BCL Son 16 1. Hafta | Galatasaray Nef 100-73 Limoges CSP

Efes maçı aslında 3.çeyrek bitmişti ama kaptan 3 tane art arda üçlük atınca maça tutunduk. Bu üçlükleri 4.çeyrek kaçırmaya başlayınca da maç koptu zaten. Limoges maçında Russell-Ennis-Göksenin-Sadık-Floyd ile başlayacağımızı düşünüyorum. Bugün esas soru Pistiolis kendi oyun kalıplarından çıkıp Russell’ın daha çok top kullanmasını mı isteyecek yoksa Canaan gibi ceza şutörü olarak mı kullanacak bu maçta göreceğiz. Russell’ın kullandığı top sayısı azaldıkça verimliliği düşüyor eğer daha fazla top kullanırsa da diğer oyuncularımız devreye giremiyor. Bakalım bu soruna koç Pistiolis nasıl bir çözüm bulacak. Bu arada tabi en önemli iş Ennis’e düşüyor. Ennis şu ana kadar hücum anlamında takımı sırtladı ve çok büyük karakter ortaya koydu. Ama Ennis daha çok içeri drive ederek sayı bulan bir isim ama bizde repertuarında olmamasına rağmen çok sayıda üçlük attı ve bunların büyük kısmı el üstü üçlüktü. Bakalım bu maçta da bu form yükselişi devam edecek mi?
 
Son 16 turuna galibiyetle başlamak çok önemli. Rakibi hiç izlemedim ama herkes atletik olduklarından bahsetmiş. Madem öyle hücum tarafında basit top kaybı yapıp rakibe kolay sayılar vermememiz maçı kontrol etme noktasında bizim için kritik olacaktır. İnşallah bu akşam uzun zamandır gelmeyen galibiyet gelir.
💛❤️
 
Nedense ben de bugun rahat kazanacagimizi ve Floyd’un en iyi macini cikaracagini hissediyorum.
Mahir kadro disi, umarim Yunus Emre de hic sure almaz.
 
Caloiaro ve McGee iyi başladı. Ama Göksenin'in kaçırdığı boş üçlüklerle geri düştük. Kaliteli - kalitelisiz oyuncu farkı bariz şekilde ortada.
 
Russell, Ristic, Caloiaro ve McGee gayet iyi oynadılar. Hummer'ın 3 dakikalık performansı da olumlu. Göksenin ve Yunus Emre'ye süre vermeden farkı açalım.
 
Hücumda iyi toparladık. Russell takımla hiç antrenmana bile çıkmamış olmasına rağmen çok rahat, saf skorer görüntüsü veriyor. Caloiaro da gayet verimli oynuyor. Ristic hücum ribaundlarında etkili olsa da savunmada ayakları çok yavaş kalıyor. Floyd’dan daha fazla faydalanmalıyız.

Farkı hep çift hanelerde tutmak gerekiyor. Limoges oyun disiplininden hiç kopmayan bir ekip. En ufak rehavette bir anda geri düşebiliriz. Özellikle maç sonu çok önemli. Basit hatalar, top kayıpları vs. yapıp rakibi havaya sokmayız umarım.
 

Üst