BBL 9. Hafta | Pınar Karşıyaka 72 - 69 Galatasaray MP

Yer: Karşıyaka Arena Spor Salonu
Tarih: 8 Aralık 2012 Cumartesi
Saat: 15:00

Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 8 maçı da kazanan Galatasaray'ımız ligin en zor deplasmanlarından biri olan Karşıyaka ile oynayacak 9.hafta maçında.

Ligde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 yenilgi alan Karşıyaka, o maçlarda ise son saniye basketleriyle Tofaş'a deplasmanda, Banvit'e ise içeride kaybetti. Oldukça dirençli bir takım izlenimi veren Karşıyaka Fiba Eurochallenge grubunu da lider tamamlamıştı. Kendi sahasında Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker gibi iddialı takımları yenmeyi başaran Karşıyaka'nın koçluğunu Ufuk Sarıca yapıyor.

Karşıyaka ligdeki son maçında deplasmanda Hacettepe'yi 79-52 ile geçerken, hafta içi Avrupa maçında Krka'ya deplasmanda 80-74 kaybetmişti. Grupta liderlikte rahat olmalarının etkisi ve Soner-Diebler ikilisinin antremanda çarpışmaları sebebiyle riske edilmemeleri de o yenilginin sebeplerindendi.

81 sayı ortalamasıyla ligin bizden sonra en skorer takımı olan Karşıyaka %38,78 3'lük yüzdesi ile gelen 76 isabetle bu alanda ligin lideri konumunda. Özellikle Robert Dixon ve Jon Diebler ikilisi bu alanda en iyi istatistiğe sahipler.

Bu maçta bizde Göksenin ve Domercant ikilisi gene oynamıyorlar, Karşıyaka'da ise Avrupa maçında oynamayan Soner-Diebler ikilisi bu maçta forma giyecek, tam kadro olarak karşımıza çıkıyorlar. Karşıyaka'nın kadrosu şu şekilde:

Alade Aminu
Evren Buker
Onur Calban
Jon Diebler
Bobby Dixon
Onur Kentli
Serkan Mentese
Bora Pacun
Soner Senturk
Umit Sonkol
Will Thomas
Caner Topaloglu

Mesaj maçlarından 3.'sünü Karşıyaka'ya karşı oynayacağız. Karşıyaka'yı yenip karşı-yaka'nın dizlerini şimdiden titretmeliyiz..

Korktuğum deplasmanlardan birisi. Bu seneki yabancıları çok iyi. Dixon ve Diebler gibi çok iyi şutörleri,Aminu gibi iyi birde pota altı oyuncuları var. Thomas da pis işler yapan,skorer ve ribauntçu bir oyuncu. Yerli rotasyonlari da bence yeterli. Soner,Evren,Caner,Kentli,Onur ve Bora gibi yetenekli ve kaliteli yerlileri var. Özellikle dış adam baskasını iyi yapmalıyız. Diebler,Dİxon,Evren,Thomas,Caner,Soner hatta gerektiğinde Sonkol gibi iyi şutörleri var. İceride ki Kuban maçı gibi bir savunma yaparsak kazanırız inşaAllah. Zorlu bir atmosfer olacak ama ben koça ve oyunculara güveniyorum. İnşaAllah kazanıp gelecekler. Başarılar Aslanlar...

Sert savunma yapan iki takımın mücadelesi..
Zor maç olacağı aşikar. Karşıyaka çok iyi girdi sezona. İçerde oynadıkları hedef maçlarda bayağı agresifler.
Ama karşılarındada gerçek bi lider var. Beşiktaşla , Fenerbahçeyle falan karıştırmasınlar. :)
Dış adam savunmamızı 1 tık yukarı çekebilirsek , şut yüzdemizde bariz düşüşler yaşanmazsa alırız maçı. Takımımıza güveniyorum. Tutuk başlamayız inş.

