BBL 7. Hafta | Galatasaray MP 84 - 73 Mersin BŞB

Maç adına herşey çok olumlu aslında. Bir tek iki sayılık atışlarda dûşûk bir yüzde tutturmuşuz. 17 sayıdan farkın 4e inmesini söylemiyorum hiç. Çünkü oyuncuların aklı Kuban maçında,çok normal bir durum yani. Kısaca bence herşey olumluyken Ergin Hoca'nın oyun beni tatmin etmedi demesi onun bu işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesi. Müthiş derecede gûven veriyor. Kuban maçında 26 sayılık farkı dûşündûğüne adım gibi eminim. Ona ve takıma güvenimiz tam. Rekorla gelen güzel bir galibiyet oldu. Oyuncuları tebrik ediyorum..

Fark 12 sayı. 25 sanıye var bitime. Mersin'liler bırakmışlar. Top David'te. Kenara bakıyor ne yapayım diye. Ataman, hem oyna diyor hem de fırça atıyor, niye soruyorsun diye. O da topu Furkan'a indiyor ve sayı vs.. Buna kızan Babaoğlu da bitmiş maçta 5 saniye kala mola alıyor ve dönüşte Hakan 10 metreden sallıyor ve giriyor. Ergin Hoca başka kulüplerde de bunu yapıyordu, biliyorum. Ama nedense ben bu tavrı bize yakıştırmıyorum. Kenarda seyrederken rahatsız oldum açıkçası. David topu yere bıraksa ve son toplar oynanmasa çok daha şık bir görüntü olurdu. Rakibe saygı duymak ve günün sonunda bunun bir oyun olduğunu hiç unutmamak lazım.

Domercant gelince çok rahatlayacağız istikrarlı şut atan bir oyuncu ihtiyacımız var bazen çok tıkanıyoruz.

Fark 12 sayı. 25 sanıye var bitime. Mersin'liler bırakmışlar. Top David'te. Kenara bakıyor ne yapayım diye. Ataman, hem oyna diyor hem de fırça atıyor, niye soruyorsun diye. O da topu Furkan'a indiyor ve sayı vs.. Buna kızan Babaoğlu da bitmiş maçta 5 saniye kala mola alıyor ve dönüşte Hakan 10 metreden sallıyor ve giriyor. Ergin Hoca başka kulüplerde de bunu yapıyordu, biliyorum. Ama nedense ben bu tavrı bize yakıştırmıyorum. Kenarda seyrederken rahatsız oldum açıkçası. David topu yere bıraksa ve son toplar oynanmasa çok daha şık bir görüntü olurdu. Rakibe saygı duymak ve günün sonunda bunun bir oyun olduğunu hiç unutmamak lazım.

Ben oyun anlaminda rakibe saygi duyulmasi gerektigini dusunmuyorum..Fatih Terim ne diyor,oyuncularima 3.golu attiktan sonra 4. 5. yi bulmak icin talimat veriyorum diyor..Oyle olmali zaten..Bjk bayan basketbola 41 sayi fark attigimiza ben uzuldum acikcasi,son 15 saniyede oyuncular top cevirmis,daha da sayi,daha da basket,saliseye bile basket sigdirmamiz lazim..

Sonra GS futbolda 2 sene once 9.oldugunda bizimle dalga gecenler,4 sene once GS baskette kume dussun diyenleri ne cabuk unutuyoruz.Ayni sekilde eziklerin bayan basketbolda sampiyon olduklarindaki kufurlu tezahuratlarini??

O yuzden ozellikle Lokomotiv Kuban macinda oyle bir mac bekliyorum ki,26 sayiyi gectikten sonra ERGIN ATAMAN'dan bizzat son 5. saniye kala bu maclik mola almasini istiyorum..Zaten kendisine elektronik ortamdan yazdim..Acirsan acinacak duruma dusersin.O yuzden saldir,parcala,ez,rencide et karsindaki kazan! Bunlari yap ki,sen basarisiz oldugunda bir daha konusamasinlar ileri geri..

Cenk maça çok kötü başlamasına rağmen, önce iki-üç savunma ribaunduyla kendine geldi, sonra da şutlarını sokmaya başladı. Cesaretle potaya gitmesi çok önemliydi.

Hawkins ve Ender de zor dakikalarda takıma önderlik etti.

Yedi maç, yedi galibiyet, attığımız en düşük sayı farkı 10.

Ergin hocaya ve aslan takımımıza tebrikler.

Ergin Ataman Mersin BŞB maçını değil Kuban maçını oynuyordu artık. Bu nedenle de maçı sonuna kadar oynamaları için oyuncularını motive etmeye çalışıyor. Sn. Babaoğlu da alınganlık göstermesin onlar haftada bir maç yapıyorlar. Biz ülkemizi temsil ediyoruz. Üstelik de çok önemli ve kritik bir maçımız var.