Beko Basketbol Ligi | 1.Hafta | Anadolu Efes 67 Galatasaray Liv Hospital 85

Gerek coach gerek kadro kalitesi olarak çok altımızda bir takımla oynadık.Pek ölçü kabul edilecek bir maç değil bence.Siena maçı oldukça zor geçecek.Jawai'nin katkı vermesi lazım muhakkak
 
Erceg kendine geliyor, birkaç maç sonra daha iyi olacaktır. Ama Domercant hala soru işareti malesef :(

Oktay Mahmuti'ye yazık oluyor. Efes madem bu kadar seviye düşürecekti neden aldılar onu? Zaten sponsorluk yasası değişmesinden sonra kapatılacak söylentileri fazlaca dolaşıyor ortalıkta. Son senelerin en kötü Efes kadrosu.
 
Sezona bu şekilde bir galibiyet ile girmek hem moral hemde özgüven açısından çok iyi oldu açıkçası,ayrıca sinan dom erceg ve jawai ile rotasyonumuz çok iyi durumda dahada önemlisi koç oyuncularımızdan katkıyı fazlasıyla alıcak bunu efes maçıyla hissettim,bu maç belki ölçü olmayabilir efes pilsenin durumu açısından ama takımımızın yine işleyen düzenini görmek fazlasıyla haz verdi bana tv başında..özellikle Gordon'un gecen seneye nazaran zaman zaman olan o dağınık görüntüsünden uzaklaşması ve asistleri ile verdiği katkı takımımız adına çok önemli..jawai dom ve ercegden alıcağımız katkı ile euroleague ve ligimizde başarılı olucağımıza fazlasıyla inanıyorum..
 
Efes maçı benım ıcın ölçü olamaz gerçekten seyrederken içim acıdı Planınıc yanılmıyorsam 2veya 3 kere yerde gordum temastan dolayı kesınlıkle oyun sertlığımızı artımamız lazım buda zamanla olacak takımın bana gore 1 ayı daha var. Domercant ve Jawai bence hazır değiller Erceg bugun sayı yukunu omuzladı ama sert maçlar için bende soru işaretlerı var.
 
Planinic'i öve öve bitiremedi bu forum bugun izledim'de abartıldığı kadar yok.

Planinic Arroyo'nun altında bir oyuncu. Şutu iyi değil savunmada iyi değil saha görüşü çok iyi olmasına rağmen kafa arada gidik. Başında mutlaka iyi bir koç olup onun dikkatini sahada ve iyi yaptığı şeylerde tutması gerekiyor. Sadece iyi yaptığı konulara odaklanıp sahaya o şekilde çıkarsa çok sağlam bir oyuncu ama ben Arrroyo'yu tercih ederim Planinice
 
Kaldığımız yerden devam ediyoruz . Çok güzel bir başlangıç, umarım 5 numaradan gereken katkıyı alırız bu sene. Rotasyona bir uzun daha lazım gibi .
 
Ben öncelikli farklı bir açıdan bakacağım bu maça, Keremsiz çok dayanamayacaklarını çok sertlik gösteremeyeceklerini düşünüyorsum bende ama bugün içim açıdı, içim yandı...1993 yılında final oynarken 9 yaşında bir çocuk olarak heyecanla anladığım kadarıyla maçları izlemiş, basketbolun ne olduğunu sayelerinde anlamaya başlamış, 1996 da kupayı alırken ben de Naumoski olmuş bir isim olarak bu halini gördükçe Efes Pilsenin( benim için hep Efes Pilsen kalacaklar ) çok üzüldüm, çok değişik duygular hissettim ne diyeyim ellerine sağlık Engin Özerhun.
Bize gelince bence bizde bir N'Dong eksikliği bizi bütün sene etkileyecek; kalın 5 numarasız Euroligde çok zorlanacağız gibi geliyor, Jawai inşallah beni yanıltır, Erceg için ise kalitesini gösterecektir Macvan hayalkırıklığından sonra özellikle oraya ilaç olacaktır; Domercant içinse biraz daha bekleyelim ama Manucharı da o sırada unutmayalım çünkü unutulacak bir adam değil asla...
 
efes bize son 15 senede mac basi 15 fark atarken ozilhanin da ici cok aciyormus :) saka bir yana bugun keske soyle 30-40 farkla yenseydik.. ama bu da iyidir kotu biten ulker macindan sonra, tebrikler aslanlar
 
Çok iyi dış yüzdeyle oynadık. Maçın sonucu başından belli oldu. Erceg'ten bu maçta verim almak iyi oldu ilerisi için bence de. Arroya gayet iyidi. Bir ara bire birlerle ders verdi karşısında ki oyuncuya. Takım olarak iyi savunma yaptık diyebiliriz. Ancak Efes gerçekten bizimle baş edebilecek kadro yapısında değil. Hafta içi Siena maçı bizim için çok önemli bir maç ve takımın asıl seviyesini o maçta göreceğimizi düşünüyorum. Dış şutumuzun kötü olduğu dönemlerde içeriden sayı bulabilmenin yollarını bulmalıyız. Yoksa yüksek seviyede zorlanırız.
 
Maçın yorumu: Maç başladı bitti..


Gs li olarak iyiydi tabiki ama heyecansız bir maçtı.Efesle kora kor bir maçı tercih ederdim.(Euroleage hazırlık olurdu!)
 
Takımımızı tebrik ediyorum. Güzel bir maçtı ama rahat stressiz bir maçtı o kadarda. Bu maçı ölçü olarak almak hata olur zira Efes şu an çok yumuşak bir kadro olmuş. Bizi hiç zorlayamadılar. Stres olmayınca sertlik olmayınca şut yüzdesi de doğal olarak yükseldi.
Ancak ben yine Jawai konusunda takılıyorum 15 kg civarı fazlası var ve çok ağır kalıyor zıplamakta zorlanıyor. Jawai artık toparlanmalı çünkü zorlu EL maçları gelecek. Şu an en iyi durumda olması gereken kendisi.

Erceg'e gelince şutları girince moralli oynadı. Ancak daha sert takımlara karşı da böyle oynar umarım görmek lazım. Fbü maçında yapmadığı çoğu şeyi bu maçta yaptığını gördüm bu iyi gelişme. Özellikle şutu iyi olduğu için rakip oyuncu onu yakın alıyor bu sebeple fake atıp içeri girme şansı çok artıyor bunu bol bol denemeli.
Tekrardan oyuncularımızı tebrik ediyorum. Darısı Siena maçına inşallah.
 
Efes'e karşı üst üste 6. galibiyeti aldık ki Ülkerspor'un dönem dönem anasını ağlattığımız halde Efes'i yenmekte en romantik sezonlarda dahi zorlanıyorduk.İstatistik ruhunu okşuyor insanın.Bunun yanında tribünde ''Yankılanıyor''u duyduğuma çok mutlu oldum.Zihinlerde geri plana itilmemesi gereken yegane beste,bilhassa salonda.Günün özelinde Efes-Planinic birlikteliğinin bu denli verimsiz olması çok ilginç.Takımlar hazırlık dönemini baya baya kusuyor,geçmiş sezonlarda bu kadarına şahit olmuyorduk.
Sorunlu rakibin sorunlarından bu denli faydalanabilmek saygıyı hak ediyor.Bunun yanında büyük resimde benim için değişen pek bir şey yok,geçen sezonun ortasındaki mentalite değişimi benzeri büyük bir adım atmadan ligi alırız diyemiyorum.
 

Üst