BBL 9. Hafta | Pınar Karşıyaka 72 - 69 Galatasaray MP

Her takım yenilir,bunda sıkıntı yok ancak bu tarz bir yenilgiyi kabullenemedim takım için,hak etmediler.Serinin sonu böyle olmamalıydı.Ergin ATAMAN'a gelince her insan hata yapabilir bu maç hata yapmıştır.Buda insanın doğasında olduğu gibi sporunda doğasında vardır.

Üç çeyrek kazanmayı fazlasıyla hekettiğimiz bir maçtı. Son çeyrekte kaybettik. Ergin Hocanın dediği gibi geri düşen takım adına bu tür aralar bir avantaj sağlıyor. Eğer önlem alınmazsa her maç geriye düşen takımın seyircisi bu araları aldırır. Enteresan değil mi biz çok iyi oynuyoruz, her türlü olumsuzluğa rağmen maçı almaya kararlıyız, hakemlerin doğru çaldığı bir düdüğe rağmen sahaya kol saati dahil olmaması gereken herşey atılıyor, maç duraklıyor. Resmen yorulmuş ve moralsiz kalmış, gardı düşmek üzere olan ev sahibi takıma 15 dk.lık bir mola veriyor hakemler, seyirci boşaltılmıyor ve geri dönüşte sen cezalandırılmış oluyorsun ve yeniliyorsun. Karşıyaka seyircisine bu maçta verilen mesaj aman geri düşersek sahaya herşeyi atın mesajıdır.
Normal sezonda bu yenilgilerin hiçbir önemi olmadığını geçen sene gördük. Beşiktaş normal sezonu 4. bitirdi ve şampiyon oldu. Biz lider bitirdik ama kendi sahamızda bir kere yenilerek saha avantajını kaybettik ve liderliğin hiç bir anlamı kalmadı. Bu yazdıklarımı herkes biliyor elbette ama hatırlatmak istememin nedeni yenilmemizden çok neden yenildiğimizi iyi analiz etmeliyiz demek istememdendir. Bu sıkışık fikstürde sert maçlar da üstüste gelince yenilmeyi beklemek gerekirdi zaten. Benim takıma tek eleştirim seyirci baskısı olan maçlarda direnç gösteremiyor olduğumuz noktasındadır. Deplasmandaki Kuban maçını da daha dirençli oynayabilirdik. F.Bahçe maçı var on gün sonra, oradaki atmosfer de hiç kolay olmayacak. Hele ki Ergin Hocanın FB seyircisi ile arası da hiç iyi değildir. Onun üzerine de çok oynayacaklar. O maçı deplasmanda kazanmak rakibinize vereceğiniz önemli bir mesaj taşıyacaktır. Yıl içinde oyuncuların formlarında iniş çıkışlar olabilir, sakatlıklar olabilir. Önemli olan playofflara fazla hasar almadan girmek ve büyük sakatlıklar yaşamamak.

Ufuk Sarıca'nın şu açıklamasıyla cumartesi günkü taraftar profilini beğeniyorsa, bu sene işimiz var. Yemin ediyorum, Karşıyaka'lı olduğumdan, İzmir'li olduğumdan utandım. Pankarta hiç girmiyorum, boğaz kesme hareketleri, küfürler falan yakışmıyor. İzmir gibi medeni bir şehre hele hele hiç yakışmıyor.

Taraftarın yaptığı hatayı dile getirecek olgunluk/cesaret, yerli antrenörler arasında sadece Oktay Mahmuti´de var. Çünkü taraftarla arasında olan bağda buna ihtiyaç duymuyor. Pankartta ön plana çıkarılan şiddeti bazı aklıevveller geçen sezonki CSKA maçındaki kareografiyle örtüştürebilir ama dayak yemekle boğaz kesmek arasında ince (!) bir fark var. Benim anlamadığım o kareografiye Federasyon yetkilileri ve İzmir Emniyeti nasıl izin verdi?

Parke içindeki mücadeleye gelirsem; Cenk Akyol ve Ender Aslan´ın beklentilerin çok üstünde katkı verdiği günde kazanmak gerekirdi, olmadı. Bu noktada ne Ataman tek sorumlu (Lakovic tercihi), ne Lakovic yaptığı top kaybıyla tek sorumlu...

Takım olarak kaybettik, bunu kabullensek iyi olur.

Mehmet Ali Abi.. Biz hem Kuban maçını hem Karşıyaka maçını taraftar baskısı yüzünden kaybetmedik bence. Saha içinde maçlar oynanmış olsa her iki takımı da yeneriz. Saha dışı olaylar yüzünden her iki maçı da kaybettik. Bunu aklımızda bulunduralım lütfen. Eğer her iki maçta saha içinde olmuş olsaydı iki takîmda kurtulamazdı elimizden...

