BCL 1. Hafta | Filou Oostende 78 - 92 Galatasaray NEF

Galatasaray Erkek Basketbol takımımız, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçında Belçika ekibi Filou Oostende ile karşılaşacak. 21:00'de başlayacak maç Tivibuspor ekranlarından yayınlanacak.
 
Bilet fiyatlarını görünce Sormak istiyorum. Ne verdiniz de bu kadar zammı kendinize hak gördünüz? Kadro mu güçlendi, seviye mi atladık? Takım geçen seneden daha mı iyi? Biz tribüne adam çekelim diye uğraşıyoruz. Kendimize bir bilet alırken bir de ihtiyacı olana alalım dedikçe böyle saçma sapan işler yapıyorlar. Bu kadar para isteyip ilk mağlubiyette de tepkiden kaçmayacaksınız o zaman.
 
Takım istekli ama Angola basit hataya meyilli, Ennis'in şut formu iyi değil, boyalı alanda en iyi oyuncumuz Sadık ?? Mahir'in hücum yeteneği kısıtlı, Morgan baya düşmüş ve 5 oynayamaz. Boyalı alanı savunamiyoruz fazla adam sokarak içeriyi kapatınca dıştan ceza atışını yiyoruz. Yazdıklarım bu maç dahil 6-7 maçtır benzer şekilde göründü. Floyd eksik ama olsa da verebilecekleri belli. Sağlam bir uzun lazım.

Form bir tarafa kimyada eksiklikler var gibi, Bahçeşehir de bozuk şansına kazandı biraz. İnşallah kazanırız.
 
Ev sahibi takim cok bos bir takim. Bu deplasmandan Bursa,Darussafaka,Tofas vs herkes bu skorlara yakin cikar.Ligde Karsiyaka,Bursa maclari gercek birer sinav. Bu kadro su macta isterse 100 sayi fark atsin, ligde yukarida yazdigim takimlara bir yerde toslamaya takim goruntusunde.Acilen 2 transfer sart.Biri saglam bir pota alti oyuncusu digeri ise Melo tarzi sutor.
 
Konuşmak için daha erken, rakip de Oostende ama 3 top yönlendiricimiz de bu maçta iyi göründü. Muhaymin'in ekstraları çok iyiydi ama Sadık haricinde pota altında güven veren bir isim çıkmadı. Mahir iyi niyetine rağmen pota korumada ve hücumda çok etkisiz ama elleri çok iyi, 8-10 dakikalık dönemlerde iş yapabilir enerjisi ile. Caloairo ve Morgan'ın (özellikle Morgan'ın) zamana ihtiyacı var. Floyd döndüğünde bir daha bakmak lazım ama sanki sene ortası geçen seneki gibi Ndour hamlesi gibi bir hamle gerekecek.
 
Ennis rolünü bulamamış gibi duruyor böyle devam ederse sıkıntı yaratacak uzun vadede. Morgan malesef evlere şenlik, coloairo ise hücumda ritmini bulamasada ben savunmada faydalı buluyorum oyun bilgisiyle yardımlara iyi geliyor. Sadık ana 4 numaramız bundan yana sıkıntım yok ama bir tane daha şutör beşe ihtiyacımız var özellikle Ennis 'in oynadığı dakikalarda.
 
Gecen Efes macindan sonra bence teşhis olarak yanlis yorum yaptigimi dusunuyorum

Gecen Seneki kadroda
DEE ,MELO,CANAN,AKON gibi elit takimlara karsi elit oyuncular ile mucadele edip oynucak oyuncu sayimiz 3 du ayni anda

Keza Ridvan vede Okbenden zaman zaman cokta iyi katki aldik

Bu sene yerli kalitesi iyice dustu ve Elit takmlara karsi savasicak 1.5 oyuncu var gibi
1 Dee , 0.5 ise Ennis ile Coliaro sayiyorum

Bir yerlere geliriz ama orasi bizi mutlu edermi gorucez
 
Son düzenleme:
Gecen Efes macindan sonra bence teşhis olarak yanli yorum yaptigimi dusunuyorum

Gecen Seneki kadroda
DEE ,MELO,CANAN,AKON gibi elit takimlara karsi elit oyuncular ile mucadele edip oynucak oyuncu sayimiz 3 du ayni anda

Keza Ridvan vede Okbenden zaman zaman cokta iyi katki aldik

Bu sene yerli kalitesi iyice dustu ve Elit takmlara karsi savasicak 1.5 oyuncu var gibi
1 Dee , 0.5 ise Ennis ile Coliaro sayiyorum

Bir yerlere geliriz ama orasi bizi mutlu edermi gorucez
Geçen sezon ne Rıdvan'dan ne de Okben'den iyi katkı almadık. 2-3 maç dışında oynadıkları her maç takıma zarar verdiler.
 
Yazdigim yazida zaman zaman kelimesini kullanmisim acaba baska paralel evrende anlami farklimi "zaman zamanin "
 
Özellikle Okben’den “zaman zaman” iyi katkı alınmadı. “Zaman zaman” takıma zarar vermediği için katkı verir gibi göründü.

Takımın kurulması için yeterince zaman vardı. Buna rağmen neden Floyd’un alternatifi olabilecek bir oyuncu kadroya alınmadı yaz boyu? Burada herkes bağırdı resmen hem Morgan hem Angelo olmaz diye. Tek bir sakatlıkla pivotsuz kalmak, üstelik daha sezon başında bunun yaşanması, teknik ekibe eksi yazar.
 
Geçen sene ki takımı çok seviyordum ama bu sene ki takım geçen sene ki takımdan çok daha güzel bence. Evet o takımda yetenek tavanları çok daha fazla isim vardı ama bir o kadar da taban performansı o kadar düşüktü. Bu takımın ise taban performansı her zaman bu seviyelerde olacak. Tavanını ise sezon içerisinde yaşayıp göreceğiz.

Oyunculara baktığında da kurulan takımın tam bir koç takımı olduğu belli. Hepsi koçun oyun felsefesine uygun ve o karakterde isimler. Herkes gibi bende 1 uzun oyuncu eklemesi bekliyorum. İnşallah o da bu minvalde bir isim olur.
 

Üst