Beko Basketbol Ligi | 1.Hafta | Anadolu Efes 67 Galatasaray Liv Hospital 85

Bunun yanında tribünde ''Yankılanıyor''u duyduğuma çok mutlu oldum.Zihinlerde geri plana itilmemesi gereken yegane beste,bilhassa salonda.

Gelseydin, beraber söylerdik :)

Açıkçası böyle bir galibiyet beklemiyordum. Fener maçında da görmüştük bu takımın zamana ihtiyacı olduğunu. Bu yüzden bir takım çekincelerim vardı. Ama Efes'in şu haline rezalet bile diyemem. Tamam biz de Erceg'in katkısıyla oyunumuzu belli bir seviyeye çekebildik ama Efes'in kadro kalitesi çok altlarda. Geçen sene ki Beşiktaş gibi bir takım olurlar gibi duruyor.
 
Bugüne dek izlediğim en rahat Efes maçıydı. Daha ilk çeyrekten maçı kopardık. Skor tabelası maçı soğutmasaydı en az 30 fark olurdu. :)

Bu neticeye rağmen oynadığımız oyun gerçek Galatasaray'ın yarısı bile değil. Umarım Siena maçına kadar toparlanırız. Efes ise toparlanmazsa bu sene EL'de Top 16'ya kalamayabilir.
 
Eğer skor tabelası sorunu yaşanmasaydı ben maçı 30 küsür farkla kazanacağımızı düşünüyorum.
Efes'e unutamayacağı bir ders verebilirdik zannımca.
60'dan yukarı çıkarmaz,90 küsür sayıları bulurduk.
Efes daha fazla fark yemediğine dua etsin.
Yerli kalitesi çok düşük bir takım Efes.
Lig bu sene biz ve ülker arasında geçecek.
Tebrikler takıma...
 
Baştan sona maçı rahat götürdük. Efes bu haliyle Banvit, Beşiktaş ve Karşıyaka ile sıralama mücadelesi yapar ki onlara bile diş geçirebileceğini sanmıyorum. Yatıp kalkıp skorboard arızasına dua etsinler. Enteresan bir skorla biterdi maç.
 
Takım ne oynadığını biliyor. Büyük takım olmak için bu gerçekten çok önemli. Benim şu an için gördüğüm en önemli eksiklik, boyalı bölgeyi yeterince iyi kullanamamak. EL'de üst seviye olabilmek için içeriyi daha domine eden bir takım olmak lazım.
 
Fb Ülker maçından sonra takımı fazla sert şekilde eleştiren bi kitle vardı tabi ki hatalar olabilir maça dair ama ne Fb mağlubiyeti yüzünden yerin dibine sokulacak bir takım değiliz ne de Efes galibiyeti için kendimizi abartmamız gereken bi takımız. Efes maçı olması gereken bi galibiyetti ama bu kadar kolay olması tabi ki beklenmiyordu gerçi Efes kupada Telekom maçında bu sinyali vermişti bizlere sadece Planinic'e bakmaları hele formsuzken yedeği olmaması büyük sıkıntı ve 5 noya transfer yapmayacaklarını düşünürsek erken bi tahmin olacak ama El'de ilk turda bile elenebilirler. Bizim için bu galibiyetin bana göre en güzel yanı Fb maçında ortaya koyamadığımız geçen seneki kazanan takım kimliğini gerektiği anda gelen bi tepkiyle bu maçta tekrar hatırlamamız olduğunu düşünüyorum bu da başlayacak El sezonu öncesi kendimize olan güvenimizi yerine getirecektir.
 
Forumdaki bazı arkadaşlardan farklı olarak hayatımın hiçbir döneminde Efes taraftarın olmadım ancak Efes'in o haline üzülmemek elde değil.
 
her zaman kedi peynir ekmek yemez çok dışarıdan oynuyoruz bu çokda iyi değil boyalı alanı kullanmak zorundayız.İkisinide hemen hemen eşit kullandığımız an çok tehlikeli takım olabiliriz tabi bir şartla Domdom Erceg ve Jawai formları normale döndüğü zaman.Efes macı bana göre bir ölçü değil Efes çok yumuşak bir takım.Bir yumrukla nakavt oldular.Ayağa kalkma teşebbüsünde3 bile bulunmadılar.Cenk için Allah nazarlardan sakatlıklardan korusun Cenk için özel oyunlar çizilmeli boş bırakılmalı.Cenk eski Cenk değil bileği inanılmaz derecede yumuşak mükemmel şut atıyor.
 
Ersin Dağlı da mükemmel oynuyor bu sezon. Orta mesafeden kaçırmadan atıyor, sırtı dönük muhteşem oynuyor. Ribaundlarda harika, nazar değmesin !
 
Oynadığımz efes'in sadece adı kalmış. Oktay Mahmudi yeniden bir kimlik yaratma peşinde ve bizim gibi bir camiası olmayan kulüpte bu iş çok zor olur. Yeniden yapılanma var ve işleri çok zor.

Bize gelince çok iyi yüzdeyle attık ve fakat bu oyun euroleauge için yeterli mi daha doğrusu kadro yeterli mi?

grup maçlarını ya da top 16'yı değil çeyrek finali düşünerek söylüyorum.
 
Galibiyet iyi güzel tabi. Skorboard bozulmasa farkı 30a vurmuşuz rencide etmişiz. Bu da güzel. Ancak skor her şeyin üstünü örtmüş sanki. Dış şuta normalden fazla mı bağımlıyız? Resmen dış şutla yaşıyoruz. Efes maçında ne atsak girdi farkı 30a vurduk içeriyi hiç işlemeden. FBÜ maçında girmedi ve yine içeriyi işleyemedik. Geçen sene de mecbur kalınca boyalı alanı kullanıyorduk. O mecburiyete rağmen NDong inanılmaz katkılar veriyordu. Bu sene dış şut performansımıza bağlı olmadan içeriyi kullanmaya çalışsak daha iyi sanki. Ciddi bir sorun gibi geldi bana.
 
Birde anlamadığım bir durum var. Maçın bitiminde neden son topu kullanmıyoruz. Rakibe saygı mı ? Fair play mi oluyor. 2 yarı Efes oldu ya son topta 18 sayı öndeyse, hucumu kullanmayacak mı ? O zaman futbolda da 3-0 önde geçince 4,5'i atmayalım rakibe saygıdan!
 

Üst