Şu maçı kazansak liderlik için çok büyük avantaj elde edecektik, yazık oldu. Özellikle koparamamış olsak da uzun süre önde götürdüğümüz maçı kaybetmek üzücü oldu kendi adıma.. Maçın kırılma anı bana göre de kesinlikle Lakovic'in yaptığı top kaybı. Ergin Ataman'ın bir önceki maçta içinden geldiği için oynattığı bir oyuncuyu bu maçta en kritik yerde oyuna sürmesi nasıl büyük bir hataysa Lakovic gibi bir oyuncunun da cılız bir baskı karşısında bu kadar büyük bir hata yapması büyük hata. İkisine de yakışmadı gerçekten..

Benim gözüme çarpan nokta Gordon'daki istiktarsızlık. Özellikle Domercant da yokken, elimizde bir de şutu istikrarsız olan Gordon varken skor üretmekte zorlanacağız gibi görünüyor kafa kafaya giden maçlarda. Mevcut kadro içinden çözülecek gibi durmuyor, umarım bir takviye gelir.. Macvan'ı da daha fazla kullanmamız gerek diye düşünüyorum, zaman içinde Ergin Ataman formüller üretecektir Macvan konusunda.

Kazanmaya alışmışız. Kuban mağlubiyetini yenilgiden saymıyordum ben şartlardan dolayı. İlk mağlubiyet geldi diyebilirim kendi adıma, ligdeki yenilmezlik serisi de bitti. Ben takımdan genel olarak memnunum, en önemli skor opsiyonunu sezon başından beri kullanamayan takım 2 kulvarda da oldukça iyi iş çıkartıyor. Yapılacak takviye ile, umarım yapılır, daha da iddaalı konuma geleceğimizi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı..

Takım olarak kaybettik tabi. Ama bizim takım başa baş geçen maçlarda çok zorlanır bunu bir kez daha gördük. 2-3 oynayacak bir forvet mi yoksa bir guard mı alınacak buna Ergin hoca ve ekibi karar verecek. Ama bir an önce alınmalı zira bir kaç maç daha kaybedersek takımda özgüven eksikliği oluşacak diye korkuyorum buna asla izin vermemeliyiz.
Şahsen ben Ergin hocayı eleştirdim ancak onu çok sevdiğimden yapıyorum bunu. Biz ondan şampiyonluk bekliyoruz gerisi hikaye.

Son olarak ksk kaç maç ceza alacak bakalım hep birlikte göreceğiz. 15 dk lık mola ile as oyuncularını dinlendirip bizi yendiler. Yoksa yabancıları iyice yorulmuştu rotasyonumuza boyun eğmek üzereydiler. Bunun karşılığı en az 2 maç olmalı.

Takım olarak kaybettik tabi. Ama bizim takım başa baş geçen maçlarda çok zorlanır bunu bir kez daha gördük. 2-3 oynayacak bir forvet mi yoksa bir guard mı alınacak buna Ergin hoca ve ekibi karar verecek. Ama bir an önce alınmalı zira bir kaç maç daha kaybedersek takımda özgüven eksikliği oluşacak diye korkuyorum buna asla izin vermemeliyiz.
Şahsen ben Ergin hocayı eleştirdim ancak onu çok sevdiğimden yapıyorum bunu. Biz ondan şampiyonluk bekliyoruz gerisi hikaye.

Son olarak ksk kaç maç ceza alacak bakalım hep birlikte göreceğiz. 15 dk lık mola ile as oyuncularını dinlendirip bizi yendiler. Yoksa yabancıları iyice yorulmuştu rotasyonumuza boyun eğmek üzereydiler. Bunun karşılığı en az 2 maç olmalı.

İki maçtan fazla vermezler. Ama seyircisiz cezası cezadan sayılmıyor. Maç esnasında müdahale edilmeliydi. Ve sonrasında hükmen mağlubiyet gibi
bir şey olmalıydı veya ertelenip tarafsız sahada oynanmalıydı.
Yoksa bu maç bu şekilde kötü örnek olur. Taraftarın oyuna çirkefçe müdahalesini meşrulaştırır.
Beşiktaş maçında aynısını yapıp bu şekilde BJK'yi yenseydik sonraki iki maç Tofaş ve Antep BB. Seyircisiz de yeneriz.
Karşıyaka ceza alırsa da Aliağa ve Olin'le oynayacak. Muhtemelen rahat yenecekler (İnşallah ikisine de yenilir).

Dikkat edin Hakemler sahaya yabancı madde atılınca soyunma odalarına gitiklerinde bu duruma en çok Ufuk Sarıca sevindi yüzünde bir tebessüm vardı. Kendisi de biliyordu o 15 dakikanın ilaç gibi geleceğini.

13.500 lira mı!? Çok vermişsiniz Fenerasyon yetkilileri yapmayın lütfen bu kadar büyük para cezasını nasıl ödeyecek Karşıyaka kulübü oysa ki maçta ne kadar centilmence ve dostane bir havada geçmişti oldu mu şimdi!

İyi halden 1,350 liraya düşsün. Tahrik de var sonuçta, oyun alanında 5 Galatasaraylı basketbolcu var, ceza sıfırlansın.

Bu yakışır uşaklara.