resmen meydan okuyor herkese..Iste coach,iste hirs,iddia bu olsa gerek...Ben Kubani siki bir savunmayla orada 30 sayi fark atabilecegimizi dusunuyorum..Loko'da bir sey yok..Diyorum,o gun Loko degilde 2.ligden Bandirma Kirmizi olsa bile yenilirdik biz..

Mersin’i devirerek tarihinin en iyi başlangıcını gerçekleştiren Galatasaray Medical Park’ta coach Ergin Ataman, maçı ve çarşamba günkü Lokomotiv Kuban mücadelesini değerlendirdi. Ataman şunları söyledi:

Oyunumuz beni tatmin etmedi. 17 sayılık farktan sonra maçın 4 sayıya kadar inmesi benim takımımın dikkatini çekmem gerektiğini ortaya koydu. Bahanemiz yok. Oyun kararketerimiz beni mutlu etmedi. Çarşamba günü Kuban’ı yenmek zorundayız. Hem kazanmak hem de farklı galip gelmek istiyoruz. Bu nedenle takımımın dikkatini çekmem gerekiyor.

Onlar buraya gelecek, en güzel otellerden birinde, Abdi İpekçi’ye 10 dakika mesafede kalacaklar. İstanbul’a iniş için hiçbir sıkıntıları olmayacak. Kuban’a karşı cehennemi taraftarımız yaşatacaktır.

Kaynak: BasketbolDergisi.