BCL Son 16 1. Hafta | Galatasaray Nef 100-73 Limoges CSP

Kazanırız. Ama rakip 20 sayı geriye düşse bile oyun disiplininden kopmuyor ve hırslı bir koçu var. Efes maçına nasıl iyi hazırlandıysak bu maça da iyi bir hazırlık ile çıkmamız gerekiyor. Fikstür bizim lehimize 2/2 yaptığımız takdirde gruptan çıkarız.
 
Yarın rakip'te önemli oyuncusu Bryce Jones ile yeni transfer Malcolm Miller kadroda olmayacakmış.
Evimizde hatta yapma lüksümüz yok kazanmak için bütün şartlar hazır. Kazanıp tekrar ayağa kalkma vakti.
 
Daha ilk maçtan gruptan çıkıp çıkmama maçı haline gelmiş gibi görünüyor, ilk iki maç içeride son iki maç dışarıda bu nasıl bir fikstür bunu kim nasıl hangi mantıkla hazırlıyor anlamış değilim. Futboldaki şampiyonlar ligi fikstürü gibi bir maç takvimi yapılsa çok daha güzel olur.

Sözün kısası ilk iki maçı mutlaka kazanmak gerek. Üçüncü ve dördüncü maçlar Malaga maçları olacak ve Malaga bu sezon oldukça formda sayılır. Ligde 12 galibiyet 5 mağlubiyet ile Euroleague takımı Valencia ve Eurocup takımları Badalona ve Gran Canaria'nın önündeler. Hatta üç sezondur İspanya medyası ve lobisi tarafından yere göğe sığdırılamayan Tenerife ile aralarında bir maç fark var, tabi ki Tenerife iyi bir yapılanma ile doğru bir basketbol oynuyor anlatmak istediğim bu yılki Malaga'nın şablonu ve kıurgusu gayet iyi.

Limoge ise klasik bir Fransız takımı atlet, mücadeleci ama oyun zekası olarak geride olan bir takım. Yani oyunu biraz yavaşlatıp doğru pas paylaşımı ile bazen çok rahat bir şekilde çözülebilen karakterde bir takım.

Mücadele olarak Anadolu Efes maçında fena değildik ama atlet takımlara karşı daha fazla mücadele etmek gerek, o yüzden dikkatli olmamız gerek. Bunu neden söylüyorum çünkü şu an oyun aklı koyacak ve oyun görüşü üst düzey bir oyun kurucumuz yok. Russell maç başına 7.6 asist yapıyor bu iyi bir rakam ama henüz daha bu seviyelerde test edilmedi. Hatta Limoge maçı bile Russell için üst seviye bir maç olmayacak. Umarım atmaktan ziyade takımı organize eder ve iç dış dengesini sağlayıp maçı kazanırız, biraz olsun nefes alıp önümüze bakmamız gerek. Tekrar iyi ve olumlu bir sinerji yakalamak için imkanı olan herkes lütfen salona gelsin, takımı yalnız bırakmayalım, yine bir uzun yazımı daha okuyan herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Yarın rakip'te önemli oyuncusu Bryce Jones ile yeni transfer Malcolm Miller kadroda olmayacakmış.
Evimizde hatta yapma lüksümüz yok kazanmak için bütün şartlar hazır. Kazanıp tekrar ayağa kalkma vakti.

Bryce ve Miller'in olmaması avantaj ama Nicolas Lang, Jovantae Hawkins, Jayvon Graves, Wilfried Yeguete, Lucas Ugolin gibi iyi istatistikler yapan etkili oyuncuları var. Bizden daha atletler. Özellikle ribauntlara dikkat etmek lazım.

Dikkat etmek lazım. Fatts, McGee ve Ennis'in gününde olduğu bir maç olur umarım...
 
Ludwigsburg macini izledim. Pota altindaki beyaz Amerikalilarini cok begendim. Bircok arkadas zaten belirtmis, skor ne olursa olsun oyunu hic birakmiyorlar. Koclari da enteresan bir tip, orjinal bir sakali var ve sinirlenince cok komik oluyor :)
 
Bu sene Televizyon Yayinlarindada Acayip Mobing var.

Her maçımız sifreli ,ligde diger önemli maclar sifresiz

Bu mac hayret sifresiz
 
Efes maçı gibi kritik anları Yunusla oynarsak şimdiden geçmiş olsun. Böyle telafisi olmayan maçlarda gerekirse Ennis, Mcgee 35-40 dakika oynasın. Gerekirse 7 kişi tutalım rotasyonu bir şey olmaz. Adam 3 tane bomboş üçlük kaçırdı kırılma anında hala oyunda tutuyoruz.
 
7-8 kişiyle maçı cikaramiyoruz 2-3 gün önce maç oynadik daha. 3.periyotta Ennis ve McGee'nin enerjisi tükenmiş dili dışarıdaydı güç azalınca hatalar top kayıpları tercih hataları çoğaldı haliyle. Efora ve kişisel zorlamaya dayalı oyunu Micic Larkin Clyburn'lu Efes bile zorlanıyor.
Koça iş düşüyor içeriden oynamayı unutmamalıyız tabi Ristic Hummer Floyd hucumlari bitirirse takımı rahatlatırlar.
 
Son düzenleme:

Üst