Daha önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da yapacağımız guard baskısı, maçın gidişatı açısından belirleyici bir etken olacaktır. Rakip, maçın başından itibaren tempoyu yüksek tutup taraftarı arkasına almayı düşünüyordur ama bizimkiler buna izin vermez. Son olarak, kağıt üstünde boyalı alanda ağır bi üstünlüğümüz var. Ve bu bölgedeki üstünlüğümüzü maç içinde kabul ettirirsek herşey daha kolay olur. Başarılar takımımıza.

sezonda en çekindiğim deplasman ksk deplasmanı,uzun yıllar sonra 2 kez arayla kazanmamız üzerimizdeki baskıyıda kaldırdı...bu sezon gerçekten iyiler ama yine bence maçı hakem kararları belirleyecek,eğer seyirciden etkilenmeyip,standart karar verebilirlerse galip geleceğimize inanıyorum...

Büyük ihtimal oradayım. Ayrıca zorlu deplasman olacağını düşünmüyorum çoğu karşıyakalı bilet fiyatlarını protesto edicek diye birşey duymuştum.

Üstüste sert maçlar ve yorucu deplasmanların arasında Sopot maçının nisbeten rahat geçmesi P.Karşıyaka maçı açısından iyi oldu. Diri bir Galatasaray'ın bu maçı rahat kazanacağını düşünüyorum. Biz dış adamlara önde iyi baskı yapıyoruz, boyalı alanı çok iyi savunuyoruz, hücumda çok top paylaşıp hızlı hücum edebiliyoruz. Eh daha fazla ne yapalım ki?

Tartışmasız ligin en zor deplasmanlarından birisine çıkacağız cumartesi günü. Yoğun bir tempoda oynamamız da cabası ama ligin en formda takımıyız ve biz kendimiz gibi oynadığımız sürece yenemeyeceğimiz takım yok.

Üzerimizde lige 8´de 8 ile devam etmenin bir stresi de olacak. Büyük takımsak, hedefler büyükse bunların hepsinin üstesinden gelmemiz gerekiyor.

İzmir´de her daim Galatasaray´a destek veren taraftarımızın Yenilmez Armada´yı yalnız bırakmayacağını ve zorlanarak da olsa kazanacağımızı düşünüyorum.

zor bir maç
bence biz karşıyakayı 70-75 sayı civarında tutarız
pota altında çok sorun yaşayacağımızı sanmıyorum
iş bizim vücum gücümüzü sahaya yansıtmamıza kalır
ender, engin ve cenk üçlüsü gordon ve hawkis e biraz destek olursa maç kolay olur

Çok abartılıyor karşıyaka bence.Geçen senelerde de bjk fb gidip oraya yeniliyordu biz galip gelmesini biliyorduk onlar zorlanıcak diye bizim de zorlanacağımız manasına gelmez.Böyle maçtan çok çekiniyorsak play-offlarda ne yapacağız.

Salonda kareografi tarzı bişey yapılacak heralde ipler hazırlanmış. Karşıyaka zor bi deplanmadır her zaman özelikle büyük takımlarla maçlarda etkili iyi bir atmosfer oluşuyor ama bizim takımda bu atmosferi kaldırabilecek oynamaya alışık bir takım. Maçı son dakikalara bırakmamamız gerekiyor.

Türkiye'nin en zor deplasmanı Karşıyaka.Çok zor bir maç olucak.Ama bence kazanıcaz. İlerisi için bir mesaj maçı da olucak rakiplere. Ligin en iyi takımıyız zaten ama bu galibiyet tam bir gözdağı olabilir.

Çok zor bir deplasman hatta belkide ligin en zor deplasmanına çıkıyoruz,oyuncularımıza ve hocamıza güvenimiz tam zorlansak da kazanacağımızı düşünüyorum

kesinlikle şu ana kadar ki en zor maçımız.. ülker ve efes kadar kaliteli kadroları olmasada onlardan daha takım olan ksk, seyircisininde desteğiyle bizi zorlayacaktır.. zorlansak da maçı alacağımıza inancım tam.. bu arada ülker macının biletleri satışta gelmek isteyen 415den bilet alsın yalnızlık çekmeyeyim:)