BCL Son 16 1. Hafta | Galatasaray Nef 100-73 Limoges CSP

Russell, McGee, Ristic ve Caloiaro harika oynadılar. Hummer ve Muhaymin de oynadıkları kısa sürede savunmada iyi performans gösterdiler Uzun süre Göksenin dışında parkede basketbolu bilerek ve düşünerek oynayan oyuncularla oynadık. Bu bize örnek olsun. Bu maçla temiz bir sayfa açalım.
 
Sonunda bu sezon şöyle koltuğa uzanıp rahat bir maç izledik.
Russel sonrası saçma sapan geçirilen koca bir transfer sezonuna yanmamak elde değil.
Limoges formaları bence bu sezon gördüğüm en güzel formaydı. Belki algıda seçicilik ama Galatasaray sarısı forma parkede bir başka hoş duruyor.
 
Bugunun En buyuk farkini yaziyorum Russell

Yunus oynasaydi Mac kafa Kafaya biterdi.

Göksenine birisi söylesin baba sen bu takimin savunmacisisin senin Hücum yetenegin yok zorlama.

Ristic bugun yüremeyip kosunca daha iyi katki verdi.

Ian,Yunus,Mahirden cıkmaliyiz.

Muhayime sempati ve saygi duymaya basladim,Kendini biliyor Savunmada katki veriyor atabilcegi suta deneme yapiyor,rotasyon oyuncusu olarak kalabilir bence seneyede
 
Herkesten verim aldık geniş rotasyonla maç sonunu getirebildik. Ristic kendini buldu gibi. Floyd Hummer iyi başladı ama hala hazır değiller.

BCL'de Almanya yetişmeli Mahir yerine 7.yabanciyi kullanmak daha mantıklı olandı. Açıkçası ligde playoff çeyrek ya da yarı finali ötesi zor. Bu kadar para harcamisken BCL ana hedef olmalı.

Takımın nispeten zayıf karnı Floyd Hummer ikilisi halen. Floyd kalır daha toparlanır ama hücumda kısıtlı olduğu gerçek.

Hummer Caloiaro undersize atak eden oyuncular farklı özellikleri var. Hummer atak eden 3.5 icin yeterince güçlü atlet ve bitirici değil. 5 e cekildiginde zaten Floyd'u ikame edemez. Hazır Peristeri isterken çıkıp daha iyisini getirmek lazım. Mahir'le BCL'de tıkanırız. Hummer AEK'deki Hummer değil Petkim'deki Hummer gibi oynuyor.

Calaioro yetenekli değil atlet değil ama pozisyon alışı oyun konsantrasyonu ve ısrarı çok değerli. Ama yaratıcı değil, Göksenin Muhaymin ha keza. Floyd'un hücumu kısıtlı. Sadık Ristic şutör uzunlar ama topu yere vurup rahat sürebilen çabuk uzun değiller. Yani Hummer tipinde rolünde oyuncuya ihtiyaç var ama Hummer bunu düşük seviyede yapıyor formda da değil daha iyisi gelirse hücum opsiyonumuz artar. Hücumda ara ara tıkanıyoruz akmayinca zorlama şuta kalıyoruz.

7.yabanciya normalde karşıyım ama yerli alinamayacagina göre, en heyecan verici hedef BCL olduğuna göre, talibi olan Hummer'dan çıkıp bir zar atmalıyız 6-7 6-8 boyunda atlet agresif bir kombo forvet alırdım en kötü G ligden.
 
Mactan once net bi galibiyet ve floyd’dan da iyi bir performans bekliyordum ki; o performans Ristic’ten geldi. Sayi ve ribaund bir yana, tepede kisa oyunculari karsiladi ve agir olmasina ragmen hemen hemen hic gecilmedi.
Muhaymin de ben bu takimda her turlu sure almaliyim dedi. Ennis ve Sadik dinlenebildi. Bugun her giren bir katki verdi, umarim cikisimizin baslangici olur.
Pistiolis de , ilk 5 dakikadaki baslangictan sonra aldigi molada uzun sure ilk kez agresif davranip; takimi silkeledi ve sonra acildik zaten.
Son yorumda Goksenin icin. Kardesim sen bu takimin en tecrubeli oyuncususun ve her zaman mucadeleden vazgecmiyorsun. Senin iyi yapabildigin seyler belli. Statik olarak cok iyi bir sutorsun ancak ball handlingin ve hareketli sutun cok kotu. Lutfen boyunu asan islere girme, gerekli yerde ver pasini.
 
Her işte bir hayır vardır derler...Dee'nin gidip Fats'in gelmesi, Ristic'in uyumunun artmaya başlaması diğer oyunculara da yarayacak insallah ve başı kötü gitti ama iki kulvarda da hatta Türkiye Kupasında da güzel işler tatlı sürprizler yaparız...Takımın tavanı nihayet biraz arttı bu da heyecan getirdi...Pistiolis'in bile heyecanı gelmis...Sene başından beri kenarda isteksiz hevessizdi...
 
Ennis Mcgee ve Russeldan en az ikisi sürekli oyunda olmalı oyunun akması için. Dün de öyle oldu ve sonuç ortada. Gidebildiğimiz yere kadar gideriz umarım.
 

Üst