BCL 1. Hafta | Filou Oostende 78 - 92 Galatasaray NEF

Onuaku sassariye kadar düşmüşken acele etmeyip onu alsak tam aradığımız 5 numaraydı yerli kalitemiz bir tık artmışken yabancı kalitemiz baya düştü görünüyor
 
Efes ve FB olduğu ligde bütçemiz düşük olduğu sürece bu takımdan daha iyi kadro yapmamızın bir anlamı olacağını düşünmüyorum. Bu yüzden sadık gibi oyuncular bulup uzun yıllar anlaşmalar yapmak gerekiyor. Yerli kadromuzda bu sene gelecek için herhalde Muhaymin Mustafa plana alınmış. İnş tutar, Ama sadık için uzun süreli sözleşme yapılması gerekiyor. Bu arada bütçemizin arttırılması için hızlı bir şekilde projeler hayata geçmesi gerekiyor.
 
Efes ve fb varken en fazla bu butcelerde kalinip 3.sira ve bir surprize imza atip final oynamak icin mucadele edilmeli. Ergin hocamizin Efesten ayrildigi gun iste o zaman 10-12 milyon euro luk takimi kurmaya baslayabiliriz. Ya Pistiolis ile, ya da Ergin hocamiz ile.
 
Sadık'la uzun sözleşme yapman ya da yapmak istemen bir şey ifade etmez ki. Sadık'a vereceğin para da çok bir şey ifade etmez. Sen her sene 2-3M'lik kadro kurup BCL seviyelerinde gezineceksen ; adama senelik 10 milyon da versen kalmaz bu vasat yerde. Biz çalıştığımız iş yerinde kalmayı mı tercih ederiz yoksa hedefleri daha büyük olan önemli yerlerde mi kariyerimize devam etmek isteriz ? Burada kaldığı sürece ne uzayacak ne de kısalacak. Herkes her şeyin farkında.
 
Sadık 'in 2 yıl daha sözleşmesi var ama uzatamazsak 2023 yazında satmak zorunda kalırız muhtemelen. Efes Fener kalibresine çıkmamız imkansız (ve gereksiz bence, basketboldan aldığın geri dönüş belli) ama bu demek değil ki bu takım gelişmez ve maaş bütçesi 5m civarına çıkarılamaz. Onuralp nasıl Bursada kaldıysa kalır tabi oyuncu da nba ya da EL de başa oynayan bir takımda oynamak isteyebilir saygı duymak lazım.
 
Son düzenleme:
Umarım öyle olur ama 6 yıldır ben gelişen bir şey görmedim. 2017'de kağıttan bir sandal yapıp suya bıraktık hayallerimizi. Sonrası yok. Ne kadar iyi kadro kursan da ertesi sezonu yok. Hepsi gittiler. Hedef ve klasman olarak da 7 yıldır vasattasın. Matematiksel doğru veriler bunlar. Ama tabii gelişmeyecek diye bir şey yok. Ama buna çok niyetli insanlar da yok.
 
Brian Angola 7.yabancı olarak Jaime Echenique 'yi getirsin bari, Karşıyaka nin aldığı Delgado ya gidilebilirdi yazın. Gerçek bir 5 şart.
 

Üst